[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Felgi aluminiowe i stalowe - Lancer CYxA
michaello - 02-06-2011, 10:34
MichalRej napisał/a: | Ale chłopaki jak to zobaczyli to mieli niezłego pietra się tego tykać, trochę im zajęło samo nałożenie opony, ale kolejna prof firma zrobiła to tak jak miało być.. |
Dzieki za wyczerpujaca odpowiedz, o to mi chodzilo. W Twoim przypadku na bialym, nawet drobnych rys nie bedzie widac, niestety na czarnych felgach, nie da sie chyba tego uniknac.
Ps.
MichalRej napisał/a: | Najlepiej zrobić wcześniej zdjęcie samochodzikowi z profilu, PS (albo inny program graficzny) parę minut roboty i możemy mniej więcej ocenić jak to będzie wyglądało... =) |
Od tego zaczalem, toz to moj zawod
krzychu - 02-06-2011, 10:38
MichalRej napisał/a: | Ale chłopaki jak to zobaczyli to mieli niezłego pietra się tego tykać |
Jak firma głownie zajmuje się malowaniem felg to powinna mięć w ofercie także od razu założenie opon na felgę... Żeby nie porysować alusa to po pierwsze dobra maszyna (nie rezklekotana bo tam ten element musi zawisnąć mm nad felgą i przy naciąganiu nie zetknąć się z rantem), a do tego jakaś fachowość osoby zakładającej bo porysować maszyną to jedno, a porysować przy ściąganiu/zakładaniu odważników to drugie (raz mi porysowali przy ściąganiu tych na kleju baranki).
Ja bym proponował nie całkiem czarny kolor tylko lekko zachodzący w szary, albo granat jak fabrycznie w RA występują.
Mosquito - 02-06-2011, 16:46
Pytanie kończące z mojej strony temat felg - drogą długiej eliminacji oraz zgniłego kompromisu wybrałem felgi Dezent V 7x16". Pozostaje do rozstrzygnięcia jedna kwestia - jakie ET wybrać z dwóch oferowanych - ET40 czy ET48 (oba dopuszczone przez TUV)? ET40 i mniej to z tego co wyczytałem "granica piaskowania boków". A ET48? Wiążą się z tym jakieś problemy?
gzesiolek - 03-06-2011, 09:28
Mosquito, ja mam te felgi z ET40 i oponami standardowymi Dunlopami 205/60 i bokow nie piaskuje... ET48 jak liczylem tez dla tej szerokosci opon beda ok... ot beda te 8mm bardziej schowane od ET40... a tylko 2mm bardziej niz standardowe...
ja bralem ET40 bo mialem je wtedy na drugi dzien a na ET48 musialbym czekac z tydzien wtedy... no i wole kola prawie na styk z blacha niz wcisniete bardziej... ale to juz kwestia estetyczna...
aha brales V Darki czy zwykle silvery... bo te drugie jednak po swoim aucie widze ze wygladaja na nieco mniejsze niz 16cali... jak sa czyste ten rant wewnetrzny nieco wizualnie je zmniejsza... w darkach jest on ciemniejszy i ginie wizualnie... a w tych dopiero jak sie zabrudza
Mosquito - 05-06-2011, 22:13
Dzięki wszystkim za pomoc i informacje.
Wiesz co Grzesiołek - no z tym wyborem też mam problem. Silvery widziałem na żywo - jak dla mnie w porządku, V Darki wydają mi się, że tak powiem trochę zbyt ostentacyjne (choć podobno de gustibus...) - ale z drugiej strony faktycznie powiększają optycznie te 16" koła. Ehhh ... chyba muszę sobie zaaplikować jakiś płynny wspomagacz decyzji
pacyk - 09-06-2011, 16:11
Witam wszystkich
Panowie mam szybkie pytanie. Jaki jest maksymalny rozmiar felgi, który da się upchać w seryjne nadkole? Oryginały mają 18x7j ET46. Czy to już absolutne maksimum ? Przy tej szerokości i ET wygląda to średnio. Czy bez klepania rantów na błotnikach można włożyć np. 18x8 ET42 ? i czy na upartego wsadzę 19x8,5 ET32 ? rozumiem, że błotniki trzeba od środka klepać, ale nie wiem jak to się ma do lancera, gdyż wcześniej jeździłem BMW E36
Trik - 09-06-2011, 16:28
Poszukaj na stronach Australijskich. Tam w roku 2008 była "wersja" Panther. O ile pamiętam miała upchane koła 20". w standardowym nadkolu.
pacyk - 09-06-2011, 16:34
dzięki, strasznie komicznie to wygląda
ja myślałem raczej o czymś w ten deseń.
Trik - 09-06-2011, 21:17
No tu akurat dałeś fotklę EVO, zatem nie dziw sie że wszedł tam inny typ/gabaryt felgi. Dla przypomnienia EVO ma szerszy rozstaw kół o 2 cm na stronę i poszerzone błotniki. W przypadku cywila bez wymiany błotników lub ich "rozklepywania" nic nie poradzisz. Sprawdź opcjonalnie Lancera Ralliart, bo ten akurat nie jest poszerzany.
$iwy - 09-06-2011, 23:02
Chciałbym pokazać swoje fele, ale za cholerę nie pamiętam jak się wstawia zdjęcia. Może mi ktoś przypomnieć ?
mazin - 09-06-2011, 23:08
$iwy napisał/a: | Chciałbym pokazać swoje fele, ale za cholerę nie pamiętam jak się wstawia zdjęcia. Może mi ktoś przypomnieć ? |
Najpierw wrzuć zdjęcie np na imageshack.us lub wrzuta pl, skopiuj adres zdjęcia, zacznij pisać tutaj wiadomość i używając przycisku IMG wklej adres obrazka.
Możesz też bez przycisku wkleić adres obrazka wstawiając przed nim znacznik składający się z "img" w kwadratowych nawiasach a po nim "/img" w kwadratowych nawiasach.
$iwy - 09-06-2011, 23:22
A nie da się tak żeby zdjęcie było wyświetlane pod tekstem bezpośrednio ?
http://w635.wrzuta.pl/obraz/5xXoqtsc1fM/snc01041
mazin - 09-06-2011, 23:31
Da się, właśnie w sposób opisany przeze mnie:
Zwróć uwage jednak, że adres obrazka to:
http://c.wrzuta.pl/wi5755...35bb/0/snc01041
a nie to, co wkleiłeś
$iwy - 09-06-2011, 23:42
Chyba jestem ślepy. Skąd wziąłeś ten adres ???
OK już znalazłem, ale chyba można by było to zrobić na forum w bardziej prosty i przyjazny dla użytkownika sposób.
Dzięki za pomoc.
Marianekk - 17-06-2011, 19:14
Takie felgi może się komuś spodobają ,jak dla mnie najlepsze jakie widziałem i pasujące.
A tu ogłoszenie na którym znalazłem te zdjęcia,
http://nl.autoscout24.be/Details.aspx?id=189456919
Pozdrawiam
Marianek
|
|
|