To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - CIVIC VTi EG9 B16A2 by pawela!

pawela - 26-08-2010, 12:22

wątpie :D koleś miał tylko 8 opon w tej cenie, 4 zawinąłem, na reszcie aukcji drożej o 50-70zł/szt.
DOT 5209

Owczar - 26-08-2010, 12:57

pawela, popraw jedną klatkę w gifie. Ja bym zmienił na taki sam rozmiar jak dwóch pozostałych :)
rosomak1983 - 26-08-2010, 14:04

Owczar napisał/a:
Ja bym zmienił na taki sam rozmiar jak dwóch pozostałych

i moze wyciał czarne paski

pawela - 26-08-2010, 14:49

Owczar napisał/a:
pawela, popraw jedną klatkę w gifie. Ja bym zmienił na taki sam rozmiar jak dwóch pozostałych :)

cholercia, a ustawiłem że ma być tak samo, zaraz podziałam ;)

stary alfer - 26-08-2010, 18:07

pawela napisał/a:
Całokształt wygląda teraz tak:

Strasznie bardzo mi się podoba. Kot czyli :)

Szwagroz - 30-08-2010, 07:38

ja w mojej hondzie miałem Marangoni zeta linea 195/50/r15 bardzo fajnie wygladały i nieżle się sprawowały
pawela - 22-09-2010, 17:02

przyszła wyczekiwana paczucha, a w niej: Eibach Pro Kit -30 :)

pawela - 30-09-2010, 18:31

Wczoraj założyłem T1R, a dziś ze kumplem springi,na razie tylko na przód, ponoć na Eibachach miał nie siąść wcale a siadł dobre 4-5cm :D :

Wrażenia z jazdy genialne, mięciutkie, komfortowe, gdyby ktoś mi zamknął oczy i przewiózł, powiedziałbym, że seria zawias ;)
Nie wiem czy będę więc glebił tył, klin bardzo mi się podoba, a u mnie z tyłu często siedzi żona, syn, w bagolu wózek, więc zawsze tył był niżej, teraz pewnie będzie równo.
Nówka Toyo:

Ponadto byłem wczoraj na szarpakach w Auto Teście, bo coś mi 'kwiczy' czasem z przodu, wyszarpaliśmy, wymacaliśmy, i nigdzie nie ma najmniejszego luzu nie ma, amorki trzymają po 75-75%, wszystko gra ja pewnie mam paranoje ;)

tomasek - 30-09-2010, 20:59

No wygląd malina :D a nie jest nic twardszy na eibachu :?: u mnie różnica była duża :P ale ja swojego obniże na wiosenke bo w zimie będe inaczej robił za pług :lol:
rosomak1983 - 01-10-2010, 01:11

pawela, glebuj tył :wink:
gigant87 - 01-10-2010, 07:52

pawela napisał/a:
Na ten sezon już nie zakłam, dokończę Klebery.

pawela napisał/a:
Wczoraj założyłem T1R

:D :D :D
Klebery się już skończyły? :D

pawela - 01-10-2010, 14:40

tomasek6 napisał/a:
nie jest nic twardszy na eibachu

ja mam pro kit, i nic twardszy, ale jezdzilem na eibach sportline - beton :D
gigant87 napisał/a:
Klebery się już skończyły? :D

na torze w Radomiu mocno je wytarłem, a jadę za kilka dni na urlop na południe europy i raz, że bezpieczeństwo, a 2, że nie chcę mieć zatargu z tamtejszymi stróżami prawa ;)

Juiceman - 07-10-2010, 11:41

Ładniusio się prezentuje :) Doprowadzisz go do igiełki i będzie jak ta lala ;) :wink: :wink:
pawela - 20-10-2010, 19:49

no to tak:
po perypetiach z śrubami tylnego zawiasu, gleba założona i z tyłu ;) Usiadł mniej niż z przodu, ok 3cm, więc klin pozostał, ale widać że siadł :) Fajny kompromis komfort/obniżenie ;)

Przy okazji wymienione gumy stabilizatora tylnego.
Zamówiłem carbon fiber antenna block off plate, czyli karbonową zaślepkę anteny, którą demontuję, bo i tak radia nie słucham, a się składać po zimie nie chce.

Kupione reperaturki nadkoli, jeśli lakiernik jutro da cynk, auto wjeżdża na jutro na lakiernię:

Poza tym po 8kkm zmieniłem olej, znów na 10W60, teraz mogę się obiektywnie wypowiedzieć, po tym przebiegu poziom spadł na bagnecie o 2-3mm, czyli nijak ;)

Dziś Hania przeszła przegląd, znów się nasłuchałem, czy to naprawde '92 rok bo wygląda świetnie itp :D przęgląd bez żadnych uwag oczywiście ;) Do zdobycia jeszcze uszczelka pod zawór Vitka, po jak przypałuję to się spoci, i znaleźć tę SiR lotę, bo już przez to czasem spać nie mogę :P Poza tym genialnie się sprawuje, jeździmy dalej ;)

Psikus - 20-10-2010, 20:49

Masz rozpórkę przednią górną? W cvc u kumpla tak samo przód padł na glebę, a po montazu rozpórki ładnie się podniósł do żądanego poziomu