To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Biały Avance kombi EA5W 2001r. w manualu aka "Biały Miś

MKV - 12-06-2012, 23:52

Owczar napisał/a:
Ale tutaj już nawet nie chodzi o pedantyzm tylko podstawy.

Tak się składa, że w przypadku galanta, auto będzie jeździło nawet z niedoróbkami, ale zapytajcie Jako z forum Subaru. Diabeł tkwi w szczegółach...

OK to wskaż mi gazownika który mi to dobrze zrobi a jeśli coś spartoli to weźmie za to odpowiedzialność... Ja pojechałem tam gdzie mam sprawdzonych ludzi - może nie są idealni - nikt zresztą nie jest ale na pewno nie robili niczego na odpierdziel. Pewnie jest ktoś lepszy kto zrobiłby to lepiej ale ja takiej osoby nie znam niestety.

Owczar - 13-06-2012, 00:01

MKV, sęk w tym, że właśnie nikogo nie znam. Ręce opadają na brak kompetencji.

Jedyna osoba o której słyszałem i która rzeczywiście wie co robi to Jako z forum subaru. Jest chyba nawet z Wawy.

MKV - 20-06-2012, 17:33
Temat postu: Misiek się zsikał :/
Jadę sobie do pracy a tu stojąc na światłach spod maski od strony kierowcy zaczyna lekko się wydobywać para... po zapachu od razu poznaję, że to płyn chłodniczy.
Pary nie jest wiele więc stwierdzam, że dojadę do celu te 5km i na spokojnie poszukam co się dzieje - może gazownicy coś źle pospinali?

Na parkingu w pracy przed chwilą podnoszę maskę i szuka... i znajduję mokre miejsca pod przepustnicą - ruszam lekko przewód i nagle zaczyna tryskać przez malutką dziurkę płyn chłodniczy pionowo do góry. Silnik zgaszony ale wiadomo - od temperatury jest pewne nadciśnienie.

Chyba jakiś gryzoń mi Miśka zaatakował :/

Tymczasowo użyłem szarej wzmacnianej taśmy klejącej i dolałem płynu do chłodniczy i zbiorniczka wyrównawczego.
Rurka wydaje się łatwa w wymianie i ma okł 10-15cm długości - średnice ma chyba 10mm?? Ktoś może wie? Jestem w pracy i nie mam niestety jak jej zmierzyć.

sveno - 20-06-2012, 17:55

a daleko od końca pękło? może wystarczy uciąć w miejscu pęknięcia i załozyć taką skróconą?
MKV - 20-06-2012, 18:00

sveno napisał/a:
a daleko od końca pękło? może wystarczy uciąć w miejscu pęknięcia i załozyć taką skróconą?

Pękła bezpośrednio w miejscu gdzie się zaczyna króciec na który się ja zakłada ale nie da się jej skrócić bo mym musiał obciąć jakieś 1.5cm z okł 15cm rurki - była by raczej zbyt napięta. Lepiej wymienić :)

MKV - 25-06-2012, 09:38
Temat postu: Kolejne kilka fotek
Wreszcie dostałem kilka fotek od kolegi z którym robiłem sesję Miśkowi :)

Rafal_Szczecin - 25-06-2012, 09:55

ladny 8)
szuwar - 25-06-2012, 12:47

Trzeba przyznać, wygląda atrakcyjnie:) ale dużo daje to, że zdjęć nie robił totalny amator :)
Anonymous - 25-06-2012, 14:35

fajna bryka 8) 8) gdzie takie można kupić ? ;)

tu masz jeszcze jedno do kolekcji z następczynią ;)

MKV - 25-06-2012, 21:01

Derpin napisał/a:
fajna bryka 8) 8) gdzie takie można kupić ? ;)

tu masz jeszcze jedno do kolekcji z następczynią ;)

Obrazek

Aaaa znalazł się jeden taki egzemplarz za siedmioma górami, za siedmioma morzami (bo dalej w Polsce to chyba nigdzie nie miałem :P )

Na fotce widzę małe kółka założone i pewnie pusty bak LPG :P
Swoją drogą to kto wygrał? ;)

Anonymous - 25-06-2012, 21:52

wtedy Alfa była przed chipem wiadomo, że więcej Nm to na starcie odchodziła mi troszkę jak widać na foto, ale potem ją dochodziłem i objeżdżałem jakoś o pół może 3/5 auta, za to po chipie od startu do samego końca Alfa była zawsze jakieś 3/4 auta przed mną.
MATTNATTS - 25-06-2012, 22:09

MKV nie przepadam za kombikami ale Białas to jeden z niewielu który wygląda genialnie.

Derpin napisał/a:
wtedy Alfa była przed chipem wiadomo, że więcej Nm to na starcie odchodziła mi troszkę jak widać na foto, ale potem ją dochodziłem i objeżdżałem jakoś o pół może 3/5 auta, za to po chipie od startu do samego końca Alfa była zawsze jakieś 3/4 auta przed mną.

Derpin a nie kusiło Ciebie sprawdzić Alfy z Bandytą :wink: ?

Rafal_Szczecin - 25-06-2012, 22:19

MATTNATTS napisał/a:

Derpin a nie kusiło Ciebie sprawdzić Alfy z Bandytą :wink: ?

a kto powiedzial, ze nie probowalismy ? :)

MATTNATTS - 25-06-2012, 22:23

i jaki wynik? :mrgreen:
Rafal_Szczecin - 25-06-2012, 22:25

za kazdym razem Bandzior z przodu :D chociaz po ostatnich modyfikacjach Alfy( zaslepiony egr ) , przewaga Bandyty jest naprawde nie wielka :) , przy okazji kolejnych modow Alfy ( bo i takie beda ) Bandyta na 100% zostanie w tyle.