To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - klimatyzacja

KowaliK - 24-03-2011, 19:55

mitsu00 napisał/a:
KowaliK napisał/a:
Mitsu, a Twój przypadkiem nie jest już MY08?
Zgadza się

To wyjaśnia sprawę... :wink: MY07 nie miały czujnika deszczu i jeszcze jakiegoś.

rezon - 24-03-2011, 20:01

Muciek napisał/a:
Swoją drogą dzisiaj było +15 u nas i grzało mocno przez szybę, klima na Auto i temp. w samochodzie była idealna, a z większą prędkością wcale zimniej się nie robiło
poczekaj aż będzie gorąco - wtedy docenisz "zalety" automatycznej klimy Outka ;) Wiosna i jesień to pory najmniej wymagające
joachim69 - 24-03-2011, 20:05

13zbyszek13 napisał/a:
DJ Fazi napisał/a:
A mi dziś świeciło słonko od frontu i nawiew był ustawiony z automatu na kabinę i nogi. Na szybę nawiew był zamknięty.
Albo pod tą zaślepką w glonojadzie jest czujnik nasłonecznienia, albo w gruszce.

U mnie jest w tej "zaślepce" na podszybiu.
czujnik wygląda inaczej, Ty masz taką samą zaślepkę jak ja w aucie po lifcie ,widać od któregoś miesiąca 2009 roku stwierdzili że czujnik to zbytek łaski :cry:
lexus - 24-03-2011, 22:46

13zbyszek13 napisał/a:
U mnie jest w tej "zaślepce" na podszybiu.
.nie wydaje mi się że przez zaślepke komp zobaczy nasłonecznienie ,masz poprostu braka tam gdzie ja mam czujnik :P

[ Dodano: 24-03-2011, 22:49 ]
KowaliK napisał/a:
mitsu00 napisał/a:
KowaliK napisał/a:
Mitsu, a Twój przypadkiem nie jest już MY08?
Zgadza się

To wyjaśnia sprawę... :wink: MY07 nie miały czujnika deszczu i jeszcze jakiegoś.
. Nie ma tylko czujnika deszczu ,którego specjalnie mi nie brakuje ,wolałbym czujnik deszczu który przełączy ledy na światła mijania :|
joachim69 - 24-03-2011, 23:04

lexus, ale skoro masz czujnik światła to przecież komp powinien przy wjeździe do tunelu włączać mijania a wtedy ledy gasną
lexus - 25-03-2011, 00:33

Mam ale chodziło mi oto że jak pada deszcz to trzeba światła włączać ręcznie :?
Gunner - 25-03-2011, 07:41

A trzeb wlaczac?? :shock: Ledy wystarcza.Nikt nigdzie nie mowi o przelaczeniu na mijania.Atestowane ledy w deszczu tez sie sprawdzaja i sa dopuszczone do uzytku.Jesli w wyniku ,powiedzmy naglego oberwania chmury zapadnie zmrok czy nawet spadnie sciana deszczu sensor i tak zrobi swoje i przelaczy swiatla na odpowiednie ,czy nie tak?
lexus - 25-03-2011, 11:26

Z tego co wiem niestety ledy nie wystarczą tak słyszałem od policjanta co gadał w tv
rezon - 25-03-2011, 12:01

lexus napisał/a:
Z tego co wiem niestety ledy nie wystarczą tak słyszałem od policjanta co gadał w tv
dobrze gadał - wyraźnie przepisy mówią o światach mijania w warunkach ograniczonej widoczności, a nie światłach dziennych. Kwestię deszczu można by chyba rozwiązać zwiększając poziom natężenia światła dla załączania przez czujnik zmierzchowy w komputerze samochodu - jest to podobno regulowane.
mitsu00 - 25-03-2011, 12:04

rezon napisał/a:
lexus napisał/a:
dobrze gadał - wyraźnie przepisy mówią o światach mijania w warunkach ograniczonej widoczności, a nie światłach dziennych. Kwestię deszczu można by chyba rozwiązać zwiększając poziom natężenia światła dla załączania przez czujnik zmierzchowy w komputerze samochodu - jest to podobno regulowane.
Czułość czujnika zmierzchu można na 100% dopasować do własnych preferencji poprzez MUT-III.
lexus - 25-03-2011, 12:05

rezon napisał/a:
Kwestię deszczu można by chyba rozwiązać zwiększając poziom natężenia światła dla załączania przez czujnik zmierzchowy w komputerze samochodu - jest to podobno regulowane.
A to ciekawe jak będę w serwisie to zapytam czy można podkręcić kompa żeby był bardziej czuły i w deszczu sam przełączył na mijania :idea:
adrian71 - 25-03-2011, 12:33

czujnik deszczu - wolalbym tego nie mieć. Moim zdaniem wielka klapa.
lexus - 25-03-2011, 12:38

adrian71 napisał/a:
Możesz to rozwinąć
13zbyszek13 - 25-03-2011, 12:46

joachim69 napisał/a:
czujnik wygląda inaczej, Ty masz taką samą zaślepkę jak ja w aucie po lifcie ,widać od któregoś miesiąca 2009 roku stwierdzili że czujnik to zbytek łaski

Kolego byłem w serwisie wyciągali to przy mnie .
Nie wiem w jakim celu do zaślepki idzie wiązka i jest jeszcze podłączona kostką.

[ Dodano: 25-03-2011, 12:47 ]
adrian71 napisał/a:

Dziwny jesteś . :D
Dlaczego wolał byś tego nie posiadać?

Komandor - 25-03-2011, 13:41

adrian71 napisał/a:

Najczęściej extra wyposażenie samochodowe krytykują tacy którzy takowego nie mają. Jeżeli jednak drogi kolego masz takowy na wyposażeniu i nie jesteś zadowolony to albo skorzystaj z serwisu albo po prostu korzystaj z trybu manualnego... Miałem już kilka różnych aut z czujnikiem deszczu i NIGDY nie było to rozwiązanie w 100% perfekcyjne ale ZAWSZE wystarczająco dobre aby wyręczyć od częstej regulacji. Wg mnie działanie czujnika deszczu w O2 wypada całkiem dobrze w porównaniu z innymi autami jakie znam.

Cytat:

Kolego byłem w serwisie wyciągali to przy mnie .
Nie wiem w jakim celu do zaślepki idzie wiązka i jest jeszcze podłączona kostką.

Czyli zaślepka jest czujnikiem. :shock:
Zwlekałem do tej pory z zamówieniem tego czujnika od Cytryny no i niespodzianka!

Pozdro