To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Black Beauty by robertdg

Wszyc - 08-04-2010, 15:17

Jak będę jechał do kumpli z Dąbrowy to wiem kto mi przegląd zrobi bo mi się lampka od hamulców pali :D :D :D :D ( nie no żartuje mój samochód nawet tak daleko nie zajedzie :D )
robertdg - 08-04-2010, 21:46

Dla takich ludzi to jest jeden plus, przynajmniej naocznie widza że jest zrobione, widza co było w układzie i wiedza że jest to dobrze zrobione, gdyż hamulce to rzecz pierwszorzędna, a zaczęło się to dawno temu jak znajomemu "wymienili" płyn hamulcowy w pewnej autoryzowanej stacji, na co oczywiście dostał paragoni i karteczke w aucie, rzeczywistośc niestety na tym się skończyła bo 2 tyg póżniej o malo się nie zabił, dobrze, że to było jak wyjeżdżał z parkingu, a nie na było to w ruchu miejskim czy tez na trasie, skończyło się na regeneracji całego układu hamulcowego (pompy, dociski) oraz wymianie pompy i wysprzęglika sprzęgła, gdyż wszystko było ze sobą połaczone na jednym układzie. Swoisty wyraz sąsiedzkiej życzliwości.
KtuLu - 09-04-2010, 18:44

robertdg napisał/a:
KtuLu zobacz mojego Galanta

...no ładne "CACKO" :D fiu fiu... sam na takiego choruję :roll:

Wszyc - 09-04-2010, 18:54

Też się kiedyś dałem tak zrobić w trąbę jak kolega :D
Robert a planujesz jakieś modyfikacje wnętrza? :P jakieś audio inne czy cuś

idas - 09-04-2010, 19:16

Cytat:
Też się kiedyś dałem tak zrobić w trąbę jak kolega :D

Wabik działa bezbłędnie:] Też się zdziwiłem widząc to pierwszy raz u Juicemana:)
No właśnie Robert, nic o audio w Twoim temacie nie ma...

robertdg - 09-04-2010, 20:56

idas napisał/a:
nic o audio w Twoim temacie nie ma...
bo ciezko zagospodarowac przestrzen bagazową, która jest pełna drobiazków, śrubokrętów, opasek montażowych, no i paru innych pierdołek. :D
jacek11 - 09-04-2010, 21:20

robertdg napisał/a:
bo ciezko zagospodarowac przestrzen bagazową, która jest pełna drobiazków, śrubokrętów, opasek montażowych, no i paru innych pierdołek. :D

To tak samo jak w 124 mojego ojca :D
Ale ja wiem,że to wszystko jest potrzebne celem wyważenia pojazdu :mrgreen: :wink:
Sam całą zimę woziłem dwa lewarki,łopatę,łańcuchy na koła,i jeszcze kilka rzeczy sam nie wiem po co :roll:

Wszyc - 09-04-2010, 21:29

jacek śmiej się śmiej ale mój misio na prawdę lepiej jeździ z dwoma akumulatorami w bagażniku :D teraz wożę już tylko jeden + przedni reflektor i pół piwnicy jeszcze :P ja myślałem żeby sobie wywalić pokrywę koła zapasowego i sobie zrobić tam samemu jakieś przegródki na narzędzia wewnątrz koła zapasowego :P a z prawej zabudować wzmacniacz z kondensatorem i zwrotnicą a z lewej zabudować subwoffer tak by nie tracić przestrzeni bagażowej :P nie wiem czy w EA takie wielkie wnęki są po bokach ale powinno Ci sie Robert tam wszystko zmieścić + cała graciarnia jaka wozisz :D no chyba że Ty musisz mieć mega dużą skrzynie bassową :D
robertdg - 09-04-2010, 21:32

Akurat u mnie w bagażniku same najbardziej konieczne i przydatne rzeczy, nic zbędnego nie woze, aby nie dociążac auta :P

Audio to niemalże całkowita seria poza radiem, bo głośniki i instalacja radiowa to oryginał, natomiast radio to Pioneer DEH 3700MP http://www.pioneer.pl/pl/...00MP/index.html

nawet nie wiem jakie ma podświetlenie, umiemje ustawić zakodować, wybrać źródło, etc, chciałem/myślałem o jakimś fajnym bum bum do auta, ale czasmi potrzebna przestrzeń bagażowa.

Wszyc - 09-04-2010, 22:18

Ja planowałem te miejsca zająć by nie tracić powierzchni bagażowej :P u Ciebie chyba też wejdzie no chyba że Ty zwłoki wozisz w bagażniku :D

Cezar - 09-04-2010, 22:23

Robert no to moze 'odpinana' skrzynie do bagaznika? Jezeli bedziesz potrzebowal miejsca, odpinasz skrzynie i masz :)
Proste i przyjemne :wink:

robertdg - 09-04-2010, 22:31

Cezar, moja natura trochę leniwa, pozatym to tak do konca nie jest mobilne rozwiazanie, bo powiedzmy jade z pasażerem, no i okazuje sie ze musze zapakowac cos do bagaznika i przy tym musze wylozyc fotele i to cos pakuje sie tez na fotele, dodatkowo przestawiam czesc gratów z tyłu na rozłozone tylne fotele i co postawie audio na kolanach pasażera :?: Uwierz mi juz nad tym myślalem, obecna pakownośc Galanta jest dla mnie wystarczająca, pozatym znudziły mi się auta kombi, nie wiem, może kiedyś coś wymyśle nad przestrzenią bagażowa.
idas - 10-04-2010, 03:04

robertdg napisał/a:

Nawet nic mi nie mów:] Mój bagażnik przypomina przenośny warsztat samochodowy:] Aktualnie jednak dociążam prawą stronę, bo lewy tył skrzypi mi jak stary materac (guma w tulei metalowo gumowej się całkowicie pożegnała z tym światem) więc prawej połowy bagażnika nie ma:]

martuśka - 10-04-2010, 07:03

"Wabik działa bezbłędnie:] Też się zdziwiłem widząc to pierwszy raz u Juicemana:)"
Panowie wybaczcie pytanie nowicjuszki ale co to jest ten wabik?
robertdg ładny ten Twój Galuś, choć ja gustuję w kombiakach- dwa goldeny trzeba mieć gdzie zapakować :) Mój też miał być czarny ale sie nietrafił i jest granatowy.

Juiceman - 10-04-2010, 08:43

Hehe "wabik" jest w podpisie typu np . Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
"
albo tak jak u robertdg
"Gość zobacz mojego Galanta " =)