To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mój biały pancernik :)

Misiek :) - 04-04-2011, 07:58

ja z ciuchów nosze 99%czerń a reszta też baardzo ciemna.
A auta lubie białe, taki lol
A co do dołu auta to zostanie kolor który był. Ma ten klimat.
A tak przy okazji czy ktośsię spotkał z felgami sparco, czyli tymi co kupiłem (nie koniecznie ten wzór)?
I jak opinie?
Ja się sugerowałem, że w 1994r. nie mogli Japończycy badziewia wypuścić, a sparco robi dobre i bardzo dobre akcesoria sportowo tuningowe

Misiek :) - 05-04-2011, 00:59

Jechałem dziś rano do Puław, a raczek okolice Puław. Auto straciło moc i nie chciało przyspieszyć, po chwili coś zgrzytnęło i padł silnik. Próba telefonicznej reanimacji i zkończyło się holowaniem przez Marka do warszawy. Tutaj duże podziękowania i ukłony dla Marka :)
CB działało super przynajmniej :)

koszmarek - 05-04-2011, 01:01

no taa a kto Markowi całą drogę nawijał żeby nie usną, ha? :P

czuje się pominięta!

Misiek :) - 05-04-2011, 08:37

Oprzepraszam koszmarek, TeżCi dziękuje i przepraszam Was, że tak po nocy zwiedzaliście Polske
Jak wróciłem do domu to byłem lekko zmęczony.
nawiasem mówiąc jechałem za dwoma punkcikami czerwonymi bo był deszcz i lekko zaparowana szyba a ja miałem prąd jedynie w komórce
edit
Jak to stwierdzili moi rodzice (nadal mnie utrzymują) że to auto to stary niepewny trup i skarbonka :/
Zapowiada sięrozmowa i usłysze o innym młodszym aucie... pewnie będą chcieli kupić coś nowego a mnie oddać kosiarke 1,1.
jeśli tak zrobią od razu ją sprzedaje i remontuje białego :D

rosomak1983 - 05-04-2011, 12:25

Misiek :) , no ale czemu pancernik zaniemógł ????
Misiek :) - 05-04-2011, 20:23

Maretzky lepiej będzie wiedział. Jeszcze nie ma diagnozy, więco przypuszczeniach nie będe pisał...
Zastanawiam się nad zmianą silnika na 2,0 bi turbo z podtlenkiem lpg
:biggrin:

A tak na poważnie od kiedy mam lpg, to coś się negatywnego dzieje z silnikiem (o zamulaniu nie wspomne jak i o popychaczach)
W nastepnym aucie wole kupić diesla niż lpg. Choć gdyby mnie było stać to króluje benzyna z turbo

gdymy można było kupić coś takiego z tyłnapędem i silnikiem 6a12t
http://autopixx.de/bilder...galant-coup.jpg
a to chyba realne
http://img136.imageshack.us/i/galant2dr7vn1rh.png/

rosomak1983 - 05-04-2011, 20:50

Misiek :) , nie demonizuj niektórzy jezdza i sa zadowoleni z LPG.
Co do Twojego pancernika to wogóle mnie zastanawia co tam sie dzieje...

Piwor - 05-04-2011, 21:05

Ja nie miałem problemów z LPG. :)
macia - 09-04-2011, 12:22

:cry: Kurde, zobacz Misiek jak to jest: najpierw ja nie oszczędzałem na wersalkę grosza, potem Ty wsadziłeś sporo, zajął się nią Maretzky i dalej białas kapryśny... Najgorsze jest to, że ciągle mam wrażenie, że brakuje tak niewiele, jakaś pierdoła by latał jak zły i długo cieszył...
rosomak1983 - 09-04-2011, 13:08

Misiek :) , jest diagnoza ???
Maretzky85 - 09-04-2011, 20:55

Silnik stanął przy wyższych obrotach i nie legitymował się olejem na bagnecie. Poza tym znikła mu gdzieś kompresja na 1 lub 2 cyl :( Diagnoz może być kilka, ale raczej mało istotne. I tak wszystko pewnie poleci na śmietnik...
Znaczy silnik :P

Misiek :) - 09-04-2011, 21:50

Marek zapomniał dodać, iż bagnet oleju był wygięty i jakieś 1500 km = ~3l oleju
Zapewne biały dostanie nowy silnik i pójdzie dla Asi, jak tylko zrobi prawo jazdy.A tak wogłle to Asia jest na tym forum i się nie odzywa. Temat przejdzie pod władanie Asi :) http://forum.mitsumaniaki...profile&u=24791
Jak wszystko będe miał na papierku to napisze co i jak u mnie z samochodem, ale możliwa zmiana.
Część z Was wie że nieznosze aut typu van i srebrnych, ale życie płata nam figle. Przynajmniej zostane w rodzinie 3 diamentów.

Maretzky85 - 10-04-2011, 08:52

Fakt, zapomniałem dodać :P Ale to już mało istotne w tej chwili ;)
Dziwne faktycznie było to jak wygiął się bagnet oleju... Jakby się trochę nawinął na wał. Generalnie nie wyobrażam sobie żadnego powodu dla którego bagnet mógłby się tak wygiąć...

Misiek :) - 10-04-2011, 09:11

ja Ci mówie, mały głód siedzi u mnie w misce olejowej. Najpierw wygryzł dziurkę w tylnym zderzaku, potem wychlał olej i się zabierał za bagnet :evil:
Misiek :) - 12-04-2011, 19:22

I tu chyba moja historia z pancernikiem się zaczyna rozbiegać.
Napisał bym co o tym myśle, ale został bym zbanowany na 99 lat za użyte określenia i zwroty.
Maretzky85, opisze co dokładniej dolega pacjentowi :(
;( :/ colt poszedł, teraz ten pójdzie z rady Marka...
Przynajmniej nie miałem Nim poważniejszej stłuczki (choć ze 4 razy cudem ominąłem)