Nasze Miśki - Black Beauty by robertdg
Wszyc - 08-04-2010, 15:17
Jak będę jechał do kumpli z Dąbrowy to wiem kto mi przegląd zrobi bo mi się lampka od hamulców pali ( nie no żartuje mój samochód nawet tak daleko nie zajedzie )
robertdg - 08-04-2010, 21:46
Dla takich ludzi to jest jeden plus, przynajmniej naocznie widza że jest zrobione, widza co było w układzie i wiedza że jest to dobrze zrobione, gdyż hamulce to rzecz pierwszorzędna, a zaczęło się to dawno temu jak znajomemu "wymienili" płyn hamulcowy w pewnej autoryzowanej stacji, na co oczywiście dostał paragoni i karteczke w aucie, rzeczywistośc niestety na tym się skończyła bo 2 tyg póżniej o malo się nie zabił, dobrze, że to było jak wyjeżdżał z parkingu, a nie na było to w ruchu miejskim czy tez na trasie, skończyło się na regeneracji całego układu hamulcowego (pompy, dociski) oraz wymianie pompy i wysprzęglika sprzęgła, gdyż wszystko było ze sobą połaczone na jednym układzie. Swoisty wyraz sąsiedzkiej życzliwości.
KtuLu - 09-04-2010, 18:44
| robertdg napisał/a: | | KtuLu zobacz mojego Galanta |
...no ładne "CACKO" fiu fiu... sam na takiego choruję
Wszyc - 09-04-2010, 18:54
Też się kiedyś dałem tak zrobić w trąbę jak kolega
Robert a planujesz jakieś modyfikacje wnętrza? jakieś audio inne czy cuś
idas - 09-04-2010, 19:16
| Cytat: | Też się kiedyś dałem tak zrobić w trąbę jak kolega |
Wabik działa bezbłędnie:] Też się zdziwiłem widząc to pierwszy raz u Juicemana:)
No właśnie Robert, nic o audio w Twoim temacie nie ma...
robertdg - 09-04-2010, 20:56
| idas napisał/a: | | nic o audio w Twoim temacie nie ma... | bo ciezko zagospodarowac przestrzen bagazową, która jest pełna drobiazków, śrubokrętów, opasek montażowych, no i paru innych pierdołek.
jacek11 - 09-04-2010, 21:20
| robertdg napisał/a: | bo ciezko zagospodarowac przestrzen bagazową, która jest pełna drobiazków, śrubokrętów, opasek montażowych, no i paru innych pierdołek. |
To tak samo jak w 124 mojego ojca
Ale ja wiem,że to wszystko jest potrzebne celem wyważenia pojazdu
Sam całą zimę woziłem dwa lewarki,łopatę,łańcuchy na koła,i jeszcze kilka rzeczy sam nie wiem po co
Wszyc - 09-04-2010, 21:29
jacek śmiej się śmiej ale mój misio na prawdę lepiej jeździ z dwoma akumulatorami w bagażniku teraz wożę już tylko jeden + przedni reflektor i pół piwnicy jeszcze ja myślałem żeby sobie wywalić pokrywę koła zapasowego i sobie zrobić tam samemu jakieś przegródki na narzędzia wewnątrz koła zapasowego a z prawej zabudować wzmacniacz z kondensatorem i zwrotnicą a z lewej zabudować subwoffer tak by nie tracić przestrzeni bagażowej nie wiem czy w EA takie wielkie wnęki są po bokach ale powinno Ci sie Robert tam wszystko zmieścić + cała graciarnia jaka wozisz no chyba że Ty musisz mieć mega dużą skrzynie bassową
robertdg - 09-04-2010, 21:32
Akurat u mnie w bagażniku same najbardziej konieczne i przydatne rzeczy, nic zbędnego nie woze, aby nie dociążac auta
Audio to niemalże całkowita seria poza radiem, bo głośniki i instalacja radiowa to oryginał, natomiast radio to Pioneer DEH 3700MP http://www.pioneer.pl/pl/...00MP/index.html
nawet nie wiem jakie ma podświetlenie, umiemje ustawić zakodować, wybrać źródło, etc, chciałem/myślałem o jakimś fajnym bum bum do auta, ale czasmi potrzebna przestrzeń bagażowa.
Wszyc - 09-04-2010, 22:18
Ja planowałem te miejsca zająć by nie tracić powierzchni bagażowej u Ciebie chyba też wejdzie no chyba że Ty zwłoki wozisz w bagażniku
Cezar - 09-04-2010, 22:23
Robert no to moze 'odpinana' skrzynie do bagaznika? Jezeli bedziesz potrzebowal miejsca, odpinasz skrzynie i masz
Proste i przyjemne
robertdg - 09-04-2010, 22:31
Cezar, moja natura trochę leniwa, pozatym to tak do konca nie jest mobilne rozwiazanie, bo powiedzmy jade z pasażerem, no i okazuje sie ze musze zapakowac cos do bagaznika i przy tym musze wylozyc fotele i to cos pakuje sie tez na fotele, dodatkowo przestawiam czesc gratów z tyłu na rozłozone tylne fotele i co postawie audio na kolanach pasażera Uwierz mi juz nad tym myślalem, obecna pakownośc Galanta jest dla mnie wystarczająca, pozatym znudziły mi się auta kombi, nie wiem, może kiedyś coś wymyśle nad przestrzenią bagażowa.
idas - 10-04-2010, 03:04
| robertdg napisał/a: | bo ciezko zagospodarowac przestrzen bagazową, która jest pełna drobiazków, śrubokrętów, opasek montażowych, no i paru innych pierdołek. |
Nawet nic mi nie mów:] Mój bagażnik przypomina przenośny warsztat samochodowy:] Aktualnie jednak dociążam prawą stronę, bo lewy tył skrzypi mi jak stary materac (guma w tulei metalowo gumowej się całkowicie pożegnała z tym światem) więc prawej połowy bagażnika nie ma:]
martuśka - 10-04-2010, 07:03
"Wabik działa bezbłędnie:] Też się zdziwiłem widząc to pierwszy raz u Juicemana:)"
Panowie wybaczcie pytanie nowicjuszki ale co to jest ten wabik?
robertdg ładny ten Twój Galuś, choć ja gustuję w kombiakach- dwa goldeny trzeba mieć gdzie zapakować Mój też miał być czarny ale sie nietrafił i jest granatowy.
Juiceman - 10-04-2010, 08:43
Hehe "wabik" jest w podpisie typu np . Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
"
albo tak jak u robertdg
"Gość zobacz mojego Galanta " =)
|
|
|