Nasze Miśki - Mój biały pancernik :)
Misiek :) - 04-04-2011, 07:58
ja z ciuchów nosze 99%czerń a reszta też baardzo ciemna.
A auta lubie białe, taki lol
A co do dołu auta to zostanie kolor który był. Ma ten klimat.
A tak przy okazji czy ktośsię spotkał z felgami sparco, czyli tymi co kupiłem (nie koniecznie ten wzór)?
I jak opinie?
Ja się sugerowałem, że w 1994r. nie mogli Japończycy badziewia wypuścić, a sparco robi dobre i bardzo dobre akcesoria sportowo tuningowe
Misiek :) - 05-04-2011, 00:59
Jechałem dziś rano do Puław, a raczek okolice Puław. Auto straciło moc i nie chciało przyspieszyć, po chwili coś zgrzytnęło i padł silnik. Próba telefonicznej reanimacji i zkończyło się holowaniem przez Marka do warszawy. Tutaj duże podziękowania i ukłony dla Marka
CB działało super przynajmniej
koszmarek - 05-04-2011, 01:01
no taa a kto Markowi całą drogę nawijał żeby nie usną, ha?
czuje się pominięta!
Misiek :) - 05-04-2011, 08:37
Oprzepraszam koszmarek, TeżCi dziękuje i przepraszam Was, że tak po nocy zwiedzaliście Polske
Jak wróciłem do domu to byłem lekko zmęczony.
nawiasem mówiąc jechałem za dwoma punkcikami czerwonymi bo był deszcz i lekko zaparowana szyba a ja miałem prąd jedynie w komórce
edit
Jak to stwierdzili moi rodzice (nadal mnie utrzymują) że to auto to stary niepewny trup i skarbonka :/
Zapowiada sięrozmowa i usłysze o innym młodszym aucie... pewnie będą chcieli kupić coś nowego a mnie oddać kosiarke 1,1.
jeśli tak zrobią od razu ją sprzedaje i remontuje białego
rosomak1983 - 05-04-2011, 12:25
Misiek , no ale czemu pancernik zaniemógł ????
Misiek :) - 05-04-2011, 20:23
Maretzky lepiej będzie wiedział. Jeszcze nie ma diagnozy, więco przypuszczeniach nie będe pisał...
Zastanawiam się nad zmianą silnika na 2,0 bi turbo z podtlenkiem lpg
A tak na poważnie od kiedy mam lpg, to coś się negatywnego dzieje z silnikiem (o zamulaniu nie wspomne jak i o popychaczach)
W nastepnym aucie wole kupić diesla niż lpg. Choć gdyby mnie było stać to króluje benzyna z turbo
gdymy można było kupić coś takiego z tyłnapędem i silnikiem 6a12t
http://autopixx.de/bilder...galant-coup.jpg
a to chyba realne
http://img136.imageshack.us/i/galant2dr7vn1rh.png/
rosomak1983 - 05-04-2011, 20:50
Misiek , nie demonizuj niektórzy jezdza i sa zadowoleni z LPG.
Co do Twojego pancernika to wogóle mnie zastanawia co tam sie dzieje...
Piwor - 05-04-2011, 21:05
Ja nie miałem problemów z LPG.
macia - 09-04-2011, 12:22
Kurde, zobacz Misiek jak to jest: najpierw ja nie oszczędzałem na wersalkę grosza, potem Ty wsadziłeś sporo, zajął się nią Maretzky i dalej białas kapryśny... Najgorsze jest to, że ciągle mam wrażenie, że brakuje tak niewiele, jakaś pierdoła by latał jak zły i długo cieszył...
rosomak1983 - 09-04-2011, 13:08
Misiek , jest diagnoza ???
Maretzky85 - 09-04-2011, 20:55
Silnik stanął przy wyższych obrotach i nie legitymował się olejem na bagnecie. Poza tym znikła mu gdzieś kompresja na 1 lub 2 cyl Diagnoz może być kilka, ale raczej mało istotne. I tak wszystko pewnie poleci na śmietnik...
Znaczy silnik
Misiek :) - 09-04-2011, 21:50
Marek zapomniał dodać, iż bagnet oleju był wygięty i jakieś 1500 km = ~3l oleju
Zapewne biały dostanie nowy silnik i pójdzie dla Asi, jak tylko zrobi prawo jazdy.A tak wogłle to Asia jest na tym forum i się nie odzywa. Temat przejdzie pod władanie Asi http://forum.mitsumaniaki...profile&u=24791
Jak wszystko będe miał na papierku to napisze co i jak u mnie z samochodem, ale możliwa zmiana.
Część z Was wie że nieznosze aut typu van i srebrnych, ale życie płata nam figle. Przynajmniej zostane w rodzinie 3 diamentów.
Maretzky85 - 10-04-2011, 08:52
Fakt, zapomniałem dodać Ale to już mało istotne w tej chwili
Dziwne faktycznie było to jak wygiął się bagnet oleju... Jakby się trochę nawinął na wał. Generalnie nie wyobrażam sobie żadnego powodu dla którego bagnet mógłby się tak wygiąć...
Misiek :) - 10-04-2011, 09:11
ja Ci mówie, mały głód siedzi u mnie w misce olejowej. Najpierw wygryzł dziurkę w tylnym zderzaku, potem wychlał olej i się zabierał za bagnet
Misiek :) - 12-04-2011, 19:22
I tu chyba moja historia z pancernikiem się zaczyna rozbiegać.
Napisał bym co o tym myśle, ale został bym zbanowany na 99 lat za użyte określenia i zwroty.
Maretzky85, opisze co dokładniej dolega pacjentowi
;( :/ colt poszedł, teraz ten pójdzie z rady Marka...
Przynajmniej nie miałem Nim poważniejszej stłuczki (choć ze 4 razy cudem ominąłem)
|
|
|