To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Rozpórka przednia, górna

krzychuzzz - 24-01-2013, 09:00

Ja mam taką rozpórkę u siebie i jestem zadowolony.
Znam też kilka osób które mają rozpórki staffa i nie słyszałem jeszcze negatywnych opinii.
Kilku chłopaków z Porsche Club Polska ma te rozpórki w swoich typowo torowych projektach.
Co do koloru to już rzecz gustu. Ja mam u siebie białą bo fajnie kontrastuje z granatowym lakierem.

Hugo - 24-01-2013, 13:18

No to chyba ją kupię, bo cena bardzo korzystna. Co do koloru to co powiecie na czerwony? W sumie pod maską nie planuję takiego koloru, ale zaciski hamulcowe napewno będę miał czerwone.
WreX - 24-01-2013, 15:17

Hugo napisał/a:
No to chyba ją kupię, bo cena bardzo korzystna. Co do koloru to co powiecie na czerwony? W sumie pod maską nie planuję takiego koloru, ale zaciski hamulcowe napewno będę miał czerwone.

Co byś nie założył będzie pasować :D

Co do tej rozpórki to sam się nad nią zastanawiam, tylko cały ten temat to była dywagacja nad wyższością oryginału nad resztą, i że te za 120zł się gną jak ta wypada? Komuś się pogięła albo poddała ?
Bo cena nie ukrywam kusząca.. może zadzwonię i zrobie quiz trudnych pytań sprzedawcy ;D

Sprzedawca powiedział, że potrafią wytrzymać wypadki samochodowe i że generalnie nic z nimi się nie dzieje. Generalnie wygląda na to, że jest OK i że reklamacji nie mają.

Ktoś zda organo-odczucioleptyczną relacje z korzystania z owej ?

mlun - 24-01-2013, 15:30

Hmmm nie pamiętam już ile mam założoną w drugim aucie. Na pewno 2 albo 3 lata, chyba w tym wątku gdzieś na początku się wypowiadałem.
Nic się nie gnie i nie sądzę żeby miało taki zamiar:) A km już trochę natłuczone od założenia.
Nie sluchać się innych tylko brać jeśli chcecie mieć rozpórkę za fajną kasę.

WreX - 24-01-2013, 15:45

mlun napisał/a:
Hmmm nie pamiętam już ile mam założoną w drugim aucie. Na pewno 2 albo 3 lata, chyba w tym wątku gdzieś na początku się wypowiadałem.
Nic się nie gnie i nie sądzę żeby miało taki zamiar:) A km już trochę natłuczone od założenia.
Nie sluchać się innych tylko brać jeśli chcecie mieć rozpórkę za fajną kasę.

Dobra przekonałeś mnie, rozważę ofertę TEJ rozpórki ;)

Dread87 - 24-01-2013, 15:54

Hugo, ja wzialbym czarny mat;)
Hugo - 24-01-2013, 20:09

Zapytam czy zrobią wersję chrom albo polerka, a jesli nie to będzie czarny połysk lub czarny mat.
SPIDER-ek - 24-01-2013, 22:23

Hugo, pytaj pytaj o chromowaną, albo o szczotkowaną rozpórke
Hugo - 24-01-2013, 22:34

SPIDER-ek napisał/a:
o szczotkowaną rozpórke
Co to? :wink:
krzychuzzz - 24-01-2013, 22:52

Chyba chodzi o efekt szczotkowanego amelinium :D
pompec - 24-01-2013, 23:19

Hugo napisał/a:
Warto montować: http://allegro.pl/staffa-...2946125012.html
I nie mogę się zdecydować jaki kolor rozpórki do jasnosrebrnego auta?

ja mam taką i nie żałuję zakupu... odczułem poprawę w prowadzeniu auta... poprawę oceniam na 5 w skali 0-10... sztywność nadwozia moim zdaniem zmieniła się niewiele...

P.S. mam kolor niebieski :P pasuje mi do akumulatora i przewodów WN :wink:

WreX - 24-01-2013, 23:30

pompec napisał/a:
ja mam taką i nie żałuję zakupu... odczułem poprawę w prowadzeniu auta... poprawę oceniam na 5 w skali 0-10... sztywność nadwozia moim zdaniem zmieniła się niewiele...

Swoją ocenę 5/10 uzasadniasz ?
Tzn czy próbowałeś innych rozpórek czy po prostu tyle generalnie rozpórka daje ?

pompec - 24-01-2013, 23:48

WreX napisał/a:
Swoją ocenę 5/10 uzasadniasz ?
Tzn czy próbowałeś innych rozpórek czy po prostu tyle generalnie rozpórka daje ?

nie oceniam rozpórki tylko efekt... nie porównywałem jej z innymi rozpórkami... pewnie jak bym załadował oryginał, to odczucie byłoby podobne... raczej chodziło mi o to, że na pewno spięcie dołem dało by jeszcze lepszy efekt i było by 8/10 :wink:

WreX - 24-01-2013, 23:50

pompec napisał/a:

nie oceniam rozpórki tylko efekt... nie porównywałem jej z innymi rozpórkami... pewnie jak bym załadował oryginał, to odczucie byłoby podobne... raczej chodziło mi o to, że na pewno spięcie dołem dało by jeszcze lepszy efekt i było by 8/10 :wink:

Z tego co czytałem, spięcie dołem jest ryzykowne...

tresorex - 24-01-2013, 23:56

Po co w ogóle dawać rozpórkę dołu skoro jest tam potężny "wózek", który wydaje się sztywny?