Nasze nieMiśki ;-) - Bella Italiano - Mokra Włoszka
londolut - 19-02-2013, 21:10
A nie jest czasem tak, że na USA fury mają nieco gorsze materiały w środku?
matraks - 20-02-2013, 00:29
londolut napisał/a: | A nie jest czasem tak, że na USA fury mają nieco gorsze materiały w środku? | Może taki Nissan Czy Honda na USA mają nieco tańsze plastiki i tapicerkę ale nie chce mi się wierzyć aby BMW czy Mercedes robiły sobie taką antyreklamę w USA. Przecież to jest najważniejszy rynek dla każdego producenta samochodów. W mojej BMW na naklejce z VIN-em był napis, że "Made in Germany".
Derpin napisał/a: | matraks, już niedługo 1000 sztuk 4C rocznie będzie trafiać do USA, a cała produkcja roczna 4C to na te chwile planowane około 2500 sztuk, do polski jesienią tego roku ma trafić 20 sztuk 4C. Auto będzie produkowane w zakładzie Maseratii w Modenie. |
No własnie czytałem gdzieś, że ma być również sprzedawana tutaj Giullia, następca 159. Oby, oby To będzie wtedy mój następny zakup Tego mi brakuje w USA. Europejskiej motoryzacji z prawdziwego zdarzenia. Nie ma tu Alf i Citroenów co mnie mocno smuci
Derpin napisał/a: | matrakswidzę że ciekawe auta przewinęły się przez Twój garaż Pozazdrościć |
Mercedesa to nie żałuje, że się pozbyłem. Popłynął do Polski. Mój tata się nim pózniej cieszył Był wygodny jak kanapa ale dodawał mi jakieś 20 lat. Miałem wtedy 26 lat jak go kupiłem. Moja narzeczona cały czas mi mówiła, że wyglądam w nim jak emeryt i nie chciała ze mną jezdzić. Więc zamieniłem go na 740iL Sprzedałem go ponad rok temu i sam nie wiem co mnie naszło, żeby to zrobić. Chyba jakieś mega zaćmienie czy jakaś inna cholera Może założę osobny temat w dziale "nieMiśki" i pokaże ten "dresowóz"
tom1312 - 22-02-2013, 20:41
Derpin jak Alfa wygląda ze spalaniem?
Anonymous - 24-02-2013, 10:37
tom1312, trasa poznań szczecin śr prędkość wg komputera ~80km/h, wg nogi staram trzymać się około 120, w kilku miejscach trochę szybciej z pedałem w podłodze, średni ruch wiec też średnio wyprzedzania, spalanie wg komputera 5,7, jak jeździłem trochę szybciej to spalanie było w granicach 6.5 literka.
po mieście obecnie 9,5 czasem włączy się klima samoistnie jak wykryje zaparowaną szybę, miasto baaardzo dynamicznie, przy lekkiej nodze można zejść do około 8 zimą, latem przy mojej jeździe miasto wychodzi 8,5 - ale wtedy cały czas klima włączona.
przy stałych 90km/h spalanie wychodzi w okolicach 4,5 literka.
wojzi - 24-02-2013, 11:31
Spalanie z komputera czy prawdziwe?
Anonymous - 24-02-2013, 11:44
komputer rozmija się max do pół litra raz w jedną raz w drugą stronę, zazwyczaj przekłamanie jest znikome, rzędu 0.2L, ogólnie można na nim polegać
tom1312 - 24-02-2013, 18:55
Dzięki Derpin za info Jestem ciekawy jak wygląda sytuacja ze spalaniem w 2,4 A w ogóle kiedy DPF out i nowy soft?
karolgt - 24-02-2013, 18:57
ja dzisiaj patrzyłem na allegro na te alfy.
Śmieszne ceny za 4-5 letnie auto
Anonymous - 24-02-2013, 19:25
tom1312 napisał/a: | Dzięki Derpin za info Jestem ciekawy jak wygląda sytuacja ze spalaniem w 2,4 A w ogóle kiedy DPF out i nowy soft? |
spalane w 2,4 to co najmniej plus 1 literek, jak ciśniesz mocniej to wiadomo że więcej.
soft i dpf prawdopodobnie pod koniec sezonu zobaczymy jak się poukładają pewne sprawy, obecnie dpf mi nie przeszkadza, więc robiłbym to raczej ze względu na potencjalne uwolnienie kilku KM
karolgt napisał/a: | Śmieszne ceny za 4-5 letnie auto |
śmieszne bo niestety marka nie ma "takiego prestiżu" jak ałdi zresztą przez ten rok widzę duży spadek cen i ilość aut też się zwiększyła, myślę że taką sztukę jak moja można spokojnie szukać mając w ręku 35 - 40 tys. tylko że dostać opcję z czerwoną skórą jest baaaaaaardzo ciężko, ale auta z beżową tapicerką czy deską są zazwyczaj tańsze.
tu masz fajne sztuki:
mój faworyt:
http://otomoto.pl/alfa-ro...-C28029032.html
z początku wydawała mi się za tania jak na auto z pakietem TI ale na dole jest dopisek że brutto 42.900 więc by się zgadzało.
ta do ewentualnego dokładnego przetrzepania bo coś za tanio troszkę ale wydaje się w porządku po zdjęciach:
http://otomoto.pl/alfa-ro...-C27103133.html
no i ew od polecanego sprzedawcy na Alfoholikach 2 sztuki:
http://deft.otomoto.pl/al...-C27739016.html
http://deft.otomoto.pl/al...-C27739107.html
warto mieć przy sobie kabelek do fiatów i program fiat ecu scan jak poszukasz to znajdziesz gdzieś na necie z witaminką , można sprawdzić stan przebiegu zapisany na liczniku i ten w komputerze - bywają różne wiadomo dlaczego, a oprócz tego fajnie ze zazwyczaj jak podjedziesz do ASO i jest historia auta prowadzona w jakimkolwiek kraju to Ci podadzą czy przebieg jest prawidłowy.
karolgt - 24-02-2013, 19:37
tak tak ałdi, szczególnie A3...75 tys za 5-6 letniego Golfa, bo jak to inaczej nazwać.
Kolega miał takie 2, jedną mu ukradli, a drugą cały czas naprawiał...w końcu stwierdził że jak wpakuje jeszcze 8tys zł za same części ! to będzie ok, w końcu sprzedał
Auto 5-6 letnie i 150 tys przebiegu wiecznie coś się psuło.
ale cóż....szuka kolejnej A3, i zrozum tu takich
ogólnie fajna ta 159, tylko te silniki jakieś dziwne, ten 3.2 benzyna z tego co widzę po parametrach i tak szału nie robi.
Anonymous - 24-02-2013, 19:43
karolgt napisał/a: | ten 3.2 benzyna z tego co widzę po parametrach i tak szału nie robi. |
bo to silnik z GM, ma duża trwałość i nieposkromiony apetyt, myślę że wykręcenie 15-20L w mieście nie jest problemem, podobno można zagazować, ale jaką wtedy trzeba mieć butlę.....
aaa i wystrzegaj się automatów, raczej mało udane, wolne i zdarzają się awarie.
londolut - 24-02-2013, 19:46
TA szara jak na 110 tysi to ma mega rozjechany fotel kierowcy, ktoś pewnie miał twarde dupsko
wookash83 - 24-02-2013, 19:47
ta pierwsza w pakiecie Ti coś pięknego
karolgt - 24-02-2013, 19:50
londolut napisał/a: | TA szara jak na 110 tysi to ma mega rozjechany fotel kierowcy, ktoś pewnie miał twarde dupsko |
Panie...przecież tym drobna kobieta jeździła
karolgt - 24-02-2013, 19:52
Derpin napisał/a: | aaa i wystrzegaj się automatów, raczej mało udane, wolne i zdarzają się awarie. |
nie no..na razie tak sobie siedziałem na allegro, bo co tu robić jak się przeziębionym jest
Póki co jutro może wyjaśnię sprawę z turbiną u mnie i będzie ok
|
|
|