To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Nawigacja - Radio 2DIN - Lancer CYxA

brylekVFR - 07-01-2017, 18:25

Gdzieś na forum był temat ramki poruszany, w ASO chyba 2000zł
matik0109 - 07-01-2017, 18:29

No ale to jak dobrze pamiętam cena była z kilku lat wcześniej potem była cena 600zł ale to chyba też z 2014 roku jakoś tak było może teraz coś się zmieniło :)
wiewioor - 07-01-2017, 18:57

Cena za OEM ramkę którą ostatnio pytałem (kilka mc-y temu) to około 630 zł.

matik0109, przy zakupie radia 2din (nie OEM`owe) przy ramce OEM pamiętaj, że będziesz miał dziury po szerokości, ponieważ MMCS i radia OEM są szersze niż standardowe radia 2 DIN. Masz zdjęcie podglądowe:

Z drugiej strony jeśli chcesz kupić ramki (zamienniki) na radia 2 din - pamiętaj - jakośc wykonania pozostawia wiele do życzenia. Sam miałem ramkę Metry i powiem tylko tyle: tragedia !!

matik0109 - 07-01-2017, 19:16

ooo i to dobra informacja jest dzięki
Ramka droższa od radia :evil: o ramkach Metry czytałem tu na forum właśnie że były słabej jakości za to te Scosche podobno były lepsze

[ Dodano: 10-01-2017, 18:10 ]
Hej
Dziś przy okazji montażu nowych śrub rozebrałem i sprawdziłem jakie mam radio 8701A277 i panel 8002A378XA czyli z tego co wyczytałem to jest to biedne :)
znalazłem dodatkowo pewną kostkę i czy to jest kostka od ISO czy jednak się mylę?

Drugie pytanie czy jak wymienię radio na jakieś np JVC albo inne z możliwością sterownia fabrycznego to coś muszę jeszcze podłączyć czy wpinam przejściówkę łącze radio i będzie działać? czy muszę jednak tak dokupić np taki moduł ?

Arczi89 - 10-01-2017, 19:04

To jest kostka do nawigacji.
tokyo - 10-01-2017, 22:56

Witam
Tak trzecia duza kostka do navi bez niej navi nie ruszy

matik0109 - 10-01-2017, 23:20

No to spoko, reszte pytań znalazłem odpowiedzi w tym temacie więc luzik:)
tokyo, poszło małe PW :)

SCORPlON - 16-01-2017, 11:13

jacek63 napisał/a:
Nie wiem czy można publikować linki publicznie dlatego wysłałem ci w prywatnej wiadomości.

Poproszę również link do sprzedawcy/aukcji. Dzięki.

Dooomino - 12-02-2017, 14:49
Temat postu: Chińska nawigacja z allegro
Witam montował ktoś tą nawigacje z allegro za 1400zl do własnego Lancera zamiast mmcs, jak wygląda zgranie wszystkiego z oryginalnym nagłośnieniem (mam głośnik basowy w bagażniku) jak z podłączeniem oryginalnej anteny GPS, ustawienie nawiewu jest wyświetlane na takim urządzeniu ?
Z góry dzięki za odpowiedź bo nie wiem czy się opłaca wywalać oryginalna nawigacje.

wiewioor - 13-02-2017, 15:31

Jeśli masz u siebie system Rockford to takie radio również musi obsługiwać te instrukcje. Na alledrogo czy aliexpress są sprzedawane stacje jak te na zdjęciu bądź z obsługą tego sytemu, lub bez.

Podłączenie oryginalnego odbiornika GPS jest raczej możliwe ale musiałbyś zmienić kostkę montażową na to która jest dołączona do stacji, natomiast jak było by z odbiorem sygnału - nie napiszę - mogły by być problemy.

Ustawienia nawiewów nie będą wyświetlane na takiej chińskiej stacji.

PS. Przy zakupie zwróć uwagę na CPU i RAM, bo są marne jednostki, które strasznie wolno pracują i możesz się zawieść.

Dooomino - 16-02-2017, 11:18

Stwierdziłem jednak, że nie ma sensu zmieniać aktualnej nawigacji chodź najwięcej problemów mam z starą mapą nawigacji gdzie w tych chińskich fajni wszystko działa z tego co widziałem.
kedziorex - 23-02-2017, 22:40

jacek63,
Cześć,

mam prośbę o link do aukcji lub nazwę użytkownika allegro gdzie kupowałeś stację multimedialną.

Z ciekawości jak to nadal działa?
Jak z instalacją, wiem pisałeś, że dwa popołudnia ale jesteś osobą która robi coś podobnego zawodowo czy to raczej hobby.

dzięki.

tom12 - 06-03-2017, 13:32

Witam,
Panowie mam stacje GMS 6401. Stacja ma funkcje, że mozna sterowac radiem poprzez fabryczne przyciski na kierownicy - pytanie gdzie dostac taki adapter który mi to umozliwi? mam model ze wzmacniaczem rockforda i fabrycznym glosnikiem w bagazniku.
proszę o pomoc nie chce sobie zespuć radia.
dziekuje

jacek63 - 06-03-2017, 17:57

kedziorex, link w PW

Stacja nadal działa, ostatnio zaktualizowałem oprogramowanie i w czasie kręcenia rozrusznikiem radio się nie wyłącza.

Nie robię tego zawodowo - instalacja hobbystyczna zajęła dwa popołudnia.

kedziorex - 18-03-2017, 20:00

jacek63,
Dziękuję za link. Jak zakupię to dam znać jak to wyszło. Obawiam się jednak, że będzie to za 2-3 miesiące.

jacek63, nie było problemu ze stacją podczas mrozów, trzeba powiedzieć, że były dość srogie i jak na ostatnie zimy dość długo było bardzo zimno.

Masz moze instrukcję montażu kamerki cofania? chodzi mi o przeciągnięcie kabli w aucie, nie chciałbym mieć kabli na poduszkach bocznych czy kolanowych.

Są już dostępne na słynnym portalu aukcyjnym do kupienia takie stacje w cenach powiedzmy ze 200-300 PLN drożej niż w Chinach. Dodatkowo szybka dostawa. UWAGA: wiele aukcji to oferta ściągnięcia sprzętu a nie jego zakup u polskiego sprzedawcy!!! Dobrze czytajcie opisy.

Pozdrawiam