To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Sedan czy Sportback

redundantor - 27-10-2009, 11:05

Ludzie, to tylko samochody. Kompleksy macie jakieś? ;)

Jak komuś się SB nie podoba to jego sprawa. Czy coś zmieni w całej sytuacji jak będzie cie sobie nawzajem wrzucać, że ten so jeździe SB/Sedanem* jest:
- bezguściem
- pedałem
- emerytem
- frajerem
- niepraktycznym dresem?

No chyba nie...

* niepotrzebne skreślić

cns80 - 27-10-2009, 11:28

A dla mnie oba nie są specjalnie piękne, ale i obu zarzucić coś ciężko. SB faktycznie troszkę chyba ten tył nie pasuje, ale i sedan nie ma się czym pochwalić, bo do kwintesencji piękna (mojego) to mu jeszcze dużo brakuje. Myślę że to poprawnie i dość ładnie zaprojektowane i wykonane auta, a przepłacać jakąś sumę pieniędzy za to że jest ładniejszy (subiektywnie) to dla mnie równie rozsądne co pakowanie 1 tys. zł w indywidualna tablice do malucha. Każdego z Was stać na to co sobie kupiliście i każdemu podobało się co innego. Ja bym chciał np. Lancera kombi (prawdziwe kombi), ale takiego nie ma :) Jakbym miał decydować na siłę to wybrałbym prawdopodobnie SB ze względu na funkcjonalność i przyzwyczajenia. Ale może skusiłbym się na sedana, bo miałem tylko 2 i tak źle z nimi nie było.
Lestat - 27-10-2009, 11:34

Hehe jaca71 - no coz moja zona w przeciwienstwie do wielu Pań oglada samochod nie tylko pod wzgledami koloru i tego czy miejsca z tylu jest duzo...a poniewaz czesto wymieniamy sie samochodami (bo ja tez chce sobie pojezdzić RAV4) wiec jej opinia byla dla mnie tez wazna (akurat przytoczylem ten argument bo mowa o tym co lepsze sedan czy hatchback...) Zdaje sobie sprawe ze dla wiekszosci waszych zon/kobiet moc samochodu, silnik, przyspieszenie, trzymanie w zakretach, zawieszenie jest abstrakcja bo albo nie maja prawa jazdy albo jak maja to wola nie jezdzic. A coz moja zona robi ostatnio wiecej km niz ja i powiedzialbym ze jest bardziej kumatym kierowca niz nie jeden facet...mozecie mi wierzyc lub nie.
Oczywiscie nie jest babo-chlopem i wyglad auta, kolor tez sie dla niej liczy :-) No i oczywiscie preferuje SB!!

jaca71 - 27-10-2009, 12:08

ulrik,
Traktujmy temat jako luźną rozmowę. Nie ma co się napinać, ani twierdzić że się ma lepszą żonę od cudzych - moja np. świetnie gotuje jajka na twardo i nie przypala wody na herbatę ;) Przynajmniej ktoś z rozterkami po przeczytaniu tego tematu będzie wiedział że mitsumaniaki to luźne chłopaki są...
A to że żona wybiera Ci samochód potraktuj tak jak wybór krawatu do garnituru ;) Tylko nie pisz że nie nosisz krawatów ;)

PS Moja zona fajniejsza, nie dość że wybrała mi samochód to jeszcze mi go kupiła ;)

Lestat - 27-10-2009, 12:28

heheheh no pewnie ze traktuje temat luzno ;-) )))))))))))))))))) przeciez nie przeszedlem do kontrofensywy ;-) tylko tak se napisalem...a w zasadzie to napisalem to bo wczoraj jak widzialem na turbo zakup kontrolowany i babke ktora razem z mezem kupowala auto to po prostu szlag mnie trafial i przelaczylem program - takie glupoty tam opowiadali ze sie w pale nie miesci ;-) ale dobra temat zon zostawiam bo to troche jak w przypadku samochodu - widzialy galy co braly ;-) )) chociaz mowia ze kobiety wychodza za maz liczac ze faceci sie zmienia a faceci zenia sie liczac ze kobiety sie nie zmienia a jest nierzadko na odwrot hhihi ;-)
Tenzo - 27-10-2009, 13:57

Ja jeżdżę sedanem, ale podobają mi się oba. A kupiłem sedana, bo akurat stał do wzięcia bez czekania. W każdym razie dla mnie najlepszą opcją byłby liftback :) .
jaca71 - 27-10-2009, 14:04

Tenzo napisał/a:
W każdym razie dla mnie najlepszą opcją byłby liftback :) .

Zaraz, zaraz. A czy czasem SB nie jest liftbackiem? ;)

Tenzo - 27-10-2009, 15:09

jaca71 napisał/a:
Tenzo napisał/a:
W każdym razie dla mnie najlepszą opcją byłby liftback :) .

Zaraz, zaraz. A czy czasem SB nie jest liftbackiem? ;)

Może, ale mi bardziej wpisuje się hatchback. Może to niepoprawne, ale ja za liftbacka'a uważam samochód prawie sedana, w którym tylna klapa otwiera się z szybą

O taki styl mam na myśli:

Realista - 27-10-2009, 21:01

gzesiolek napisał/a:
........No i mój sedanik w normalnej trasie poza miastem i autostradą potrafu spalić 5-5,5l/100km
który SB tak potrafi? :P

Mój SB na trasie zjada 5,6 l/100km tylko że ropy :D

gzesiolek - 27-10-2009, 22:01

Realista, zwracam honor... ;)
no ale na diselka stac mnie nie bylo niestety...

Anonymous - 28-10-2009, 15:13

Tenzo, na myśli można mieć różne rzeczy ale liftback to w Lancerze po prostu Sportback.
zdzicho - 28-10-2009, 17:22

Panowie/ Panie skończmy dyskusje w temaci SB czy SD, odpowiedź jest oczywista i jasna ba klarowna: SD górą :finga:
Nie ma potrzeby pisania więcej w tym temacie.

Wiadomo jakbym umoczył 60-70 tysięcy w SB to wiadomo obciach przyznać się do błędu więc o czym mowa ... ;) wychwalałbym ten samochód pewnie ... no ale mam to szczęście, że nie będę miał SB - jaki obciach ;)

ps. żartowałem i jeden i drugi jest fajny na swój sposób :occasion5:
specjalnie wytłuszczam żeby mi się nie oberwało od tych co nie doczytają :)

fargo - 28-10-2009, 17:35

Kiedyś Niki Lauda zapytany jakim samochodem jeździ prywatnie odpowiedzial ze mercem s500..... bo jeździ jak wyścigówka a wygląda jak prawdziwy samochód
SD rulez :blob7:

Rudy_G - 28-10-2009, 18:01

I tak wszyscy będziemy kiedyś jeździć takim cudeńkiem:

Mitsubishi RA Concept

Biodar - 28-10-2009, 18:41

Fajny. Od razu widać, że to będzie sedan :D