To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mój pierwszy Misiek... i pierwszy wogóle;)

deejay - 27-07-2016, 15:30

mackbeth napisał/a:
Wygłuszenia błotnika z Laguny III

Pasuje idealnie , prawda ? :P

mackbeth - 28-07-2016, 06:44

Prawda, jak by projektowane do gala:)
Marcino - 17-09-2016, 07:52

mackbeth napisał/a:
Został znaleziony niezły materiał na nadkola wewnętrzne:

[img]https://lh3.googleusercontent.com/-vGXqoYcqADM/VkDE7xxypFI/AAAAAAAAATc
/wpeAe-VSJAM/s800-Ic42/K1024_IMG_1530.JPG[/img]

ZDjecie wygasło,
Możesz powiedzieć z czego było dorobione nadkole wewnetrznne?

deejay - 17-09-2016, 17:53

Z tego co się orientuję to z zewnętrznych reperaturek.
luk0__ - 18-09-2016, 15:10

bardzo ładna felga, można sie przekonać do kombi :mrgreen:
mackbeth - 24-09-2016, 09:17

wewnętrzne nadkola mistrz robił poprzez rzeźbienie reperaturek z VW LT:)

I mały up: autko sobie pojechało ze mną i żoną pokładzie do Chorwacji i z powrotem, 3040km bez najmniejszych problemów, średnie spalania 8/100km a nawet zdarzyło się na jadrance do Dubrovnika 6/100km :) wiec nieźle....

tylko ten szum na autostradach....

Wygłuszenia z Laguny spisały się tak jak Deejay mówił: na suchym bez zmian, ale na mokrym o wiele wiele mniej szumi...

mackbeth - 20-10-2016, 09:53

Drania w końcu po wakacjach ( ostatni raz w lipcu :) ) umyłem:

Dostał w końcu trochę męskich kosmetyków na machę, co by drania zabezpieczyć gdy wiatry, śniegi i lód będą smagały lakier jego:)

Efekt nawet nawet:)

Generalnie ten 3- stopniowy system podoba mi się, szczególnie fajnie działa Cleaner, bo lakier po nim fajni odżywa i czysty jest.

Przy okazji kola już na zimowe zmienione, i zainspirowany ostatnimi zakupami Deejay'a kupiłem Galowi letnie kapcie co by być gotowym na wiosnę:)

http://www.oponeo.pl/dane...-50-r17-93-w-xl

Marcino - 20-10-2016, 10:24

Opony jak na 17 tanie jak barszcz..:)

Jeden z pierwszych gotowy do zimy..:)

mackbeth - 20-10-2016, 10:38

A bo we wrocławiu to jużjak tylko bedzie 0.5cm śniegu to solanka zaleje miasto... wiec

mackbeth - 06-03-2017, 07:40

No i w końcu po raz 5 wymieniam wymieniam przednie łożysko... tym razem rozum wrócił i Koyo :) Dodatkowo jeden z ostatnich oryginalnych wahaczy - 240tyś, 18 lat i prawy górny się poddał:) Przy okazji olej dalej Mobil 5W40

Niestety przy okazji zauważyliśmy wyciek... płyn chłodniczy zaczął znikać..
Więc nie minął tydzień, wracam do Deejay'a i nowa chłodnica:

I to tyle na początek wiosny :)

Hugo - 06-03-2017, 09:15

Gdzie kupowałeś łożysko KOYO? Niestety wszystko wskazuje na to, że u mnie KOYO wytrzymało ok. 3 000 km i wyje jak oszalałe. Okaże się niedługo.

P.S. Widzę standardowo w Galu padło lewe :mrgreen: Kurcze żeby szło do niego założyć łożyska przednie z malucha to byłby spokój. Tyle lat jeździłem starym maluchem i nigdy łożysko koła nie padło. Chyba nie ma na świecie auta z tak słabymi łożyskami kół jak Galant EA i w dodatku takimi drogimi...

mackbeth - 06-03-2017, 10:34

hehe, a włąśnie że nie:) To jest drugie łożysko z lewej:) Z prawej już 3 wymieniłem:)

Koyo okazuje się że stało się trudniej dostępne ostatnio, ja mam lokalnego dostawcę: http://www.autojapan.pl/

Na allegro czasem jeden sprzedawca ma też, po za tym żeczywiście nie znalazłem po necie żeby Koyo bylo:)

Co do śłabych łożysk - fakt, ale też prawda że jak wpadne w dziurę odpowiednią to już wiem że to była "TA" dziura i że zaraz łożysko usłyszę:)

Hugo - 06-03-2017, 12:35

Cytat:
To jest drugie łożysko z lewej:) Z prawej już 3 wymieniłem:)
To dziwne :mrgreen:
Miałem kiedyś Mazdę 626 z 1995 r. na glebie i 17 calowych kołach, specjalnie dziur nie omijałem i nawet ani razu nie pomyslałem o łożyskach kół :wink:

mackbeth - 16-06-2017, 17:30

No i cóż począć... w żucyia tak bywa.

Jest już pod domem następca Galanta...

Dlatego też ze smutkiem Galant wypuszczam w świat:

Ogłoszenie Otomoto

czarny.marcin - 18-06-2017, 04:39

mackbeth napisał/a:
No i cóż począć... w żucyia tak bywa.

Jest już pod domem następca Galanta...

[url=https://images83.fotosik.pl/639/8729cd62d391a4d0gen.jpg]Obrazek[/URL]

Dlatego też ze smutkiem Galant wypuszczam w świat:

Ogłoszenie Otomoto

ło matko z tym okazem szybko zatęsknisz za Galantem i nigdy nie wiadomo czy dojedziesz :) tzn jeśli w ogóle ruszysz to gdzieś dojedziesz ale czy do celu tego nigdy nie będziesz już pewny:)

.