To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. V czyli REKREACJA

mjsystem - 26-02-2013, 17:00

sveno napisał/a:
musisz

A sarenki i zające???

jacek11 - 26-02-2013, 17:10

Podobno srają do nocników :D
mjsystem - 26-02-2013, 17:20

jacek11 napisał/a:
Podobno srają do nocników

To może inaczej...
Przez bezdroża Tybetu szedł podróżnik. Nagle poczuł potrzebę wypróżnienia się. Zauważył kupkę kamieni. Skrył się za nią i dokonał defekacji. Po wszystkim wstał i poszedł dalej. Kiedy zapadł wieczór, rozbił namiot i położył się spać. We śnie pojawił się tybetański święty, który powiedział:
- Pamiętasz, jak załatwiałeś dziś potrzebę za stertą kamieni? To był mój grób! Za karę przez tydzień będziesz cierpiał na ostrą biegunkę! Pamiętaj też, że jeśli komuś opowiesz tę historię - on też będzie przez tydzień cierpiał na ostrą biegunkę!
Tak też się stało. Podróżnik nie przewędrował ani kilometra w ciągu następnego tygodnia z powodu ostrej biegunki.
Po powrocie do domu opowiedział historię swoim przyjaciołom i ci również dostali tygodniowego ataku ostrej biegunki. Oni opowiedzieli historię swoim znajomym i sytuacja się powtórzyła. I tak krąży ta historia po świecie do dzisiejszego dnia...
A dziś dotarła do ciebie...

sveno - 26-02-2013, 20:18

mjsystem napisał/a:
A sarenki i zające???
zwierzęta dzikie, Ty masz obowiązek posprzątać po swoim domowym psie bez względu na to gdzie on postanowi to zrobić.
jacek11 - 26-02-2013, 22:32

sveno napisał/a:
Ty masz obowiązek posprzątać po swoim domowym psie bez względu na to gdzie on postanowi to zrobić.

A jeżeli posiadam własny plac,to też muszę po nim sprzątać :wink:
mjsystem napisał/a:

To może inaczej...
Przez bezdroża Tybetu szedł podróżnik. Nagle poczuł potrzebę wypróżnienia się. Zauważył kupkę kamieni. Skrył się za nią i dokonał defekacji. Po wszystkim wstał i poszedł dalej. Kiedy zapadł wieczór, rozbił namiot i położył się spać. We śnie pojawił się tybetański święty, który powiedział:
- Pamiętasz, jak załatwiałeś dziś potrzebę za stertą kamieni? To był mój grób! Za karę przez tydzień będziesz cierpiał na ostrą biegunkę! Pamiętaj też, że jeśli komuś opowiesz tę historię - on też będzie przez tydzień cierpiał na ostrą biegunkę!
Tak też się stało. Podróżnik nie przewędrował ani kilometra w ciągu następnego tygodnia z powodu ostrej biegunki.
Po powrocie do domu opowiedział historię swoim przyjaciołom i ci również dostali tygodniowego ataku ostrej biegunki. Oni opowiedzieli historię swoim znajomym i sytuacja się powtórzyła. I tak krąży ta historia po świecie do dzisiejszego dnia...

Przeczytałem...
jeżeli to prawda,i jutro dostanę biegunki,to wprowadzam się do Twojej ubikacji,na ten czas nieszczęsny,i będę potrzebował dostępu do internetu,i wyżywienia oczywiście :mrgreen:

mjsystem - 26-02-2013, 23:16

sveno napisał/a:
Ty masz obowiązek posprzątać po swoim domowym psie bez względu na to gdzie on postanowi to zrobić

Z wielu powodów nie jestem w stanie podołać wszystkim obowiązkom. I tak niech już pozostanie :mrgreen:
jacek11 napisał/a:
jeżeli to prawda,i jutro dostanę biegunki,to wprowadzam się do Twojej ubikacji,na ten czas nieszczęsny,i będę potrzebował dostępu do internetu,i wyżywienia oczywiście

...i frytki do tego :P Ale na browara jak najbardziej zapraszam :wink:

wojzi - 26-02-2013, 23:27

mjsystem przeczytałem. Jak jutro będę musiał wziąść L4 to będę wiedział przez kogo :P
Krzyzak - 26-02-2013, 23:42

mjsystem napisał/a:
Ja mam las i nie muszę :)
jeśli masz prywatny i ogrodzony las, to nie musisz
jeśli nie, to musisz - ustawa o utrzymaniu porządku i czystości w gminach - każda gmina ma obowiązek takie coś w formie ustawy sformułować
przykład z mojej gminy:

Cytat:

DZIENNIK URZĘDOWY
WOJEWÓDZTWA POMORSKIEGO
Gdańsk, dnia 25 września 2006 r. Nr 100

Poz. 2045 (...)
Rozdział 7
Obowiązki osób utrzymujących zwierzęta domowe
oraz gospodarskie
Art 22
1. Osoby utrzymujące psy lub inne zwierzęta domowe są
zobowiązane do sprawowania opieki nad tymi zwierzętami,
w taki sposób, aby zwierzęta te nie zakłócały
spokoju i nie stanowiły zagrożenia oraz uciążliwości
dla otoczenia.
2. Właściciele zwierząt domowych zobowiązani są
zabezpieczyć miejsca ich przebywania przed samodzielnym
opuszczaniem tych miejsc oraz zapewnić
należyty dozór, szczególnie, w sytuacji, gdy zwierzę
nie jest uwiązane lub znajduje się w pomieszczeniu
nie posiadającym zamknięcia albo na terenie nie
posiadającym ogrodzenia.
3. Właściciele zwierząt domowych są zobowiązani do
usunięcia spowodowanych przez nie zanieczyszczeń
w miejscach służących do użytku publicznego, takich
jak ulice, chodniki, skwery itp.
Art 23
1. W miejscu publicznym psy mogą być wyprowadzane
tylko na smyczy. Zwolnienie psa ze smyczy jest
dozwolone tylko w miejscach mało uczęszczanych
i pod warunkiem, że pies ma kaganiec a właściciel
(opiekun) ma możliwość sprawowania bezpośredniej
kontroli nad jego zachowaniem.

ps.1 - bezpośrednia kontrola = max. 1m od właściciela (interpretacja policji)
PS.2 do lasu państwowego NIE WOLNO Ci wchodzić z psem - było wiele przypadków, kiedy mały piesek dosłownie drasnął np. sarnę a jej delikatna skóra rozerwała się na całej długości... nie muszę pisać w jakich męczarniach takie zwierzę zdycha

[ Dodano: 26-02-2013, 23:44 ]
mjsystem napisał/a:
Z wielu powodów nie jestem w stanie podołać wszystkim obowiązkom. I tak niech już pozostanie :mrgreen:
czyli nie powinieneś mieć zwierząt, skoro nie masz dla nich czasu...
wojzi - 27-02-2013, 00:18

Czyli jak sąsiadce na wsi kury na chwilę wylecą z podwórka i łażą po drodze gruntowej po której jeżdżę tylko ja i 4 inne domostwa w przysiółku i jej ta kura nasra na tej drodze, a właściwie nie na drodze, bo robi zazwyczaj w krzakach obok to sąsiadkę mogę pociągnąć o nieprzestrzeganie przepisów prawa :P :twisted: :P Paranoja. To dobrze, że ja niezbyt praworządny jestem i nie pisałem do tej pory na bidulę donosów.

Ale może zacznę :twisted:

fergul11 - 27-02-2013, 00:46

mjsystem napisał/a:
No niech mnie uziemi po tej historyi na porcelanie to Ty będziesz mieć przesrany tydzień :toimonster: znajde po rurach :mrgreen:
Tak tylko dla Twojej wiedzy że Irlandczycy też kopczyki z kamieni układają ...
wojzi napisał/a:
i jej ta kura nasra na tej drodze
...ale gdzie Rzym , a gdzie Krym?
Nie porównuj kurzenczej kupy do psiego gówna na chodniku czy tam w lesie ,przepisy przepisami ,ale na leśnej ścieżce patrol policyjny to jak wygrać 6 w totka ,politycy też powinni być nieskazitelni i prawdomówni a nie są ,no chyba że są ,a ja się mylę . :mrgreen:
a pro po , wiecie jak mi rano lekko .....idzie :mrgreen:

cns80 - 27-02-2013, 08:00

Krzyzak napisał/a:
każda gmina ma obowiązek takie coś w formie ustawy sformułować
Uchwały. Gminy nie wydają ustaw (na szczęście).
mjsystem - 27-02-2013, 08:32

Krzyzak napisał/a:
mjsystem napisał/a:
Z wielu powodów nie jestem w stanie podołać wszystkim obowiązkom. I tak niech już pozostanie
czyli nie powinieneś mieć zwierząt, skoro nie masz dla nich czasu...

Ależ wręcz odwrotnie(gdzie napisałem, że nie mam dla nich czasu?). Mam dwa psy. Mam dwa koty. Chodzę z psami na spacerki z miłą chęcia i bez względu na porę roku.
Krzyzak napisał/a:
ps.1 - bezpośrednia kontrola = max. 1m od właściciela (interpretacja policji)
PS.2 do lasu państwowego NIE WOLNO Ci wchodzić z psem - było wiele przypadków, kiedy mały piesek dosłownie drasnął np. sarnę a jej delikatna skóra rozerwała się na całej długości... nie muszę pisać w jakich męczarniach takie zwierzę zdycha

Ja zobaczysz serenkę u nas w lasku, to będzie :shock:
Lasek odcięty przez drogę S1 i osiedla. A co do kupek...
Krzyzak napisał/a:
Właściciele zwierząt domowych są zobowiązani do
usunięcia spowodowanych przez nie zanieczyszczeń
w miejscach służących do użytku publicznego, takich
jak ulice, chodniki, skwery itp.

... o miom lasku nie napisali. :P
Darek, sam wiesz, że to chore przepisy. Jak napisał:
fergul11 napisał/a:
...ale gdzie Rzym , a gdzie Krym?
Nie porównuj kurzenczej kupy do psiego gówna na chodniku czy tam w lesie ,przepisy przepisami ,ale na leśnej ścieżce patrol policyjny to jak wygrać 6 w totka ,politycy też powinni być nieskazitelni i prawdomówni a nie są ,no chyba że są ,a ja się mylę .

Swoją drogą u nas patrol jeździ regularnie. Psy biegają luzem i robią kupki. Nigdy nikogo patrol jeszcze nie zatrzymał.

Cytat:

mjsystem przeczytałem. Jak jutro będę musiał wziąść L4 to będę wiedział przez kogo

....na własną odpowiedzialność.... :P

fergul11 napisał/a:
pro po , wiecie jak mi rano lekko .....idzie

...chciałbym zdementować te pogłoski, że przyczyną było czytanie... :mrgreen:

fergul11 - 27-02-2013, 09:22

mjsystem napisał/a:
...chciałbym zdementować te pogłoski, że przyczyną było czytanie..
...no i dobrze że to pogłoski , batonik w normie :mrgreen: ,ale żeby w przyrodzie równowaga była , zdechł konwerter na antenie i od wczoraj nie mam cyfrowego polsrata .
źona ma dziś wolne więc zajmiemy się od rana rekreacją jak w temacie .
Nie pro... tylko re... :D

Krzyzak - 27-02-2013, 09:31

mjsystem napisał/a:
Swoją drogą u nas patrol jeździ regularnie. Psy biegają luzem i robią kupki. Nigdy nikogo patrol jeszcze nie zatrzymał.

spoko, jednak nadal uważam, że powinniśmy równać w górę a nie w dół
każdy chce mieć przyjemności bez obowiązków, jednak biorąc zwierzę trzeba mieć na uwadze, że przez te 15 lat trzeba się nim odpowiednio zajmować

fergul11 - 27-02-2013, 09:36

Krzyzak napisał/a:
jednak biorąc zwierzę trzeba mieć na uwadze, że przez te 15 lat trzeba się nim odpowiednio zajmować
:hello1: