To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zloty i Spoty - zlot MM 2012 - pomysly i propozycje

cns80 - 19-09-2011, 12:29

Efa! napisał/a:
Termin 30.08-2.09 jest według mnie bez sensu. Wyobraźcie sobie powroty do domu 90% uczestników zlotu w dzień poprzedzający rozpoczęcie szkoły! Ja osobiście 300km nie pojadę z prędkością 35km/h. Ostatni weekend sierpnia jest tydzień wcześniej i to wtedy powinien być tradycyjnie zlot.
Zdecydowanie popieram.

A poza tym temat proponuję zamknąć i do czasu jeśli przez PW nie zgłosi się do adminów zorganizowana grupa chętnych i mających wstępnie potwierdzone mozliwości i chęci ośrodka to go nie otwierać. Bo to już jest kolejna strona o tym kto co może pomóc, albo jaką ma wizję i każdy traci czas na roztaczanie swojej wizji zamiast znaleźć chętnych do organizacji.

vendetta - 19-09-2011, 12:41

cns80 napisał/a:
Efa! napisał/a:
Termin 30.08-2.09 jest według mnie bez sensu. Wyobraźcie sobie powroty do domu 90% uczestników zlotu w dzień poprzedzający rozpoczęcie szkoły! Ja osobiście 300km nie pojadę z prędkością 35km/h. Ostatni weekend sierpnia jest tydzień wcześniej i to wtedy powinien być tradycyjnie zlot.
Zdecydowanie popieram.

A poza tym temat proponuję zamknąć i do czasu jeśli przez PW nie zgłosi się do adminów zorganizowana grupa chętnych i mających wstępnie potwierdzone mozliwości i chęci ośrodka to go nie otwierać. Bo to już jest kolejna strona o tym kto co może pomóc, albo jaką ma wizję i każdy traci czas na roztaczanie swojej wizji zamiast znaleźć chętnych do organizacji.

My wyraziłyśmy chęć organizacji na Wawrzkowiźnie, ale termin jak widać nie odpowiada (rozumiem). Także pozamiatane, jeśli chodzi o łódzkie. Dziękuję za uwagę.

mkm - 19-09-2011, 12:45

Juiceman napisał/a:

Do końca tygodnia będziemy wiedzieć czy żywiec (3 ośrodki) w tym terminie będą wolne

No i jakie wieści, bo tydzień minął?

mjsystem - 20-09-2011, 19:58

vendetta napisał/a:
My wyraziłyśmy chęć organizacji na Wawrzkowiźnie, ale termin jak widać nie odpowiada (rozumiem). Także pozamiatane, jeśli chodzi o łódzkie. Dziękuję za uwagę.

IMO Wawrzkowizna jest "w miarę" posrodku Polski, kazdy ma sprawiedliwą odległość dojazdu, po drugie, stałe miejsce zlotów ma swoje walory, po trzecie termin powinien być dostosowany do większości(kochana demokracja).
Problemem jest instytucja organizacji(patrząc na kochanych organizatorów i czytając posty pełny szacunek do wykonananej pracy), która powinna być nie ingerencyjna wobec uczastników(profesjonalna firma?). Można np. zrobić dyzury kilkugodzinne w danej grupie zadaniowej(wolontariat) w niektórych sprawach.
To pierwszy mój zlot MM, nie chcę się wymądrzać, ale tak to widzę.
Pozdrawiam.

Anonymous - 21-09-2011, 21:28

UP
SnowDevil - 23-09-2011, 18:21

a zalew zegrzyński? jest troche ośrodków i mozna by sobie łódkami popływać :)
Juiceman - 23-09-2011, 19:05

Śląsk chyba odpada ehhh to może wrócimy do owych grup?
Misiek :) - 25-09-2011, 22:30

Cytat:
Tworzenie większej liczby organizatorów rozmywa odpowiedzialność, spowoduje to tylko tyle, że nikt nie będzie robił nic, bo powinni zrobić to ci pozostali.
Osoby piszące się na organizację zlotu powinny sobie zdawać sprawę, że przy takim przedsięwzięciu nie będzie miejsca na zabawę.
Niestety jest to ciężka praca...

Istnieje możliwość podzielenia organizatorów na np kilka dwuosobowych zespołów, i każda para odpowiada za coś konkretnie. Dostaje zadanie od a do c i ma to wykonać

Bizi78 - 26-09-2011, 16:57

My tu gadu gadu a czas leci. W końcu obudzimy się z ręką w nocniku i tyle :( . Może trzeba zarezerwować w końcu Wawrzkowiznę póki jeszcze jest co (skoro brak konkretnych propozycji innych ośrodków) i poszukać współorganizatorów dla dziewczyn, które zaoferowały pomoc w tym roku i tyle. Kwestie jakie konkurencję i tego typu zagadnienia poruszyć w późniejszym terminie. Co do kwestii zmienności miejsca zlotów to w końcu i tak kiedyś braknie miejsc w Polsce dla nas na zloty a wtedy co "kierunek na wschód tam musi być cywilizacja" :wink: .
mjsystem - 26-09-2011, 17:57

Cytat:
Dostaje zadanie od a do c i ma to wykonać

Coś w tym rodzaju. Przecież to bardziej rozładuje korki petentów w różnych sprawach do organizatorow i pozwoli odetchnąć w trakcie załatwiania spraw bieżących przed zlotem. Jak się udało kilku osobom pozałatwiać wszystko, to tym bardziej da się większej liczbie dopracować procentowe zadania. Potrzebna jednak będzie osoba-koordynator i doradca, najlepiej doswiadczony.

Wszyc - 27-09-2011, 00:39

Piękna sprawa więcej osób do organizacji i będzie zawszę łatwiej!

.... hello nawet nie mamy obecnie niezbędnego minimum chętnych do organizacji zlotu to że organizatorzy mają na zlocie tyle roboty to nie dlatego że odrzucili oferty pomocy i chcieli robić sami zloty a ludzie do pomocy pchali się drzwiami i oknami -_-' zawsze jak największe grono jest mile widziane a jest jak jest
Organizatorzy zewnętrzni? spoko a kto za to wszystko zapłaci? aa sponsorzy no dobra to trzeba ich więcej! to takie proste i oczywiste -_-'
Zaklepmy Wawrzkowiznę! też świetny pomysł będziemy zaklepywać a nie mamy nawet chętnych którzy to ogarną

Wymyślanie to tamto zróbmy tak zróbmy siak -_-'... najpierw zbudujmy podstawy czyli chętnych znajdźmy a potem będziemy marudzić co i jak

Tysiąc podpowiedzi, tysiąc pomysłów wszyscy źli na siebie że nie ma chętnych
Będę zły że ktoś nie chce poświecić swojego czasu żebym mógł się dobrze pobawić w ostatni weekend sierpnia -_-' no przestańcie proszę
Zły to może być ten kto chciał pomóc a odrzucono jego chęć pomocy z tego co wiem takiej osoby raczej tu nie ma -_-'

Jeszcze to wydziwianie ja bym chciał żeby było to, ja żeby było tamto osobie która myśli nad organizacją ręce mogą opaść jak to czyta a potem myśli: " nie dogodzisz im wszystkim coś nie wyjdzie a potem będzie dym"

Ten kto się zgłosi na pewno będzie chciał zrobić wszystko co w jego mocy by zlot był jak najlepszy i takiej osobie zamiast mówić weź zrób to weź zrób tamto to raczej powinno się mówić: wiesz co ja mam doświadczenie w tym powiem Ci jak można to zorganizować bardzo łatwo albo wiesz ja mogę to załatwić co ty na to?

Bo ja chce to łatwo mówić -_-'

Sory za ten ton i jeżeli kogoś obraziłem ale powiedziałem co chciałem powiedzieć

mjsystem - 27-09-2011, 21:42

Wszyc napisał/a:
Sory za ten ton i jeżeli kogoś obraziłem ale powiedziałem co chciałem powiedzieć

Pesymista to taki optymista, który ma praktykę... :mrgreen:

Mnie nie uraziłeś, tylko pokazałeś pewną stronę naszej niemocy...

Wszyc - 27-09-2011, 23:42

mjsystem napisał/a:
Mnie nie uraziłeś, tylko pokazałeś pewną stronę naszej niemocy...

To dobrze chciałem skłonić do refleksji właśnie a nie do złych emocji cieszę się udało mi się to napisać tak by było tak odebrane jak miałem w zamiarze :)

szuwar - 28-09-2011, 09:14

mjsystem napisał/a:
IMO Wawrzkowizna jest "w miarę" posrodku Polski, kazdy ma sprawiedliwą odległość dojazdu

dobre ja miałem 500 w jedną stronę :) ... ale to tak na marginesie, będzie 700 i tak dojadę :)

moim skromnym zdaniem uważam, że najważniejsze jest zarezerwowanie ośrodka - terminu, na resztę będzie praktycznie rok - a bez miejsca zlot będzie praktycznie skazany na klęskę ....

proponowałbym podać kilka lokalizacji z wolnymi terminami, i na forum przeprowadzić głosowanie ..... tik tak .... czas płynie

Aga - 29-09-2011, 09:30

szuwar napisał/a:
mjsystem napisał/a:
IMO Wawrzkowizna jest "w miarę" posrodku Polski, kazdy ma sprawiedliwą odległość dojazdu

dobre ja miałem 500 w jedną stronę :) ... ale to tak na marginesie, będzie 700 i tak dojadę :)

do Żywca będziesz miał bliżej :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: