To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Bella Italiano - Mokra Włoszka

londolut - 19-02-2013, 21:10

A nie jest czasem tak, że na USA fury mają nieco gorsze materiały w środku?
matraks - 20-02-2013, 00:29

londolut napisał/a:
A nie jest czasem tak, że na USA fury mają nieco gorsze materiały w środku?
Może taki Nissan Czy Honda na USA mają nieco tańsze plastiki i tapicerkę ale nie chce mi się wierzyć aby BMW czy Mercedes robiły sobie taką antyreklamę w USA. Przecież to jest najważniejszy rynek dla każdego producenta samochodów. W mojej BMW na naklejce z VIN-em był napis, że "Made in Germany".
Derpin napisał/a:
matraks, już niedługo 1000 sztuk 4C rocznie będzie trafiać do USA, a cała produkcja roczna 4C to na te chwile planowane około 2500 sztuk, do polski jesienią tego roku ma trafić 20 sztuk 4C. Auto będzie produkowane w zakładzie Maseratii w Modenie.

No własnie czytałem gdzieś, że ma być również sprzedawana tutaj Giullia, następca 159. Oby, oby :D To będzie wtedy mój następny zakup :twisted: Tego mi brakuje w USA. Europejskiej motoryzacji z prawdziwego zdarzenia. Nie ma tu Alf i Citroenów co mnie mocno smuci :doubt:
Derpin napisał/a:
matrakswidzę że ciekawe auta przewinęły się przez Twój garaż :) Pozazdrościć :)

Mercedesa to nie żałuje, że się pozbyłem. Popłynął do Polski. Mój tata się nim pózniej cieszył :biggrin: Był wygodny jak kanapa ale dodawał mi jakieś 20 lat. Miałem wtedy 26 lat jak go kupiłem. Moja narzeczona cały czas mi mówiła, że wyglądam w nim jak emeryt i nie chciała ze mną jezdzić. Więc zamieniłem go na 740iL :rolleyes: Sprzedałem go ponad rok temu i sam nie wiem co mnie naszło, żeby to zrobić. Chyba jakieś mega zaćmienie czy jakaś inna cholera :doubt: Może założę osobny temat w dziale "nieMiśki" i pokaże ten "dresowóz" :wink:

tom1312 - 22-02-2013, 20:41

Derpin jak Alfa wygląda ze spalaniem?
Anonymous - 24-02-2013, 10:37

tom1312, trasa poznań szczecin śr prędkość wg komputera ~80km/h, wg nogi staram trzymać się około 120, w kilku miejscach trochę szybciej z pedałem w podłodze, średni ruch wiec też średnio wyprzedzania, spalanie wg komputera 5,7, jak jeździłem trochę szybciej to spalanie było w granicach 6.5 literka.

po mieście obecnie 9,5 czasem włączy się klima samoistnie jak wykryje zaparowaną szybę, miasto baaardzo dynamicznie, przy lekkiej nodze można zejść do około 8 zimą, latem przy mojej jeździe miasto wychodzi 8,5 - ale wtedy cały czas klima włączona.

przy stałych 90km/h spalanie wychodzi w okolicach 4,5 literka.

wojzi - 24-02-2013, 11:31

Spalanie z komputera czy prawdziwe?
Anonymous - 24-02-2013, 11:44

komputer rozmija się max do pół litra raz w jedną raz w drugą stronę, zazwyczaj przekłamanie jest znikome, rzędu 0.2L, ogólnie można na nim polegać :)
tom1312 - 24-02-2013, 18:55

Dzięki Derpin za info :wink: Jestem ciekawy jak wygląda sytuacja ze spalaniem w 2,4 :wink: A w ogóle kiedy DPF out i nowy soft? :twisted:
karolgt - 24-02-2013, 18:57

ja dzisiaj patrzyłem na allegro na te alfy.
Śmieszne ceny za 4-5 letnie auto :roll:

Anonymous - 24-02-2013, 19:25

tom1312 napisał/a:
Dzięki Derpin za info :wink: Jestem ciekawy jak wygląda sytuacja ze spalaniem w 2,4 :wink: A w ogóle kiedy DPF out i nowy soft? :twisted:

spalane w 2,4 to co najmniej plus 1 literek, jak ciśniesz mocniej to wiadomo że więcej.

soft i dpf prawdopodobnie pod koniec sezonu zobaczymy jak się poukładają pewne sprawy, obecnie dpf mi nie przeszkadza, więc robiłbym to raczej ze względu na potencjalne uwolnienie kilku KM :)

karolgt napisał/a:
Śmieszne ceny za 4-5 letnie auto :roll:

śmieszne bo niestety marka nie ma "takiego prestiżu" jak ałdi :P zresztą przez ten rok widzę duży spadek cen i ilość aut też się zwiększyła, myślę że taką sztukę jak moja można spokojnie szukać mając w ręku 35 - 40 tys. tylko że dostać opcję z czerwoną skórą jest baaaaaaardzo ciężko, ale auta z beżową tapicerką czy deską są zazwyczaj tańsze.

tu masz fajne sztuki:

mój faworyt:
http://otomoto.pl/alfa-ro...-C28029032.html
z początku wydawała mi się za tania jak na auto z pakietem TI ale na dole jest dopisek że brutto 42.900 więc by się zgadzało.

ta do ewentualnego dokładnego przetrzepania bo coś za tanio troszkę ale wydaje się w porządku po zdjęciach:
http://otomoto.pl/alfa-ro...-C27103133.html

no i ew od polecanego sprzedawcy na Alfoholikach 2 sztuki:
http://deft.otomoto.pl/al...-C27739016.html
http://deft.otomoto.pl/al...-C27739107.html

warto mieć przy sobie kabelek do fiatów i program fiat ecu scan jak poszukasz to znajdziesz gdzieś na necie z witaminką ;) , można sprawdzić stan przebiegu zapisany na liczniku i ten w komputerze - bywają różne wiadomo dlaczego, a oprócz tego fajnie ze zazwyczaj jak podjedziesz do ASO i jest historia auta prowadzona w jakimkolwiek kraju to Ci podadzą czy przebieg jest prawidłowy.

karolgt - 24-02-2013, 19:37

tak tak ałdi, szczególnie A3...75 tys za 5-6 letniego Golfa, bo jak to inaczej nazwać.
Kolega miał takie 2, jedną mu ukradli, a drugą cały czas naprawiał...w końcu stwierdził że jak wpakuje jeszcze 8tys zł za same części ! to będzie ok, w końcu sprzedał :D
Auto 5-6 letnie i 150 tys przebiegu wiecznie coś się psuło.

ale cóż....szuka kolejnej A3, i zrozum tu takich :D

ogólnie fajna ta 159, tylko te silniki jakieś dziwne, ten 3.2 benzyna z tego co widzę po parametrach i tak szału nie robi.

Anonymous - 24-02-2013, 19:43

karolgt napisał/a:
ten 3.2 benzyna z tego co widzę po parametrach i tak szału nie robi.

bo to silnik z GM, ma duża trwałość i nieposkromiony apetyt, myślę że wykręcenie 15-20L w mieście nie jest problemem, podobno można zagazować, ale jaką wtedy trzeba mieć butlę.....

aaa i wystrzegaj się automatów, raczej mało udane, wolne i zdarzają się awarie.

londolut - 24-02-2013, 19:46

TA szara jak na 110 tysi to ma mega rozjechany fotel kierowcy, ktoś pewnie miał twarde dupsko :D
wookash83 - 24-02-2013, 19:47

ta pierwsza w pakiecie Ti coś pięknego :)
karolgt - 24-02-2013, 19:50

londolut napisał/a:
TA szara jak na 110 tysi to ma mega rozjechany fotel kierowcy, ktoś pewnie miał twarde dupsko :D

Panie...przecież tym drobna kobieta jeździła :P

karolgt - 24-02-2013, 19:52

Derpin napisał/a:
aaa i wystrzegaj się automatów, raczej mało udane, wolne i zdarzają się awarie.

nie no..na razie tak sobie siedziałem na allegro, bo co tu robić jak się przeziębionym jest :)

Póki co jutro może wyjaśnię sprawę z turbiną u mnie i będzie ok :P