To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Diody LED do jazdy dziennej

janekzpolic - 17-09-2010, 14:57

bo najlepszy terenowy to samochód służbowy :lol:
rezon - 17-09-2010, 17:21

bonito napisał/a:
Tak czy inaczej to produkt klasy drugiej i nie ma co się nim tak przejmować. Najważniejsze że jeździ z punktu A do B (nawet całkiem sprawnie), czyli spełnia swoje zadanie.
mam dokładnie takie samo podejście do Outka. Daleko mu do szczytu mysli technicznej, ale sprawnie porusza się między punktami A i B.
13zbyszek13 - 18-09-2010, 06:57

Dario_W napisał/a:
dołączam! gdzie i jak można się zapisać? u mnie szklanka zawsze do połowy pełna a nie pusta...

Tak trzymaj :lol:

janekzpolic - 18-09-2010, 11:56

13zbyszek13 napisał/a:
dab napisał/a:
jedno pytanie: z ktorego roku byl ten ML i bedzie wszysto jasne dlaczego nie zalujesz :mrgreen: pewnie model z pierwszego wypustu... :roll:

2005 po lifcie 400cdi
Brrrrrr
no widzisz a ja np przesiadłem sie z Turka 2006 do Outka i czuję się jakbym cofnął się co najmniej 10 lat jeżeli chodzi o wnętrze ,w sumie nie miałem zamiaru go zmieniać jednak ktoś sobie go pożyczył i stwierdziłem że na takiego Outka to pies z kulawą nogą nie spojrzy i mam czarnego Outlandera z TDI :mrgreen:
13zbyszek13 - 18-09-2010, 12:37

janekzpolic napisał/a:
no widzisz a ja np przesiadłem sie z Turka 2006 do Outka i czuję się jakbym cofnął się co najmniej 10 lat jeżeli chodzi o wnętrze ,w sumie nie miałem zamiaru go zmieniać jednak ktoś sobie go pożyczył i stwierdziłem że na takiego Outka to pies z kulawą nogą nie spojrzy i mam czarnego Outlandera z TDI

Jak ma ktoś pożyczyć to i tak pożyczy , nie patrzył bym na to w ten sposób.

lexus - 18-09-2010, 12:42

"to jest nas już czterech :

mitsu00
13zbyszek13
DarioW
skaut " . Myślę że jest nas dużo więcej tylko marudy mają większą siłę przebicia :P

olabart - 18-09-2010, 17:39

Nie zapominajcie o mnie. To mój trzeci outek. Następny planuję GT. Jest nas więc pięciu.

[ Dodano: 18-09-2010, 19:00 ]
Cytat:
a. co tak straszycie tym 2.4 CVT czy generalnie mówicie o OII że mam się bać?

Dario_W bierz 2.4 CVT i ciesz się, że dokonałeś właśnie tego wyboru.
[/quote]

karol_alasz - 19-09-2010, 01:10

Co prawda to OT ale dodam od siebie do tego wątku,że tez jestem zadowlony z autka a Najwyższa Instancja Domowego Ogniska czyt. żoneczka,której zdanie jest przecież decydujące w życiu codziennym, nadal nie może się nacieszyć (szczególnie jak mnie nie ma i może nim jeździć do woli)... Jednocześnie zaskakuje mnie jedna sprawa jak to niektórzy kierowcy mają szerokie pole widzenia...Osobiście jak prowadzę Outka to widzę jezdnię i okolicę-dekska rozdzielcza mogłaby byc z nieheblowanej deski albo jak w "skarpetach" czy też nowych 500 z lakierowanej blachy-i tak pewnie bym nie zauważył :D I pewnie mi sie nie rysuje bo tak wnikliwie na niego nie patrze :lol:

Podsumowując: uwielbiam naszego "traktorka" 8)
Na zakończenie dodam,że w celach praktycznych pozostawiliśmy sobie drugi samochodzik -opel Corsa-jak już sie przyzwyczaję do "dużego" to chwila jazdy w "małym" uświadamia mi jeszcze bardziej jak bardzo uszczęśliwiają mnie 3 diamenty w garażu :biggrin: :biggrin: :biggrin:

janekzpolic - 19-09-2010, 01:50

problem zaczyna sie wtedy jak mamy porownianie do suva zza odry i jest lekki dramat ,bo np jadąc tiguanem czy paskiem pdekiem nie doświadczymy takich wrażeń jak przy jezdzie mitsu bo jednak vw dba troche o wyciszenie a mitsu ma to gdzieś,glosniejsze są tylko galendy za końca lat 80

[ Dodano: 19-09-2010, 02:53 ]
olabart napisał/a:
Nie zapominajcie o mnie. To mój trzeci outek. Następny planuję GT. Jest nas więc pięciu.

[ Dodano: 18-09-2010, 19:00 ]
Cytat:
a. co tak straszycie tym 2.4 CVT czy generalnie mówicie o OII że mam się bać?

Dario_W bierz 2.4 CVT i ciesz się, że dokonałeś właśnie tego wyboru.
[/quote]idealny wybór byłby jakby te chińskie mózgi nie tylko od vw kupili stary silnik ale i stare dsg wtedy ten cvt nie denerwowałby ludzi :lol: i klekot 140 koni jakoś by jechał
rezon - 19-09-2010, 08:01

janekzpolic napisał/a:
idealny wybór byłby jakby te chińskie mózgi nie tylko od vw kupili stary silnik ale i stare dsg wtedy
kupili, kupili :) - już nawet na forum jest 2.2TC SST bo chyba tak się ta skrzynia nazywa w Mitsu.
karol_alasz napisał/a:
Jednocześnie zaskakuje mnie jedna sprawa jak to niektórzy kierowcy mają szerokie pole widzenia...
Niektórzy oprócz powożenia, jeszcze czasami np. myją i odkurzają, a wtedy nawet przy bardzo wąskim polu widzenia zauważa się różnicę jakości plastików. Po za tym miękkie nie trzeszczą zimą ;) i okulary po schowkach nie hałasują, bo mają gumowe wykładziny, i sprzączki pasów nie stukają o boczki - wiem , wiem mogę dać radio głośniej i nie będę słyszał takich niuansów ;)
mitsu00 - 19-09-2010, 08:43

A ja za kilka h mam prom ze Sztokholmu do Gdańska. Na pokład wjadę pięknym, pachnącym i nowiutkim Q5 3.0 TDI z tiptronickiem. Mitsu. nie dałem w końcu do Żyda. Zostawiłem narzeczonej :D Powiem jednak tyle że w kwestii wykończenia to te auta dzielą lata świetlne :finga: Ale i cena też jest troszkę inna.Misiek zostanie do taplania w błocie na żwirowniach i wożenia worków z ziemią i korą....... :twisted: Ałdik zaraz jak wrócę pójdzie pod brzytwę polerską celem zabezpieczenia i konserwacji lakieru i wnętrza......
janekzpolic - 19-09-2010, 11:21

moim zdaniem q5 idealnie pasuje do kobiety bardzo fajny wózek i dobrze mitsu zrobiłeś ,naprawdę kobitka w takim wozie będzie wyglądała ekstra
do tego ta v6 się fajnie chipuje i 290 koni nawet w Turku robiło swoje

13zbyszek13 - 19-09-2010, 17:55

mitsu00 napisał/a:
Ale i cena też jest troszkę inna.

cena X 3

janekzpolic - 19-09-2010, 19:51

bez przesady x3 to jest cena q7 x2 to jest dobrze wypasione q5
w sumie nawet jakby popatrzeć na ceny 2.2 z automatem to nie wychodzi nawet x2
http://otomoto.pl/audi-q5...-C15149736.html

karol_alasz - 20-09-2010, 00:57

Z natury jestem optymistą więc widze kolejny plus Outka w kontekście tych paru postów powyżej: jaki bym nie wybrał teraz samochód będzie lepszy od poprzedniego-na bank :!: :lol: