[97-04]Galant EAxA/W - "Sportowe" zawieszenie... (Eibach)
Tomek - 14-03-2014, 09:37
Torp12 napisał/a: |
1. Tak 2.0 i 2.4/2.5 mają takie same sprężyny |
niby tak, ale sam katalog Eibacha nie przewiduje obniżonych sprężyn do 2.0
cichy1124 napisał/a: |
3. Gdzie ewentualnie można kupić za rozsądną cenę, lub może ktoś ma na sprzedaż używki w b. dobrym stanie |
IMHO 700 kilka zł, za komplet nowych, porządnych sprężyn to dobra cena
szkoda pakować się w używki, no chyba, że miałbyś je za 150-200 zł
Torp12 - 14-03-2014, 09:51
tomek84 napisał/a: |
niby tak, ale sam katalog Eibacha nie przewiduje obniżonych sprężyn do 2.0
|
No i co że nie przewiduje, jak są takie same, pasują idealnie, dobrze leżą i się fajnie jeździ :]
cichy1124 - 14-03-2014, 10:33
No właśnie nie sprecyzowałem, potrzebuje tylko przód, a nie znalazłem wlasnie możliwości kupna samego przodu, tylko komplety...
demoniszcze - 14-03-2014, 17:56
Jeździ ktoś może mając springi tylko z przodu a z tyłu sprężyny seria??
booohal - 14-03-2014, 19:30
demoniszcze, Tak, użytkownik bang
Juiceman - 17-03-2014, 20:15
demoniszcze napisał/a: | Jeździ ktoś może mając springi tylko z przodu a z tyłu sprężyny seria?? |
Ja tak jeździłem - jak na tył siadł Ci kpl. osób to już nie potrzebowałeś obniżonych na tył xD
Luka90sz - 29-06-2014, 10:38
Mam u siebie sprężyny na przodzie -40 super wygląda ale dla mnie jest za twardo super się prowadzi ale przy profilu opony 225/40 R18 na dziurach to już masakra , chciałbym jednak zmienić na coś "bardziej miękkiego" jak wygląda komfort na eibachu?
arturj123 - 30-06-2014, 17:00
Po zmianie z OEM na Eibach nie odczułem różnicy w komforcie.
Luka90sz - 30-06-2014, 20:24
A jakie masz opony?
arturj123 - 30-06-2014, 22:32
zima 195/65/14 lato 215/45/17
eremita - 17-07-2014, 13:52
Pisałem to w innym temacie ale nie było odpowiedzi więc może tu
ostatnio miałem klienta i przy wypisywaniu fakturki usłyszałem nazwę zakład produkcji sprężyn to przy okazji zapytałem o sprężyny do gala
Dokładnie chodzi o firmę pospring.pl facet ładnie opisywał
-dorabiają sprężyny do każdego samochodu
-do samochodu z LPG wzmacniają by tył nie siadł
-obniżone lub podwyższone wystarczy powiedzieć o ile mają iść w dół lub w górę
Dorabiał ktoś może sobie w tej lub firmie tego typu???
Zastanawiam się nad jakością?
cena od szt 150 zł netto więc kayaba jet tańsza te są w cenie eibach
Jednak przy założeniu że chciałbym by przód był obniżyli delikatnie a tył był wzmocniony i dostosowany do LPG to było by idealnie.
Teraz chcąc osiągnąć taki efekt powinienem założyć z przodu -30mm a na tył seria i po założeniu LPG się wyrówna.
Zadzwoniłem do nich i nie mają w katalogu sprężyn do gala by dorobić potrzebowali by na wzór sprężyny a ja mam nie oryginalne dlatego jeśli bym się zdecydował to czy znalazła by się jakaś dobra dusza która ma gdzieś na półce i pożyczyła by jedną przednią i jedną do tył dla sedana z motorem 2,5?
Łysy88 - 17-07-2014, 14:12
eremita napisał/a: | Pisałem to w innym temacie ale nie było odpowiedzi więc może tu
ostatnio miałem klienta i przy wypisywaniu fakturki usłyszałem nazwę zakład produkcji sprężyn to przy okazji zapytałem o sprężyny do gala
Dokładnie chodzi o firmę pospring.pl facet ładnie opisywał
-dorabiają sprężyny do każdego samochodu
-do samochodu z LPG wzmacniają by tył nie siadł
-obniżone lub podwyższone wystarczy powiedzieć o ile mają iść w dół lub w górę
Dorabiał ktoś może sobie w tej lub firmie tego typu???
Zastanawiam się nad jakością?
cena od szt 150 zł netto więc kayaba jet tańsza te są w cenie eibach
Jednak przy założeniu że chciałbym by przód był obniżyli delikatnie a tył był wzmocniony i dostosowany do LPG to było by idealnie.
Teraz chcąc osiągnąć taki efekt powinienem założyć z przodu -30mm a na tył seria i po założeniu LPG się wyrówna.
Zadzwoniłem do nich i nie mają w katalogu sprężyn do gala by dorobić potrzebowali by na wzór sprężyny a ja mam nie oryginalne dlatego jeśli bym się zdecydował to czy znalazła by się jakaś dobra dusza która ma gdzieś na półce i pożyczyła by jedną przednią i jedną do tył dla sedana z motorem 2,5? |
Ja mam przód do 2.0 luzem, a to chyba takie same jak 2.5
dawinet - 22-07-2014, 22:11
co powiecie o założeniu sprężyn od kombi do galanta w sedanie na tył, chciałbym podnieść tył są wyższe tak, bedą pasować ?
eremita - 23-07-2014, 09:28
dawinet napisał/a: | co powiecie o założeniu sprężyn od kombi do galanta w sedanie na tył, chciałbym podnieść tył są wyższe tak, bedą pasować ? |
Tak robią i stoi wyżej w tym temacie piszą o tym http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=24096
Może mi ktoś podać jaka jest odległość od środka koła do rantu błotnika
tu pokazałem o co mi chodzi
Chcę porównać wysokość stania gala na Eibach z wysokością jaką mam teraz na czerwonych sprężynach
Bo teraz przód jest trochę za nisko.
Luka90sz - 24-07-2014, 08:36
Ja mam z tylu eibach a z przodu jakieś -40 i jest okolo 34,5 cm od rantu do środka piasty
|
|
|