[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Przegląd techniczny - gdzie, co i za ile ?
JCH - 27-02-2010, 18:07
To jeszcze wytłumacz nam proszę, dlaczego kolegę kotakota skasowano 2 razy za te same czynności serwisowe:
- czyszczenie hamulców
- wymiana klocków
Anonymous - 27-02-2010, 18:15
JCH napisał/a: | To jeszcze wytłumacz nam proszę, dlaczego kolegę kotakota skasowano 2 razy za te same czynności serwisowe:
- czyszczenie hamulców
- wymiana klocków
|
Nie mam pojęcia.... może to jakieś nieporozumienie
Czy doradca wyjaśnił jemu pozycje na FV? Chyba wiedział za co płaci?
sla - 28-02-2010, 00:02
jaceksu25 napisał/a: |
Nie mam pojęcia.... może to jakieś nieporozumienie
|
Po co te eufemizmy. Dla mnie to przykład oszustwa i nieuczciwego naciągania klienta.
A przecież tacy wrażliwi ludzie tam pracują.
jaceksu25 napisał/a: | Chyba wiedział za co płaci? |
Widocznie nie, i na to chyba liczyli. W warsztatach mają doskonałą orientację i zmysł kogo można oszwabić.
Anonymous - 28-02-2010, 09:19
sla napisał/a: | W warsztatach mają doskonałą orientację i zmysł kogo można oszwabić |
i jeszcze powiesz, że są do tego specjalnie szkoleni...
Każda dyskusja z Tobą jest bezowocna, dlatego od tej pory wybieram opcję ignorowania Twoich postów - nawet nie mam ochoty ich czytać
Dotyczy tematu:
W całej Polsce w ASO są preferowane jednolite czasy przy danych przeglądach serwisowych. Nie są tam oczywiście uwzględnione dodatkowe usługi takie jak: regulacje itp. Stawkę za roboczogodzinę każdy może mieć inną. Dodatkowo cena zależy także od materiałów ekspl. takich jak oleje. Stąd mogą być te różnice cenowe. Każdy przegląd w każdym miejscu Polski jest wykonywany według tych samych stałych zasad. Inna kwestia co ASO daje swojemu zaufanemu klientowi dodatkowo za FREE - np czyszczenie zacisków, czyszczenie auta.
sla - 28-02-2010, 13:52
jaceksu25 napisał/a: |
Każda dyskusja z Tobą jest bezowocna |
Owszem, jeżeli naciąganie klienta nazywasz nieporozumieniem i jest to Twój jedyny komentarz do tego faktu.
Anonymous - 28-02-2010, 21:48
Ja osobiście jestem zadowolony z usług aso(jak dotąd). Najważniejsze aby klient był traktowany poważnie, a nie jak głupek czy dojna krowa.Chciał bym tylko nadmienić, że z punktu widzenia biznesu(ogólnie rzecz biorąc) nie zadowolony klient ma bardzo destrukcyjny wpływ pośredni i bezpośredni na wizerunek marki i sprzedaż.
Moim zdaniem między producentem a serwisantem jest odwieczny konflikt interesów, mocne firmy potrafią sobie z tym poradzić, słabe z czasem znikają bądź nie mają wpływu na rzeczywistość.
macior - 12-03-2010, 07:19
Wczoraj - po 1860km - wymieniłem olej w silniku. Olej miałem swój (castrol edge 5w30) a za filter ASO zassało 54zł. Oleju wlali ile się należy - resztę "bez kantów" oddali.
pawelek32 - 17-03-2010, 15:49
witam.
1 przegląd po roku, ASO Suwałki- 234zł (mój olej, filtr oleju i filtr kabinowy).
z mojej prośby rozebrali tylne prawe drzwi, bo coś zakłócało pracę głośnika- folia hałasowała- jest OK.
ponadto ustawili mi wyłączanie się radia po godzinie, a nie jak było po 20min.
zdecydowanie polecam.
Babull - 17-03-2010, 16:42
macior napisał/a: | Wczoraj - po 1860km - wymieniłem olej w silniku. Olej miałem swój (castrol edge 5w30) a za filter ASO zassało 54zł. Oleju wlali ile się należy - resztę "bez kantów" oddali. |
Macior, byles u Filipowicza czy Moto Gabrze?
Kiewar - 17-03-2010, 22:54
pawelek32 napisał/a: |
zdecydowanie polecam. |
Cześć!
Jak skrócili w serwisie ten czas na wyłączenie radia?? Przeprogramowali radio czy komputer w aucie? Ile Ci policzyli za tę usługę?
Przy okazji: czy komuś z Was udało się tak ustawić radio, żeby grało bez kluczyka w stacyjce? Mnie to bardzo irytuje, że kluczyk musi być w stacyjce, aby radio mogło grać.
Pozdrawiam,
mazin - 18-03-2010, 09:22
Kiewar napisał/a: | pawelek32 napisał/a: |
zdecydowanie polecam. |
Cześć!
Jak skrócili w serwisie ten czas na wyłączenie radia?? Przeprogramowali radio czy komputer w aucie? Ile Ci policzyli za tę usługę?
Przy okazji: czy komuś z Was udało się tak ustawić radio, żeby grało bez kluczyka w stacyjce? Mnie to bardzo irytuje, że kluczyk musi być w stacyjce, aby radio mogło grać.
Pozdrawiam, |
To akurat nie jest problem, trzeba kabelek IGN w kostce (żółty) podłączyć tam, gdzie normalnie jest BATT (czerwony) - i radio gra, bo omija stacyjkę. Ale wtedy właśnie nie ma znaczenia ustawienie czasu wyłączenia, bo będzie grało do rozładowania akumulatora. Innymi słowy - albo rybki, albo akwarium, czyli albo ustawiasz czas wyłączenia radia na jakiś przyzwoity (a maks to zdaje się godzina), albo przełączasz radio z ominięciem stacyjki i wtedy jedynym ograniczeniem czasu grania radia jest pojemność akumulatora.
pawelek32 - 18-03-2010, 11:58
podłączyli komputer i zmienili ustawienia. dla mnie wyłączenie radia po godzinie jest bardziej optymalne. zapłaciłem za wszystko tyle co niżej podałem.
teraz bym spytał jeszcze czy można zwiększyć czas otwierania i zamykania szyb po wyłączeniu zapłonu. fabrycznie jest bodajże 30 sekund i przeważnie kiedy chce się otworzyć czy zamknąć okno na postoju trzeba przekręcić kluczyk...
Mitek09 - 18-03-2010, 14:57
Witam, kto robil juz przeglad w B-stoku?? Jak to sie przedstawia cenowo?
Tercel - 18-03-2010, 19:36
Czy zaliczą mi przegląd przy przebiegu 18000 km i 11 miesiącach. Jaka jest tolerancja w kilometrach lub miesiącach ? czy musi być zakończone 12 miesięcy lub 20 000 km
Pozdrawiam
Anonymous - 18-03-2010, 20:23
Mitek09, pierwszy przegląd ok. 700-800zł brutto z materiałami dealera + przegląd nadwozia...
Tercel, pewnie.
|
|
|