To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Felgi aluminiowe i stalowe - Lancer CYxA

michaello - 02-06-2011, 10:34

MichalRej napisał/a:
Ale chłopaki jak to zobaczyli to mieli niezłego pietra się tego tykać, trochę im zajęło samo nałożenie opony, ale kolejna prof firma zrobiła to tak jak miało być..

Dzieki za wyczerpujaca odpowiedz, o to mi chodzilo. W Twoim przypadku na bialym, nawet drobnych rys nie bedzie widac, niestety na czarnych felgach, nie da sie chyba tego uniknac.

Ps.
MichalRej napisał/a:
Najlepiej zrobić wcześniej zdjęcie samochodzikowi z profilu, PS (albo inny program graficzny) parę minut roboty i możemy mniej więcej ocenić jak to będzie wyglądało... =)

Od tego zaczalem, toz to moj zawod :wink:

krzychu - 02-06-2011, 10:38

MichalRej napisał/a:
Ale chłopaki jak to zobaczyli to mieli niezłego pietra się tego tykać

Jak firma głownie zajmuje się malowaniem felg to powinna mięć w ofercie także od razu założenie opon na felgę... Żeby nie porysować alusa to po pierwsze dobra maszyna (nie rezklekotana bo tam ten element musi zawisnąć mm nad felgą i przy naciąganiu nie zetknąć się z rantem), a do tego jakaś fachowość osoby zakładającej bo porysować maszyną to jedno, a porysować przy ściąganiu/zakładaniu odważników to drugie (raz mi porysowali przy ściąganiu tych na kleju baranki).

Ja bym proponował nie całkiem czarny kolor tylko lekko zachodzący w szary, albo granat jak fabrycznie w RA występują.

Mosquito - 02-06-2011, 16:46

Pytanie kończące z mojej strony temat felg - drogą długiej eliminacji oraz zgniłego kompromisu wybrałem felgi Dezent V 7x16". Pozostaje do rozstrzygnięcia jedna kwestia - jakie ET wybrać z dwóch oferowanych - ET40 czy ET48 (oba dopuszczone przez TUV)? ET40 i mniej to z tego co wyczytałem "granica piaskowania boków". A ET48? Wiążą się z tym jakieś problemy?
gzesiolek - 03-06-2011, 09:28

Mosquito, ja mam te felgi z ET40 i oponami standardowymi Dunlopami 205/60 i bokow nie piaskuje... ET48 jak liczylem tez dla tej szerokosci opon beda ok... ot beda te 8mm bardziej schowane od ET40... a tylko 2mm bardziej niz standardowe...
ja bralem ET40 bo mialem je wtedy na drugi dzien a na ET48 musialbym czekac z tydzien wtedy... no i wole kola prawie na styk z blacha niz wcisniete bardziej... ale to juz kwestia estetyczna...
aha brales V Darki czy zwykle silvery... bo te drugie jednak po swoim aucie widze ze wygladaja na nieco mniejsze niz 16cali... jak sa czyste ten rant wewnetrzny nieco wizualnie je zmniejsza... w darkach jest on ciemniejszy i ginie wizualnie... a w tych dopiero jak sie zabrudza :mrgreen:

Mosquito - 05-06-2011, 22:13

Dzięki wszystkim za pomoc i informacje.
Wiesz co Grzesiołek - no z tym wyborem też mam problem. Silvery widziałem na żywo - jak dla mnie w porządku, V Darki wydają mi się, że tak powiem trochę zbyt ostentacyjne (choć podobno de gustibus...) - ale z drugiej strony faktycznie powiększają optycznie te 16" koła. Ehhh ... chyba muszę sobie zaaplikować jakiś płynny wspomagacz decyzji :mrgreen:

pacyk - 09-06-2011, 16:11

Witam wszystkich :)

Panowie mam szybkie pytanie. Jaki jest maksymalny rozmiar felgi, który da się upchać w seryjne nadkole? Oryginały mają 18x7j ET46. Czy to już absolutne maksimum ? Przy tej szerokości i ET wygląda to średnio. Czy bez klepania rantów na błotnikach można włożyć np. 18x8 ET42 ? i czy na upartego wsadzę 19x8,5 ET32 ? rozumiem, że błotniki trzeba od środka klepać, ale nie wiem jak to się ma do lancera, gdyż wcześniej jeździłem BMW E36 :mrgreen:

Trik - 09-06-2011, 16:28

Poszukaj na stronach Australijskich. Tam w roku 2008 była "wersja" Panther. O ile pamiętam miała upchane koła 20". w standardowym nadkolu.
pacyk - 09-06-2011, 16:34

dzięki, strasznie komicznie to wygląda :shock:
ja myślałem raczej o czymś w ten deseń.

Trik - 09-06-2011, 21:17

No tu akurat dałeś fotklę EVO, zatem nie dziw sie że wszedł tam inny typ/gabaryt felgi. Dla przypomnienia EVO ma szerszy rozstaw kół o 2 cm na stronę i poszerzone błotniki. W przypadku cywila bez wymiany błotników lub ich "rozklepywania" nic nie poradzisz. Sprawdź opcjonalnie Lancera Ralliart, bo ten akurat nie jest poszerzany.
$iwy - 09-06-2011, 23:02

Chciałbym pokazać swoje fele, ale za cholerę nie pamiętam jak się wstawia zdjęcia. Może mi ktoś przypomnieć ?
mazin - 09-06-2011, 23:08

$iwy napisał/a:
Chciałbym pokazać swoje fele, ale za cholerę nie pamiętam jak się wstawia zdjęcia. Może mi ktoś przypomnieć ?

Najpierw wrzuć zdjęcie np na imageshack.us lub wrzuta pl, skopiuj adres zdjęcia, zacznij pisać tutaj wiadomość i używając przycisku IMG wklej adres obrazka.
Możesz też bez przycisku wkleić adres obrazka wstawiając przed nim znacznik składający się z "img" w kwadratowych nawiasach a po nim "/img" w kwadratowych nawiasach.

$iwy - 09-06-2011, 23:22

A nie da się tak żeby zdjęcie było wyświetlane pod tekstem bezpośrednio ?

http://w635.wrzuta.pl/obraz/5xXoqtsc1fM/snc01041

mazin - 09-06-2011, 23:31

$iwy napisał/a:
A nie da się tak żeby zdjęcie było wyświetlane pod tekstem bezpośrednio ?

http://w635.wrzuta.pl/obraz/5xXoqtsc1fM/snc01041

Da się, właśnie w sposób opisany przeze mnie:

Zwróć uwage jednak, że adres obrazka to:
http://c.wrzuta.pl/wi5755...35bb/0/snc01041
a nie to, co wkleiłeś

$iwy - 09-06-2011, 23:42

Chyba jestem ślepy. Skąd wziąłeś ten adres ???

OK już znalazłem, ale chyba można by było to zrobić na forum w bardziej prosty i przyjazny dla użytkownika sposób.
Dzięki za pomoc.

Marianekk - 17-06-2011, 19:14

Takie felgi może się komuś spodobają ,jak dla mnie najlepsze jakie widziałem i pasujące.

A tu ogłoszenie na którym znalazłem te zdjęcia,
http://nl.autoscout24.be/Details.aspx?id=189456919
Pozdrawiam
Marianek