Nasze Miśki - Mitsubishi Galant GTI E33 by Maretzky85
Hubeeert - 31-07-2010, 21:13
nie będziesz sprzedawał silniczka od spryskiwaczy reflektorów? A silnika? W jakim stanie jest szyberdach?
Maretzky85 - 31-07-2010, 21:19
Hubeeert, nie wiem czy działa silniczek spryskiwaczy reflektorów, muszę go podłączyć pod 12V
Silnika nie oddam
Szyber mogę Ci jakośtam sprezentować. Jest w dobrym stanie. Tzn nie przyglądałem się dokładnie, ale działa wszystko
Hubeeert - 31-07-2010, 21:53
Bardziej chodzi mi o rdzę i stan uszczelek
Maretzky85 - 31-07-2010, 21:58
akurat na dachu chyba jej nie ma Jutro się przyjrzę. Z resztą jakbyś przyjechał w poniedziałek to sobie sam obejrzysz
Serek - 01-08-2010, 21:30
1. niestety, jeszcze nie podłączałem
2. był GTI na allegro za min.500 a max. 1000 zł
3. wersja Japan, nie wiem gdzie szedł na rynek
4. co do szyberdachu - o którym wspomina Hubert - zajrzyj pod spód, przy zamkniętym szyberdachu, tam rdza wyłazi po latach.
Hubeeert - 01-08-2010, 22:30
Serek napisał/a: | zajrzyj pod spód, przy zamkniętym szyberdachu, tam rdza wyłazi po latach. | Dokładnie. Maretzky85 napisał/a: | Z resztą jakbyś przyjechał w poniedziałek to sobie sam obejrzysz | Będę
Maretzky85 - 06-08-2010, 22:44
No to Gal dostał amorki od czerwonego dawcy :> Nie wiem dokładnie co to jest, ale jakieś czerwono-pomarańczowe KYB. Komplecik na przód i tył. Tył czerwonych dostał sprężynki lesjoforsa które były założone na nowych Tokico. Zrobiło się sztywno co prawda, ale za to trzyma się drogi o wieeeeele lepiej :> Tokico poczekają aż KYB się skończą Teraz jeszcze wymiana przednich sprężyn i będę miał zawias na długo z głowy. Za jakiś czas pewnie w końcu wpadną poliuretany i może jakaś rozpórka z przodu (wie ktoś gdzie można coś takiego dostać ? ).
Z innych newsów - wymiana przepływomierza na poprawny przyniosła spadek spalania z 12-12,5 na około 11l w mieście. Na zimno nadal wybitnie cofa zapłon i dusi silnik, ale jak już się rozgrzeje to zapiernicza aż się kurzy :> W planach mam przeszczep całego sterowania silnika wraz z wiązką i ECU od czerwonego (co prawda to wygląda jak `89 albo wczesny 90 rok i mi się trochę nie podoba(czujniki z kablami zamiast wtyczek), ale przynajmniej będzie wszystko od jednego kompletu). Zastanawia mnie tylko czujnik spalania stukowego... (chyba wszedł w 91 roku ? ).
Przed zlotem jeszcze czeka białego wymiana klocków hamulcowych i jakaś porządna konserwacja zacisków, bo lewa strona mi się szybciej kończy niż prawa. No i jak najszybciej przekładka linek ręcznego z czerwonego. Przełożyć muszę jeszcze poduchę przy rozrządzie, która u mnie jest urwana i będzie w miarę komplet.
Kto mi jeszcze powie czym się różniła wersja GLSi od GTi ?
Zaciski są takie same, stabilizator identyko, amorki i sprężyny sztywniejsze, oczywiście silnik ( ), z tyłu zawias wygląda w zasadzie tak samo, niby ma abs i ecs, ale to chyba nie było w standardzie ?, szerokie listwy progowe....
Skrzynia F5M33 zamiast F5M22, a jak z półosiami, przegubami ?
Więc coś jeszcze ?
Serek - 09-08-2010, 15:10
Rozpórka na http://www.rpmotorsport.pl/. Jak czerwone KYB to gazówki. Czujnik spalania stukowego raz był, raz go nie było. Trudno jednoznacznie określić kiedy i w jakich modelach był na pewno. Albo jeszcze inaczej, nie wiadomo skąd się wziął - wymiana silnika po latach czy taka wersja fabryczna.
Maretzky85 - 10-08-2010, 00:42
W/g manuala chyba w 90 się pojawił i nie występował w wersji na amerykę.
A ta rozpórka to na zamówienie u nich czy jak ? Bo w ofercie nie mają
Serek - 10-08-2010, 15:44
Ale numer. Już usunęli sporo modeli z katalogu. Ja u nich kupowałem do swojego.
Serek - 10-08-2010, 16:28
Sprawdziłem u siebie, mam knock sensor. Model E39A rok 89. Wg manuala dopiero od 92 roku występowały.
Maretzky85 - 13-08-2010, 22:53
Serek, nie wiesz może czy rozpórki od Eclipsa przypasują rozstawem górnych mocowań ?
jacek11 - 14-08-2010, 10:36
Żebym miał więcej czasu,to bym Ci rozpórkę zrobił
Maretzky85 - 14-08-2010, 21:46
jacek11, żebym miał trochę czasu to i sam bym sobie wyspawał :> Co prawda nie byłaby najpiękniejsza, ale pewnie by spełniała swoje zadanie :>
Jednak jakbyś miał kiedyś trochę czasu i nieodpartą ochotę na zrobienie rozpórki to bardzo chętnie
jacek11 - 15-08-2010, 12:29
Silnik jest dosyć nisko osadzony,przynajmniej tak widać na fotce.Myślę,że można ją zrobić bez specjalnych przymiarek
|
|
|