Nasze Miśki - E39A Love Story cd....
Ghauri - 19-09-2012, 15:27
Przekładanie to nie problem. Mam ludzi chętnych do pomocy, którzy znają się na takich akcjach. Miejsce też już mam. Buda od razu idzie cała do malowania - wiadomo. Na dniach będę wiedział w jakim stanie jest ta karoseria ze Śląska - jak jest prosta i nie trzeba łatać za dużo to biorę. Poddam się dopiero wtedy, gdy nie będzie innej opcji...
moniaquba - 19-09-2012, 16:07
3mam kciuki tak jak ja jak i inni Mitsumaniacy
Działaj i zdawaj relacje:P Ta buda ze śląska jest gdzieś na necie?
Ghauri - 19-09-2012, 20:35
Tutaj jest link do budy: http://otomoto.pl/mitsubi...-C23888636.html
Mam kolegę, który mieszka niedaleko i może sprawdzić ją dla mnie, porobi zdjęcia. Dam znać jak się czegoś dowiem.
Serek - 19-09-2012, 20:41
no i pozamiatane. Aż żal czytać co się z nim stało. A tyle lat przejeździł w swoim życiu bez takich niespodzianek. Szkoda
moniaquba - 19-09-2012, 20:45
Serek myślę, że kolega wystarczająco cierpi.. Mogłeś auta nie sprzedawać jakiś czas temu.. może byłoby inaczej.. a teraz to trzeba go wesprzeć.. bo i tak nic nie zmienimy. Chociaż wiem że Ci żal.. - to jest jasne.......
Serek - 19-09-2012, 20:58
no tak, nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Z drugiej strony sam napisał, że pędził gdzieś chyba w terenie zabudowanym, co widać na zdjęciach, więc jak to się miało skończyć? Wpisem na forum "dziś zapieprzałem tym miskiem i wiecie co, trzyma się jak przyklejony.." ? Proszę, nie pisz że mogłem go nie sprzedawać bo bronisz go jak by to Twoja rodzina była a jak wiesz Mitsumaniaki nie popierają takiej jazdy, więc zbastuj i zachowaj te wpisy dla siebie.
P.S. Pamiętacie wybryk kolegi Crazy driver na spocie przy Magnolii?
Edit mkm: Da się bez kropek.
Juiceman - 19-09-2012, 21:13
Serek napisał/a: |
P.S. Pamiętacie wybryk kolegi Crazy driver na spocie przy Magnolii? |
Wybryk a nie wybryki w gwoli wyjaśnienia. Panowie nie róbmy OT. Czekajmy i patrzmy co dalej z autkiem się stanie.
moniaquba - 19-09-2012, 21:16
Nie kolego. . . żadna rodzina, nie znam człowieka.. ale da to że wszyscy na niego wsiądziemy? Wyprostuje się ten dach?? Nadwozie? Ja myślę że na przyszłość pojedzie wolniej.. A Ty co? Błędów nigdy nie popełniłeś?? nie jechałeś szybko.. ?? No każdy z nas jest człowiekiem.. Ja czytałem Twoją historię i wiem że boli.. ale czy "wsiadanie" na niego pomoże?
robertdg - 19-09-2012, 21:18
Naprawialne, jednakże nie na własną ręke tylko przez kogos co ma pojęcie o wykonaniu takich napraw, jezeli auto ma być naprawione metodami doświadczalnymi, to lepiej z nuta goryczy przełknąc strate i sprzedać to auto komuś co o nie zadba we właściwy sposób, zezłomować i rozszabrować to każde auto można
sveno - 19-09-2012, 21:18
Serek napisał/a: | więc zbastuj i zachowaj te wpisy dla siebie. | szczerze i obiektywnie: powinieneś to sam do siebie powiedzieć.
Ghauri, wie co zrobił źle, ma nauczkę i duży problem, więc naprawdę zbędne jest ciągłe jechanie po nim i nie tyczy się to tylko Ciebie Serek,
MM owszem nie popiera takiej jazdy, ale grunt że nikomu nic się nie stało, z drugiej strony uważam, że MM powinni się wspierać w biedzie, a nie kopać leżącego.
Tomek - 19-09-2012, 21:31
piszą, że auto bez prawa rejestracji
więc nie wrzucisz do niego gratów na legalu
Serek - 19-09-2012, 21:34
Z mojej strony napiszę już na spokojnie:
1. moniaquba dzis poruszam się szybszym autem niż ten gal a mimo to nie myślę o tym, by spróbować tego co zrobił Ghauri - nawet napęd na cztery łapy nie zastąpi myślenia.
Przypomniał mi sie wypadek Salety we Wrocławiu, kiedy dla widzów wprowadzono mozliwośc przejażdżki na bocznym fotelu z Saletą za kierownicą WRC. Na pierwszym zakręcie auto wpadło na krawężnik i tyle było z jazdy, o aucie nie wspomnę
2. sveno oczywiście ze ma nauczkę. Raz na jakiś czas ktoś musi coś takiego przejść żeby było na kim psa powiesić i tyle.
Naprawdę szkoda autka mimo, że go sprzedałem. Tyle, że sprzedałem go Mitsumaniakowi co brał udział w rajdach i wie na co mozna sobie pozwolić.
To tyle żeby nie było OT. Mam nadzieję, że jeszcze zobaczę go na drodze.
moniaquba - 20-09-2012, 14:32
tomek84 słusznie zwrócił uwagę że do tej białej budy to nie przełożysz.. bo nie zarejestrujesz tego.. :/
Hubeeert - 20-09-2012, 15:51
moniaquba napisał/a: | tomek84 słusznie zwrócił uwagę że do tej białej budy to nie przełożysz.. bo nie zarejestrujesz tego.. :/ |
Kupując budę z papierami kupujesz część zamienną i na podstawie jej papierów oraz swoich możesz zarejestrować samochód.
Tomek - 20-09-2012, 17:32
Hubeeert napisał/a: |
Kupując budę z papierami kupujesz część zamienną i na podstawie jej papierów oraz swoich możesz zarejestrować samochód. |
ale w tym konkretnym przypadku kupujesz samochód bez prawa do rejestracji
więc pozostaje przespawanie całej grodzi, lub samego VIN
widzę, że to ostatnio bardzo modne, a przynajmniej coraz więcej ludzi mówi o tym oficjalnie
dawniej się przynajmniej kryli
|
|
|