Nasze Miśki - Galancer Evilution i Satarion oraz czarne GTO TT MK3
Wszyc - 17-07-2011, 20:39
z czego kolektor dolotowy?
TommiCrazy - 17-07-2011, 20:54
z tego co pamietam to z lancera evo2
TommiCrazy - 21-08-2011, 17:59
niestety biletu nie udalo mi sie kupic bo na glowie przeprowadzka do manchesteru w tym samym czasie, wiec urlop w polsce wypadl z planu, z drugiej strony prosilem znajomych o rzucenie okiem na stariona i nie udalo sie go odpalic, podobno iskra na swiecach jest i paliwo leci ale dran niechce zalapac startu... ktos wie co moze byc przyczyna?
z drugiej strony galant juz jezdzi i silnik pracuje bez problemu, ale nie ma jeszcze zalozonej turbiny , oraz strojenie i docieranie silnika przy okazji czeka
Krzyzak - 22-08-2011, 11:11
Tomku - czyli na zlocie nie będziesz?
To może Elę w zastępstwie wyślesz?
TommiCrazy - 20-10-2011, 21:33
no Krzyzak, niestety nie udalo sie Mi ani Eli byc w polsce juz ponad rok, pewnie wpadne na sylwestra, kurde auto stoi w garazu nie odpalone juz rok, ma ktos pomysl co mu moze dolegac? jak juz mowilem , kolega mowil ze paliwo smierdzi przy kręceniu , iska na kablu jest ale nie ruszy w ząb zeby zapalił
Krzyzak - 21-10-2011, 06:45
które auto? jak Galant, to może komp padł?
chociaż - czy Starion nie ma także wtrysku?
TommiCrazy - 22-10-2011, 01:11
ma dwupunktowy wtrysk paliwa, ale działają na zasadzie jeden główny i jeden pomocniczy. ciekawe czy to moze byc to..
ciekaw jedem czy mozna gdzies kupic nowy ecu do stariona
TommiCrazy - 10-11-2011, 19:48
tak z innej beczki, jak powinno sie prawidlowo dobierac korek do chlodnicy? wiem ze glupie pytanie ale orygionalnie w starionie jest chyba 0,7 albo 0,8 a korek ktory mam teraz jest na ponad 1 bar.. czy to cos czemus szkodzi? czy to przez to kiedys mogla mi explodowac gumowa rura?
kochajj - 10-11-2011, 19:58
tak mogła eksplodować od korka 1,1 ... po prostu ta liczba wskazuje ciśnienie w barach w układzie chłodzenia... im wyższa tym wydajniejszy układ chłodzenia.... ale mogą być problemy z wężami...
rosomak1983 - 11-11-2011, 15:46
Po prostu zamiast korek puscic to pusciła rura
TommiCrazy - 29-12-2011, 15:09
Starion odpalil, wylądowalem dzis samolotem, zanim przywitalem sie z rodzinką poszedlem do garazu i napsikalem silikonowego polepszacza kontaktu elektryki na kable, przeczyscilem swiece, i auto zapalilo od szczala robiac sporo smrodu ( 1,5 roku nieuzywane ) wiec komp jest dobry, teraz musze ogarnac hamulce ktore sie kompletnie zapiekly.. ma ktos propozycje co z hamulcami po takim czasie zrobic.
TommiCrazy - 08-01-2012, 15:05
Przyszedl czas by po dlugiej przerwie i szybkiej wizycie w polsce zaprezentowac pewien etap ktory dobiegl do konca, przywracanie pelnej oryginalnosci karoseri, kompletne elementy blacharskie bez zadnej szpachli, wszystkie elementy od lusterek, zdezakow felg sa oryginalne i przywrocone do stanu jak najblizszego fabrycznemu, co w srod starionow dzisiaj to jest rarytas.
ostatnio zalozony nabytek to kompletny trzy czesciowy oryginalny podzdezak, zajelo prawie dwa lata szukanie egzemplarza ktory nadawal sie do zalozenia
oraz lusterka, poprzednie wygladaly na biedna wersje, plastikowe czarne lusterka, zostaly zamienione na wersje z amerykanskiego starquesta 2.6, ktore sa pelne, solidne i pasujace do reszty karoserii.
noca lakier wyglada duzo lepiej niz za dnia, niestety, auto zostalo skompletowane blacharsko w ostani moj dzien pobytu, za dnia fotek juz nie zdazylem zrobic.
Anonymous - 08-01-2012, 16:40
Piękny Tomku szkoda tylko że tak rzadko jeżdżony to się zastaje bestia
rosomak1983 - 08-01-2012, 16:45
Kto by nie chciał choc przepalac takiego auta
Po prostu robisz z nim swietna robote.
Jogurt - 08-01-2012, 19:58
TommiCrazy, moje zdanie znasz. nie dość że wygląda to jeszcze jak to jeździ
|
|
|