[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Zawieszenie przednie, diagnoza luzów, stukanie w zawi
jacek11 - 20-04-2020, 15:56
Marcino napisał/a: | Z korekta na maglownicy trzeba uważać bo przestanie odbijać jak za mocno skręcisz. |
Sie wie Najpierw podejrzałem jak jest zbudowana
Dzisiaj auto przejechało dwadzieścia kilometrów, i stwierdzam,że lepiej reaguje na kierownicę. Na razie stuków nie było, ale one pojawiały się sporadycznie.
maoper77 - 04-06-2020, 16:11
Witam
Jakiej firmy polecacie banana?
Ostatnio kupiłem jakiegoś powiedzmy ze chinola(SRLine) i główka sworznia jest trochę za duża i na nierównościach obija mi się o obudowę prostego, no i przy okazji przetarło mi osłonkę sworznia od prostego.
Marcino - 05-06-2020, 06:30
Mehle
Hugo - 05-06-2020, 21:42
Marcino, Meyle
sylwester.kolan - 04-07-2020, 20:37
Witam
co myslicie o tej firmie
https://www.autodoc.pl/sp...-parts/14703061
Hugo - 04-07-2020, 23:00
sylwester.kolan, firma Spidan jest OK, ale autodoc to dramat. To niemiecki sklep, części wysyłają z zagranicy, czasami czekasz kilka tygodni aż przyjdzie paczka. Mi przysłali nagrzewnicę do Galanta, która wyglądała jak używana z 40-letniego Żuka i w ogóle nie pasowała. Na szczęście przyjęli zwrot i zwrócili pieniądze, ale trochę to trwało, przez telefon ciężko się dogadać, mówią łamana polszczyzną, poprzeplataną chyba ukraińskim, tak samo piszą w mailach.
Krzyzak - 05-07-2020, 21:36
Hugo napisał/a: | To niemiecki sklep, części wysyłają z zagranicy, czasami czekasz kilka tygodni aż przyjdzie paczka. | Serio coś tam kupiłeś? - bo ceny w niektórych przypadkach były atrakcyjne, ale jak zobaczyłem wysyłkę za 40zł (jeśli dobrze pamiętam) od razu spasowałem.
Hugo - 05-07-2020, 22:49
Krzyzak, kumpel się uparł żeby kupić nową nagrzewnicę, więc mu zamówiłem. Oczywiście skończyło się montażem ładnej używki. Nie pamiętam kosztów przesyłki, ale raczej tyle nie było.
MichciuGT - 09-07-2020, 16:46
a ja kupiłem piastę skf w autodoc i nie narzekam, dostawa gratis, kurier był po 3 dniach
bebob - 17-07-2020, 19:23
Witam.Pozwolę sobie wrzucić swoje 3grosze co do zawieszenia w Galancie , mianowicie po wymianie całego zawieszenia z przodu wachacze, , drazki ,końcówki itd. zaczęło stukać przy kręceniu kierownicą lewo prawo, raz suknie przy małym skręcie raz przy większym, zaciski hamulcowe też ogarnięte, amortyzatory , poduszki i sprężyny wymienione, zostaje maglownica? Czy ona może tak stukać?
vrangsinn - 17-07-2020, 20:38
Utwierdźcie mnie dla pewności, wczoraj nagle wracając z pracy zaskoczył mnie mój misiek...na prostej drodze od 40km w górę nie da się jechać...jednolite tępe bum-bum-bum...trzepie całym autem... im szybciej tym gorzej (koła zawieszenie, amory sprawdzone, są ok) czyżby to przegub wewnętrzny??? :/... Żadnych stuków nie ma...po prostu trzepie autem...w szczególności na prostej drodze...na zakrętach wibracje spadają...łożyska są ok, brak luzów.
Rozumiem że jak to wewnątrzny to pozostaje mi tylko używka??
Edit
Czy to jest ten przegub kulkowy wewnętrzny polecany przez Hugo??
przegub
jacek11 - 17-07-2020, 22:20
bebob, Maglownica ma regulację. Po za tym krzyżak kolumny również może stukać.
vrangsinn, lata temu w poczciwej ładzince miałem taki kłopot. Opona była lekko wybrzuszona, czego nie było widać tak właściwie. Po wymianie problem zniknął. Załóż zimówki jak posiadasz na innych felgach.
bebob - 18-07-2020, 11:04
A jaki klucz potrzeby do regulacji magla w poliftowym galu 2.5 v6.
jacek11 - 18-07-2020, 11:20
Potrzebne są dwa klucze. Płaski 36mm. jeśli dobrze pamiętam, i torks, ale tutaj rozmiaru nie wiem. Ja dopasowałem tam kawałek kształtownika 20x20.
bebob - 18-07-2020, 13:53
A ten klucz 36 to do czego? I jeszcze jedno pytanie duży problem z wymianą maglownicy?
|
|
|