Nasze Miśki - Sir Lancelot
Misiek :) - 23-01-2013, 10:52
Torp12 napisał/a: | To myslisz ze jak obkleisz samochod to kamienie nie beda robic szkod? |
ja byłem przekonany, że nie będzie nowych rysek czy odprysków
krzychu - 28-01-2013, 07:40
Coś się dzieje w temacie? Pali to V6 czy nie pali?
A czy przy wymienia silnika trzeba całe ECU wymieniać (więc sterowanie resztą auta także np. climatronikiem itd)?
Skrzynia też do wymiany?
Misiek :) - 28-01-2013, 09:30
krzychu, Maretzky dokładniej odpowie, ale wg mojej wiedzy skrzynia (przynajmniej obudowa), wiązka, ecu...
u mnie zostanie klimatyzacja manualna z lancera na 99,5%
Z ostatniej mojej wizyty wiadomość jest taka, że auto gotowe do odpalenia, jeszcze nie odpalone.
Ja wolałem skrzynie i półośki wymienić, żeby wszystko znosiło moc i moment. Ponoć półośki itp wchodzą p&p, tak jak silnik (za wyjątkiem jednej poduchy)
m6riano - 28-01-2013, 16:02
Misiek , ty miałes 5 śrubowe piasty/łożyska a w galu są 4ro..ciekawe właśnie czy ilość zębów na półośce i piaście sie zgadza?
Misiek :) - 28-01-2013, 17:24
Maro złożył wszystko i ponoć jest p&p
Jak będzie skończone auto, to poproszę Marka o krótką relację co zrobił i co było p&p. Napisze na ile będzie w stanie
Maretzky85 - 29-01-2013, 09:23
Pokrótce - skrzynia z galanta z łapami od lancera.
Półosie z lancera.
Ecu z galanta, immo pewnie też będzie musiało być od galanta.
Wiązka z galanta, przerobiona i zmodzona z lancerową.
Climatronica nie ma, jest manualna klima i nic się tu nie zmienia.
Poducha od strony rozrządu nie pasi, trzeba robić przejściówkę. Będziemy robić drugą, bo zrobiliśmy błąd w obliczeniach.
Kilka innych rzeczy nie pasuje, ale to innym razem.
Misiek :) - 29-01-2013, 09:43
Maretzky85, dziękuje, jak zawsze można na Ciebie liczyć
Bartek - 30-01-2013, 17:59
a ja coś wiem
Misiek :) - 30-01-2013, 20:10
Bartek napisał/a: | a ja coś wiem |
a ja też coś wiem...
brum, brum, brum...
m6riano - 30-01-2013, 22:51
robić juz naklejke..czy jeszcze poczekać..?;-)
pyjte - 30-01-2013, 23:45
taki swap, w takim aucie, totalny bezens
Hubeeert - 31-01-2013, 08:25
Hejter
Misiek :) - 31-01-2013, 10:02
Cytat: | taki swap, w takim aucie, totalny bezens |
powiedz, powiedz czemu...
Tomek - 31-01-2013, 11:27
Misiek napisał/a: | Cytat: | taki swap, w takim aucie, totalny bezens |
powiedz, powiedz czemu... |
pewnie dlatego, że auto stylistycznie nijakie
ale każdy ma swój gust, ja bym się na ten przykład na taki swap nie pokusił, chyba, że bym miał jakiś szczególny sentyment do konkretnego egzemplarza
ale już moje Malibu chętnie bym zaswapował
Misiek :) - 31-01-2013, 11:37
tomek84 napisał/a: | pewnie dlatego, że auto stylistycznie nijakie
ale każdy ma swój gust, ja bym się na ten przykład na taki swap nie pokusił, chyba, że bym miał jakiś szczególny sentyment do konkretnego egzemplarza
ale już moje Malibu chętnie bym zaswapował |
A mnie z zewnątrz też nie wchodzi... nie jest brzydki, ale...
Ale jak się nim przejechałem, to od razu się w nim zakochałem. Jest kilka powodów (chociażby jak prowadzenie, ergonomia w środku) dla których lubię to auto.
Swap jest dla mnie lepszym rozwiązaniem niż soft turbo, bo auto będzie miało moment z V-ki czyli od dołu, lpg da się założyć i będzie to pierwsze v6 w lancerze CS0 w kraju i możliwe, że pierwsze w eu.
Pozatym w moim silniku trzeba było też podłubać, jak by chociaż brał troszkę oleju, palił wg mnie sporo, trzeba było rozrząd zrobić, czy wydawało mi się, że sprzęgło już miało sporą historię, katalizator i kilka innych... (wiatrak chłodnicy wariował).
|
|
|