Nasze nieMiśki ;-) - reVOLV(O)er
robertdg - 02-03-2015, 20:28
rosomak1983 napisał/a: | a zawieszeniu pneumatycznym role MCpersona pełni poducha | W zawieszeniu pneumatycznym rolę spręzyny pełni poducha, zawsze osobno albo zintegrowanie występuje amortyzator który ma całkowicie inną charakterystyke pracy niż w tradycyjnym rozwiązaniu ze spręzyną, co do ciśnienia to zalezy do tego na jakiej wysokości chcesz utrzymać auto przy jakim obciązeniu, nie jest to takie pierdnięcie jakby się mogło wydawać.
Rafal_Szczecin - 08-03-2015, 12:24
w tzw międzyczasie wpadła kierownica r-design. była promocja,gość nie do końca wiedział co ma ( wiedział , że to inna,"sportowa",a jemu taka nie potrzebna ) , więc nie mogłem się oprzeć
dodatkowo pod koniec tygodnia wymiana dwumasy
robertdg - 08-03-2015, 12:39
Gdyby miała logo R-design, tak jak w nowszych to by wiadomo było po czym szukać
rosomak1983 - 08-03-2015, 21:15
Kierownica fajna (jak na volvo) ale panel srodkowy niezbyt ładny...
Rafal_Szczecin - 08-03-2015, 21:26
Rafal_Szczecin napisał/a: |
Gdyby miała logo R-design, tak jak w nowszych to by wiadomo było po czym szukać |
tak jak mówisz. ta kierownica wychodziła w dwóch wersjach, wcześniejsze nie miały loga, po którymś tam roku posiadały. gdyby ta miała logo, właściciel znalazłby ją np na allegro i wtedy kosztowałaby tyle co inne,a nie połowę ceny rosomak1983 napisał/a: | panel srodkowy niezbyt ładny... |
kwestia gustu i przyzwyczajenia
Torp12 - 09-03-2015, 09:26
Rafal_Szczecin napisał/a: |
dodatkowo pod koniec tygodnia wymiana dwumasy |
Przy jakim przebiegu?
staszq2 - 09-03-2015, 20:10
Fajny ten Twój reVOLV(O)erowiec też takiego szukałem tylko z silnikiem T5 i kto wie czy gdybym nie znalazł Miśka to byłoby T5 powodzenia w modach i bezawaryjności zyczę
ATW to mój Misiek przyjechał ze Szczecina może go gdzieś kiedyś widziałeś wczesniej...
Rafal_Szczecin - 13-03-2015, 13:05
Sprzęgło - LUK
Wysprzęglik - SACHS
Koło zamachowe : LUK
Śruby koła - LUK
Uszczelniacz teflonowy - Elring
robertdg - 13-03-2015, 18:29
Drugie zdjęcie całkiem spoko wygląda jakby ktoś na drabinie robił pod autem na podnośniku, przekomiczne
rosomak1983 - 13-03-2015, 22:31
btw fajnie przeszklony warsztacik.
Rafał chyba najdrozsze mozliwe naprawy ekspolatacyjne za Toba. Oby sie odwdzieczył.
hmm nie lepiej było sobie stare dobre mitsu sprawic ???
Matejko - 14-03-2015, 08:27
ooo esu - udt na ten podnosnik jest ??
z ostrowa od bazantów
ale ci sie ladnie to to tam popsulo ten dwumas
Rafal_Szczecin - 14-03-2015, 10:19
rosomak1983 napisał/a: |
btw fajnie przeszklony warsztacik. |
dzięki
w poczekalni na pierwszym pietrze również mamy wielką szybę ,przez która klienci mogą obserwować naprawy.
rosomak1983 napisał/a: |
Rafał chyba najdrozsze mozliwe naprawy ekspolatacyjne za Toba. Oby sie odwdzieczył. |
ojj tak. mocno pociągneło po kieszeni . zawsze tak mam,że jak są jakieś plany co do auta, to zostają one odsunięte przez inne nie spodziewane wydatki .
zostały jeszcze wtryski i pompa wc .
ale z tym się jeszcze wstrzymamy rosomak1983 napisał/a: | hmm nie lepiej było sobie stare dobre mitsu sprawic ??? |
nie mam znajomego blacharza
Matejko napisał/a: |
ooo esu - udt na ten podnosnik jest ?? |
nawet do grudnia 2015
Matejko napisał/a: |
ale ci sie ladnie to to tam popsulo ten dwumas |
najlepsze jest to,że w środę zrobiłem trasę 200km, przyjechałem wieczorem pod dom, zgasiłem.
z rana odpalam , a tam takie telepanie,że ledwo co idzie autem jechać
nagła śmierć
w dniu wczorajszym przy okazji zostalo zalozone rowniez gwintowane zawiszenie
tył jest już maksymalnie skręcony. dodatkowo wyrzucona jest podkładka regulująca, bo i tak było za wysoko
przód również skręcony maksymalnie w dół, z tym ,że zostawione zostały helpery, więc po ich usunięciu auto może pójść jeszcze ok 5cm w dół .
jedyna osoba w PL która ma gwint w S40 powiada,że tylną sprężynę trzeba skrócić o dwa zwoje
tak wyglada porownanie sprezyn na tyle
tak auto wygląda w tej chwili . wg mnie jest ok .
w przyszłym tygodniu mają dojść dystanse . 22mm na tył bo koło jest w negatywnie przez co troszkę schowane oraz 5mm na przód , więc będzie jeszcze lepiej. przepraszam za jakość zdjęć, lecz te robione deską do krojenia, w późniejszym czasie ogarnę foto normalnym aparatem .
aktualnie trwają poszukiwania relingów dachowych .
Fragu - 14-03-2015, 13:07
Wygląda super, ale matko jak Ty tym jeździsz po naszych drogach
mkm - 14-03-2015, 15:50
Na zdjęciach jest lans - reVOLV(O)er wygląda super - jak odczucia "z jazdy"?
Rafal_Szczecin - 14-03-2015, 20:13
Fragu napisał/a: | Wygląda super, ale matko jak Ty tym jeździsz po naszych drogach |
podziękował, jakoś daję radę , na chwilę obecną na tym zestawie zrobiłem może ze 30 km. zobaczymy jak będę śpiewał po zrobieniu 1000 czy 2000 km
mkm napisał/a: | reVOLV(O)er wygląda super |
dziękuję
mkm napisał/a: | jak odczucia "z jazdy"? |
"jazdy" hehe . wbrew pozorom naprawdę nie ma tragedii. wiadomo, trzeba uważać i to bardzo, dodatkowo mam już dwie drogi którymi nie mogę jeździć, na pewno jeszcze parę przybędzie . myślę ,że będzie ok. w mieście nie przekraczam prędkości, wszelkie przejazdy tramwajowe oraz nierówności w jezdni pokonywane przy symbolicznej prędkości i jest wporządku, wszystkich wyprzedzających mnie na nierównościach spotykam na najbliższych światłach
|
|
|