Off Topic - Pręgierz ortograficzny - na wesoło
Firebee - 03-10-2007, 12:04
macia napisał/a: | Aga napisał/a: | w temacie działa autokorekta, choć wiesz doskonale, że to zaburza całe działanie tego tematu |
Zdaje się, że chodzi o to, by forum było "czyste"... Ja tam wolę, by działała korekta. A jak będę chciał opisać czyjś błąd w expręgierzu, to i tak to zrobię; zawsze przecież można napisać, że jeden facet zamiast ż w słowie wąż napisał rz |
dokładnie.
Po to ten temat wg mojego widzenia był założony, by wychwytywać błędy, kto ma chęć to pośmiać się z nich, ale przede wszystkim, by tych błędów ponownie nie było, dlatego dopisywane są do autokorekty do całego forum. Skoro raz się juz pośmialiśmy to zabezpieczmy się przed kolejnymi błędami i ośmiewanych przed kolejnym ośmieszaniem...
Bardzo proszę Agę i Hubeeerta o przystopowanie.
Jak już pisałem Hubeeert jest Adminem tego forum, było już kilka razy o tym pisane, była nawet ankieta czy ma być dalej. Założył Klub, założył forum i tego nie zmienimy.
Jeżeli prywatnie nie odpowiada Ci Aga Hubeeert czy jakakolwiek inna osoba proszę przekazać te informacje na PW w przeciwnym wypadku będziemy musieli potraktować to jako naruszenie Regulaminu Forum, którzy w koncu wszyscy akceptujemy rejestrując się na nie i posypią się Red Bary i dla CIebie Aga i dla Hubusia.
Pozdrawiam
Firek
JCH - 03-10-2007, 12:04
Wracamy do starej nazwy tematu i niech to będzie koniec tej dyskusji (aczkolwiek ciekawej ). Przypominam, że temat ten służy do piętnowania (z lekkim przymrużeniem oka ) złych nawyków związanych z poprawną pisownią. Oczywiście też służy edukacji i wywołaniu uśmiechów na twarzach forumowiczów.
A więc.... warkocze poluzowane? No to jedziemy dalej ....
Aga - 03-10-2007, 13:38
Firebee napisał/a: | Jeżeli prywatnie nie odpowiada Ci Aga Hubeeert czy jakakolwiek inna osoba proszę przekazać te informacje na PW w przeciwnym wypadku będziemy musieli potraktować to jako naruszenie Regulaminu Forum, którzy w koncu wszyscy akceptujemy rejestrując się na nie i posypią się Red Bary i dla CIebie Aga i dla Hubusia.
|
mnie tam Hubert jak najbardziej odpowiada, tylko trochę stonowany
poza tym zauważ, że jak Hubert pyta to odpowiadam, przez grzeczność, sama nie ciągnę tematu
a RB mnie nie strasz, bo zawsze chciałam go mieć, ale mi niestety Hubert zabrał
natomiast jeśli chodzi o autokorektę to nadal jestem zdania, że ułatwia ludziom życie i wcale niczego nie uczy!
wręcz przeciwnie, nie trzeba się zbytnio starać bo i tak autokorekta poprawi....
działa wbrew tematowi pręgierza
osobiście jestem jej zdecydowanie przeciwna
to tyle w ramach tej wyśmiewanej ogólnie "dyskusji"
cns80 - 03-10-2007, 13:42
Aga napisał/a: | wręcz przeciwnie, nie trzeba się zbytnio starać bo i tak autokorekta poprawi....
działa wbrew tematowi pręgierza
osobiście jestem jej zdecydowanie przeciwna
to tyle w ramach tej wyśmiewanej ogólnie "dyskusji" | A dla mnie autokorekta jest extra !
Wreszcie nie muszę czytać tych bzdur
Ciekawe czy poprawi:
"pożondek"
arekp - 03-10-2007, 14:09
cns80 napisał/a: | A dla mnie autokorekta jest extra !
Wreszcie nie muszę czytać tych bzdur
Ciekawe czy poprawi:
"pożondek"
|
Tyklo, rze to nie jest autokorekta tylko autocenzor, kturego Panowie pzecionzaja dodajondz tam kolejne slowa. Jak ktos za jakis czas bendzie mial ochote pomarucic rze mu forum wolno dziaua to niech pomysli o nowym zastosowaniu cenzora.
* pisownia celowa
[ Dodano: 2007-10-03, 14:18 ]
HA! mam genialny pomysl zamiast poprawiac bledy autocenzorem zamieniajmy je na CZEROWONO I BOLDEM
Aga - 03-10-2007, 14:20
arekp napisał/a: | HA! mam genialny pomysl zamiast poprawiac bledy autocenzorem zamieniajmy je na CZEROWONO I BOLDEM |
i od razu okulary dla wszystkich, bo wzrok szybko się zepsuje od tych czerwoności
arekp - 03-10-2007, 14:20
ps.2. zliczajmy bledy w postach, oglosmy konkurs w cyklach miesiecznych ... autor posta o najwiekszej ilosci bledow w cyklu miesiecznym otrzyma slownik ortograficzny
[ Dodano: 2007-10-03, 14:22 ]
ps.3 zwyciezca konkursu rocznego spedzi caly zlot na nauce ortografii
BUBU - 03-10-2007, 14:40
arekp napisał/a: | ps.3 zwyciezca konkursu rocznego spedzi caly zlot na nauce ortografii |
Tyle że z każdą godziną nauki ortografia by mu gorzej do głowy wchodziła
Lepiej oddzielny topic założyć , gdzie zwycięzca w nagrodę 1000 X swój post poprawnie napisze
cns80 - 03-10-2007, 14:46
arekp napisał/a: | zliczajmy bledy w postach, oglosmy konkurs w cyklach miesiecznych ... autor posta o najwiekszej ilosci bledow w cyklu miesiecznym otrzyma slownik ortograficzny | Dołożę się do nagrody
arekp napisał/a: | ps.3 zwyciezca konkursu rocznego spedzi caly zlot na nauce ortografii | Jestem ZA
BUBU napisał/a: | Lepiej oddzielny topic założyć , gdzie zwycięzca w nagrodę 1000 X swój post poprawnie napisze | CTRL+C, CTRL+V,CTRL+C, CTRL+V,CTRL+C, CTRL+V,CTRL+C, CTRL+V,CTRL+C, CTRL+V, itd...
BUBU - 03-10-2007, 14:53
cns80 napisał/a: |
CTRL+C, CTRL+V,CTRL+C, CTRL+V,CTRL+C, CTRL+V,CTRL+C, CTRL+V,CTRL+C, CTRL+V, itd... |
Kurde gapa ze mnie , nie pomyślałem
To już lepiej niech słownik ortograficzny przepisze będzie z tego więcej pożytku
cns80 - 03-10-2007, 15:13
BUBU napisał/a: | To już lepiej niech słownik ortograficzny przepisze będzie z tego więcej pożytku | Po każdym słowie ktoś inny będzie musiał napisać "przecinek" i stworzymy najdłuższy temat na forum.
Admin-Hubeeert się ucieszy
Nowy kwiatek:
Cytat: | z kond mam wiedziec? |
JCH - 03-10-2007, 19:35
cns80 napisał/a: | Nowy kwiatek:
Cytat: | z kond mam wiedziec? |
|
Cytat: | wiec z tąd moze ten otówr | Ciekawe co jest to "kond" i "tąd"
cns80 - 12-10-2007, 10:06
Cytat: | On to pokazał mi że jest źle ustawiony było jeszcze gożej niż teraz |
Cytat: | tonic oczywiście gożki | Czyżby stopniowanie przymiotnika
A teraz dzieci zapamiętajmy: