Sport - Inne - Wisla Krakow & Legia Warszawa
harpagan - 02-01-2007, 15:28
Marcin-Krak napisał/a: |
A ja Ci powiem że się z Tobą nie zgodzę. Jeśli Wisła kupi dobrego napastnika ale napastnika co bramki strzela to będzie ciekawiej.
|
Jesli jesli .....
Ale obys mial racje
akbi - 02-01-2007, 15:53
a ja myślę, że krakowiacy mogą się pożegnać z tytułem Mistrza Polski w tym sezonie.
Choć życzę Wam oczywiście jak najlepiej
McDoune - 02-01-2007, 17:08
akbi napisał/a: | a ja myślę, że krakowiacy mogą się pożegnać z tytułem Mistrza Polski w tym sezonie. |
ja też tak myślę
Choć życzę Wam oczywiście jak najlepiej [/quote]
nno tak
Marcin-Krak - 02-01-2007, 19:07
No oficjalne stanowisko Wisły jest że negocjacje są cały czas prowadzone- ale nie został jeszcze sprzedany.
akbi napisał/a: | a ja myślę, że krakowiacy mogą się pożegnać z tytułem Mistrza Polski w tym sezonie. |
Szczerze to na dzień dzisiejszy też niestety mam takie przeczucia
McDoune, - ale Legia też moim zdaniem w tym sezonie mistrza nie zdobędzie
Coś mi mówi że będzie to albo Bełchatów albo Korona
akbi - 03-01-2007, 08:29
Marcin-Krak napisał/a: | albo Korona |
... a właśnie tak odnośnie Korony i kontraktów polskich zawodników, to co się dzieje z rewelacją poprzedniego sezonu, Panem Grzegorzem ..... zapomniałem nazwiska, tak się chłopak rozmienił
sruba - 03-01-2007, 08:55
pytasz o Piechne ?
wyjechal na wschod grac - do Moskwy - nie pamietam, do ktorego konkretnie klubu, ale zdaje sie nic szczegolnego tam nie zwojowal...
akbi - 03-01-2007, 09:14
Sruba napisał/a: | pytasz o Piechne ? |
o właśnie właśnie
McDoune - 03-01-2007, 09:34
Marcin-Krak napisał/a: | No oficjalne stanowisko Wisły jest że negocjacje są cały czas prowadzone- ale nie został jeszcze sprzedany.
Szczerze to na dzień dzisiejszy też niestety mam takie przeczucia
McDoune, - ale Legia też moim zdaniem w tym sezonie mistrza nie zdobędzie
Coś mi mówi że będzie to albo Bełchatów albo Korona |
Zobaczymy zobaczymy, Bełchatów podobno też rozmawia w sprawie sprzedaży Matusiaka, a myślę że to byłby dla nich knockoutujący cios. Zobaczymy, ale ja jednak stawiałbym na Legię
Marcin-Krak - 03-01-2007, 11:16
Sruba napisał/a: | pytasz o Piechne ?
wyjechal na wschod grac - do Moskwy - nie pamietam, do ktorego konkretnie klubu, ale zdaje sie nic szczegolnego tam nie zwojowal... |
Konkretnie to do Torpedo Moskwa - klub spadł do II ligi - a Kiełbasa nie zawojował naszych wschodnich sąsiadów ani ich ligi i nie zostałw kolejnym sezonie królem strzelców co więcej chyba nawet 5 bramek nie strzelił w sezonie.
McDoune napisał/a: | Zobaczymy, ale ja jednak stawiałbym na Legię |
Stawiać możesz - ale typerem i tym że Ci tam poszło to ja bym się zbytnio nie sugerował
Anonymous - 03-01-2007, 11:27
akbi napisał/a: | Sruba napisał/a: | pytasz o Piechne ? |
o właśnie właśnie |
spadł do II ligi radzieckiej parówa
Korona, Bełchatów na mistrza a z czym do ludzi-Korona nic nie grała tak po prawdzie a Bełchatów na wiosne stanie od 1 do 8 kolejki
sruba - 03-01-2007, 13:32
Wisła chce 5 mln euro za Brożka
McDoune - 03-01-2007, 13:35
tia szkoda że nie 25 a w drugim artykule BD może sprzedać Ebiego za 2M do ManCity.
Anonymous - 03-01-2007, 13:50
Są znani i popularni. Zarabiają ogromne pieniądze. Jest tylko jeden problem - występy swoich drużyn oglądają z trybun, a pracodawcy chętnie by się ich pozbyli. Np. piłkarzy Wisły Kraków - Tomasza Dawidowskiego i Marcina Kuźby.
Ten ostatni zarabia w Wiśle ok. 200 tysięcy euro rocznie. Dawidowski – ok. 140 tysięcy. Od pewnego czasu spory ciężar wypłacania ich poborów ponosi ZUS, czyli my – podatnicy. Powód? Obaj piłkarze większość czasu spędzają na zwolnieniach lekarskich, a zieloną murawę obserwują głównie z trybun.
Nieoficjalnie wiemy jednak, że niezależnie od wyniku rozmów z innymi klubami Kuźba i Dawidowski otrzymali propozycję rozwiązania umowy o pracę z Wisłą za porozumieniem stron.
Tak czy owak nowi pracodawcy prawdopodobnie nie będą musieli za nich płacić. Sęk w tym, że piłkarze nie spieszą się z wyprowadzką z Krakowa.
Łatwiej będzie dogadać się zapewne z Kuźbą, którego kontrakt wygasa za pół roku. Trudno jednak przypuszczać, żeby z lukratywnej umowy nagle zrezygnował Dawidowski, związany z Wisłą do... czerwca 2009 roku.
McDoune - 03-01-2007, 14:05
Meteo napisał/a: | Trudno jednak przypuszczać, żeby z lukratywnej umowy nagle zrezygnował Dawidowski, związany z Wisłą do... czerwca 2009 roku. |
musiłby być na prawdę frajerem
Anonymous - 03-01-2007, 14:13
Ciekawe czy rozwiaza z nimi umowy czy skonczy sie jak z Klosem ze rozstali sie z nim dopiero jak wygasl mu kontrakt
A swoja droga to co tam w Legii McDoune co tak nie piszesz nic o Legionistach
|
|
|