Nasze Miśki - CA4A Błękitne Malibu
Tomek - 09-12-2013, 18:06
Cytat: |
Ja bym nie kombinował tylko założył standardowe Denso lbu NGK. |
chodzi mi o konkretne numery/symbole
byle z przerwą 0,8
sveno napisał/a: |
tomek84, to co Galanta zakładałeś: IK22 |
to jest jedna z opcji
no, ale takie świece to już połowa wartości Colta
sveno - 09-12-2013, 18:26
tomek84 napisał/a: | no, ale takie świece to już połowa wartości Colta | tak jak lpg dlatego VK22 juz nawet nie proponowałem
ozzy89 - 09-12-2013, 19:26
Wg manuala świece do CA4A:
NGK BKR6E-11
Denso K20PR-U11 (takie założyłem)
Tylko, że one mają przerwę 1,1 mm.
Z tego co wyczytałem w katalogu NGK, to zalecane są te świece do LPG http://allegro.pl/swieca-...3708661389.html
a jej odpowiednik to ponoć DENSO SK20R8G lub VK20T
mkm - 10-12-2013, 16:02
Jeszcze tydzień temu napisałbym, że Denso... Niestety kupiłem i wszechobecne "сделано в Японии" nie wróżą im zbyt dobrze
ozzy89 napisał/a: |
Tylko, że one mają przerwę 1,1 mm. |
No ale co to za problem? Szczelinomierz w rękę i przerwa będzie jaka chcesz
rosomak1983 - 10-12-2013, 17:09
Kup NGK made in japan najlepiej. W Denso czesto oobluzowuje sie porcelanka od korpusu nie warto ryzykowac ja wiecej tego nie kupie, i to nie tylko mi sie tak stało.
ozzy89 - 10-12-2013, 18:31
mkm napisał/a: | Jeszcze tydzień temu napisałbym, że Denso... Niestety kupiłem i wszechobecne "сделано в Японии" nie wróżą im zbyt dobrze |
Mi się udało kupić jeszcze made in Japan
mkm napisał/a: | No ale co to za problem? Szczelinomierz w rękę i przerwa będzie jaka chcesz |
żaden problem Tomek chciał przykładów, to nieco poszperałem
rosomak1983 napisał/a: | Kup NGK made in japan najlepiej. W Denso czesto oobluzowuje sie porcelanka od korpusu nie warto ryzykowac ja wiecej tego nie kupie, i to nie tylko mi sie tak stało. |
Jeszcze niedawno ludzie psioczyli na NGK made in France. Jak szukałem japońskich do CA4A, to nie mogłem znaleźć, więc kupiłem Denso. W sumie montowałem kilka zestawów i nie miałem z nimi żadnych problemów. Tak samo NGK
m6riano - 10-12-2013, 18:57
mkm, u mnie DENSO TT były..w jednej pęcła ceramika przy elektrodzie(?)
ozzy89 - 10-12-2013, 19:20
m6riano napisał/a: | mkm, u mnie DENSO TT były..w jednej pęcła ceramika przy elektrodzie(?) |
Może komuś gdzieś upadła zanim kupiłeś na Coltmanii ktoś kiedyś napisał o pękniętej NGK, więc chyba wszystko zależy od tego na co się trafi Kumplowi w świeżo kupionej Celice wymieniałem świece i siedziały tam Denso TT. Nic im nie było
Tomek - 10-12-2013, 19:57
ozzy89 napisał/a: | m6riano napisał/a: | mkm, u mnie DENSO TT były..w jednej pęcła ceramika przy elektrodzie(?) |
Może komuś gdzieś upadła zanim kupiłeś na Coltmanii ktoś kiedyś napisał o pękniętej NGK, więc chyba wszystko zależy od tego na co się trafi Kumplowi w świeżo kupionej Celice wymieniałem świece i siedziały tam Denso TT. Nic im nie było |
zjeździłem kilka kompletów Denso i jeden NGK i ani do jednych ani drugich się nie przyczepię
poza ty, u m6riano zdiagnozowano ubogą mieszankę
mkm, czy każde świece mają seryjnie możliwość zmniejszenia przerwy?
chyba nie
wolałbym coś seryjnego na mniejszej przerwie
jak mam kupić świece 1,1 i zmniejszać przerwę, to mogę w obecnych w miarę świeżych (5 tyś km) zmniejszyć przerwę
sveno - 10-12-2013, 20:10
tomek84 napisał/a: | mkm, czy każde świece mają seryjnie możliwość zmniejszenia przerwy? | tak.
Jest drugi problem, świece do gazu mają nie tylko mniejszą przerwę, ale także są cieplejsze, a tego już młotkiem nie zrobisz.
Tomek - 10-12-2013, 20:32
sveno napisał/a: | , a tego już młotkiem nie zrobisz. |
że niby ja nie zrobię ??
Tomek - 13-01-2014, 15:55
Colcinka dostała w weekend 2 nowe opony zimowe na przód:
Kleber KRISALP HP 2 185/65 R14 86 T
Od 40 dni bryka sobie bezproblemowo na LPG.
poza tym nic ciekawego
Tomek - 15-01-2014, 09:15
mały zakup na lato:
sveno - 15-01-2014, 11:12
po co Ci kartony na lato? Rozumiem jak śniegi będą, to potniesz i jako dywaniki mogą te kartony robić, ale na lato?
A tak BTW to gdzie kupiłeś te kartony? Może i ja się skuszę? Widzę, że sprzedawca godny polecenia, bo zapakował je solidnie.
Tomek - 15-01-2014, 11:18
sveno napisał/a: | po co Ci kartony na lato? Rozumiem jak śniegi będą, to potniesz i jako dywaniki mogą te kartony robić, ale na lato?
A tak BTW to gdzie kupiłeś te kartony? Może i ja się skuszę? Widzę, że sprzedawca godny polecenia, bo zapakował je solidnie.
|
do colta te kartony, to i na coltmanii kupione
raczej dla Ciebie kartonów nie będzie miał
|
|
|