Outlander II GEN Techniczne - Filtr paliwa i kiepska jakości ropa a niskie temperatury...
mitsu00 - 21-12-2010, 21:28
karol_alasz napisał/a: | mitsu00 napisał/a: | Od miesiąca mieszkam w Szwecji i tankuje zwykłą ropę na Statoil (nie mają tu extra wynalazków jak Diesel Gold czy Diesel Arctic, to samo na Shell). |
Ale na okres zimowy w calej skandynawii (Swenska,Norska i Finska ) dystrybuuje sie paliwa tzw zimowe tyle ,ze bez tych wszystkich fanfar i dodatkowych oplat co u nas... |
Ale byki po szwedzku walnales
rezon - 21-12-2010, 21:37
mitsu00 napisał/a: | : wydaje mi się że jednak jakość paliwa nie jest w PL taka dobra (mam tu na myśli Vervy, Ultimate, Goldy czy V-Powery) jak producenci próbują kierowcom to uświadomić. | A nie zauważyłeś, że za granicą Outek pali Ci mniej? W ub. roku na granicy Pl wracając z nart miałem średnią 101km/h i 8,1l na komputerze. Jak jadę 130 autostradą w PL to pokazuje mi ok. 8,3 i średnią mam niższą. W LPG różnice miałem jeszcze większe niż na ON.
pkwiat - 21-12-2010, 22:16
W tamtym roku u zachodnich sąsiadów średnie spalanie od 6,5l do 7,6 l - 3 dorosłe osoby + spora ilość bagażu - trasy mieszane (autostrady, miasto, zwykłe drogi). W Polsce zwykle pali mi więcej.
A wracając do tematu dodam, że auto nigdy nie było garażowane i nawet w ubiegłą zimę przy temperaturach przekraczających - 25 C nie miałem problemów z odpaleniem czy przytkaniem filtra w trakcie jazdy. No i sąsiedzi zrezygnowali z nastawiania budzików - dźwięk 2.0 DID Dolby Surround stawiał pół osiedla na nogi
sylb - 22-12-2010, 10:17
Panowie, o ile mnie pamięć nie myli to tzw. „paliwo zimowe” regulowane jest ustawowo, i od listopada takowe powinieneś mieć już tylko takowe, a w październiku powinno być tzw. przejściowe.
Nie twierdzę, że np. takie Diesel Arctic to ściema, bo zamiast wytrzymać do -25 jak jest w ustawie wytrzymuje np. do -45.
karol_alasz - 22-12-2010, 11:33
mitsu00 napisał/a: | Ale byki po szwedzku walnales |
No to taki,ten no, "dżołk"
|
|
|