To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - TurboBurbo

Fragu - 20-05-2017, 20:05

Chyba problem sie rozwiązał. Dzis turbiak zwiedzal Warmie, dotarl rowniez nad Bałtyk...co za tym idzie zatankowalem na innej stacji i szarpanie ustalo.

Dziwne bo moj Shell, ktorego mam pod nosem dotąd mial dobre paliwo...

Dla świętego pokoju podjae do aso zapytac po ile fajki :D

Krzyzak - 20-05-2017, 21:23

Shell odkąd pamiętam miał syf.
Fragu - 23-05-2017, 12:59

W ostatni piątek zabrałem się za lakier w Miśku:

- mycie
- glinka Poorboy's
- przemycie alkoholem
- Swirl X od Meguiars
- wosk Collinite 476s

Efekt:

Przy okazji coś odkryłem - wiem, bardzo spostrzegawczy jestem, ale jakoś nie przyszło mi to do głowy :P
Też macie?

Sxizo - 23-05-2017, 13:27

Spoko efekt, choć Colli to taki typowy wosk na zimę, na pierwszym miejscu zabezpiecza, dopiero później ma wyglądać :)

Może mam jakiś słaby monitor, ale co jest na ostatnim zdjęciu? :P

Fragu - 23-05-2017, 13:31

Paski na dole przedniej szyby - pod wycieraczkami - wygląda jak podgrzewanie :roll:

Jestem zadowolony z Collinite - jest bardzo trwały. Wcześniej miałem Natty's RED, pięknie pachniał, super się nakładał, ale po miesiącu nie było śladu po nim.

Sxizo - 23-05-2017, 14:04

Fragu napisał/a:
Paski na dole przedniej szyby - pod wycieraczkami - wygląda jak podgrzewanie :roll:

Bo to jest podgrzewanie :)

Cytat:
Jestem zadowolony z Collinite - jest bardzo trwały. Wcześniej miałem Natty's RED, pięknie pachniał, super się nakładał, ale po miesiącu nie było śladu po nim.

Ale przyznaj, że efekt na korzyść Reda. Ja tam lubię woskować i robię to średnio co miesiąc, więc taka trwałość mnie zadowala w sezonie :) Co innego zima, wtedy zawsze Colli.

Fragu - 23-05-2017, 14:06

Sxizo napisał/a:
Bo to jest podgrzewanie

Każdy Outek to ma?

Zgadza się - po REDzie lakier był jakby bardziej "mokry". Jak wyjadę Colli kupię coś jeszcze innego na próby :wink:

Bzyk_R1 - 23-05-2017, 18:44

Fragu, na prawdę jesteś spostrzegawczy :-D to jest podgrzewanie wycieraczek. Widać nie jeździłeś w zimę chyba? Fajnie to działa, przednią szybę odmraża do połowy a reszta fajnie schodzi skrobaczką. Wszystkie turbo to mają o ile jest oryginalna szyba. A podpowiem Ci że jeszcze masz podgrzewanie lusterek a już tak totalnie Cię zaskoczę wszystkie podgrzewania włączysz jednym przyciskiem od grzania tylnej szyby :-D

Coś Ci wrzucę wyżej w temacie "outlandera w rzepaku" :-D

Fragu - 23-05-2017, 19:19

No bez przesady Krzysiu :evil: Nie wiedziałem, że coś takiego w ogole w O1 było. Fajny bajer.
Wiesz, u mnie zima tydzień trwała, a akurat w delegacji byłem :p

Bzyk_R1 - 23-05-2017, 21:38

Łukasz noo daj spokój. Choć się nie znamy to się znamy jak łyse konie :D Rzuć okiem na poprzednią stronę :D Piotrek może też dorzuci do serii "Turbiaki i rzepaki" :D
Fragu - 23-05-2017, 22:34

Hahahaha boskie!!!! Ile zes sie najezdzil zeby podobne miejsce znaleźć? :D

Rozumiem, ze to teraz taka teadycja bedzie - jeden rzuca wyzwanie reszta sie podpina :D

W@sio - 23-05-2017, 22:57

Damn jutro wale zdjecie w rzepaku... Rzepaki i turbiaki brzmi jak "ziemniaki i kurczaki" Tusktronik

Turbiak w rzepaku:

Bzyk_R1 - 23-05-2017, 23:09

Fragu napisał/a:
Hahahaha boskie!!!! Ile zes sie najezdzil zeby podobne miejsce znaleźć?

Na spontanie było, jechałem do matuli i tak mi się Twój Burbo przypomniał i krajobraz spasował... :D

Fragu napisał/a:
Rozumiem, ze to teraz taka teadycja bedzie - jeden rzuca wyzwanie reszta sie podpina

Jestem za :D

W@sio napisał/a:
Rzepaki i turbiaki brzmi jak "ziemniaki i kurczaki" Tusktronik

:badgrin: przypomniały mi się Wielkie mixy Jutuba :D

Fragu - 24-05-2017, 07:09

I już wiem co dziś cały dzień będzie mi grało w głowie :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen:
W@sio - 24-05-2017, 19:13

W sumie moglem lepsze zdjecie w rzepaku zrobic dwa pola dalej... Ale nie chcialo mi sie znowu zatrzymywac:-D