Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. V czyli REKREACJA
mjsystem - 26-02-2013, 17:00
A sarenki i zające???
jacek11 - 26-02-2013, 17:10
Podobno srają do nocników
mjsystem - 26-02-2013, 17:20
| jacek11 napisał/a: | | Podobno srają do nocników |
To może inaczej...
Przez bezdroża Tybetu szedł podróżnik. Nagle poczuł potrzebę wypróżnienia się. Zauważył kupkę kamieni. Skrył się za nią i dokonał defekacji. Po wszystkim wstał i poszedł dalej. Kiedy zapadł wieczór, rozbił namiot i położył się spać. We śnie pojawił się tybetański święty, który powiedział:
- Pamiętasz, jak załatwiałeś dziś potrzebę za stertą kamieni? To był mój grób! Za karę przez tydzień będziesz cierpiał na ostrą biegunkę! Pamiętaj też, że jeśli komuś opowiesz tę historię - on też będzie przez tydzień cierpiał na ostrą biegunkę!
Tak też się stało. Podróżnik nie przewędrował ani kilometra w ciągu następnego tygodnia z powodu ostrej biegunki.
Po powrocie do domu opowiedział historię swoim przyjaciołom i ci również dostali tygodniowego ataku ostrej biegunki. Oni opowiedzieli historię swoim znajomym i sytuacja się powtórzyła. I tak krąży ta historia po świecie do dzisiejszego dnia...
A dziś dotarła do ciebie...
sveno - 26-02-2013, 20:18
| mjsystem napisał/a: | | A sarenki i zające??? | zwierzęta dzikie, Ty masz obowiązek posprzątać po swoim domowym psie bez względu na to gdzie on postanowi to zrobić.
jacek11 - 26-02-2013, 22:32
| sveno napisał/a: | | Ty masz obowiązek posprzątać po swoim domowym psie bez względu na to gdzie on postanowi to zrobić. |
A jeżeli posiadam własny plac,to też muszę po nim sprzątać
| mjsystem napisał/a: |
To może inaczej...
Przez bezdroża Tybetu szedł podróżnik. Nagle poczuł potrzebę wypróżnienia się. Zauważył kupkę kamieni. Skrył się za nią i dokonał defekacji. Po wszystkim wstał i poszedł dalej. Kiedy zapadł wieczór, rozbił namiot i położył się spać. We śnie pojawił się tybetański święty, który powiedział:
- Pamiętasz, jak załatwiałeś dziś potrzebę za stertą kamieni? To był mój grób! Za karę przez tydzień będziesz cierpiał na ostrą biegunkę! Pamiętaj też, że jeśli komuś opowiesz tę historię - on też będzie przez tydzień cierpiał na ostrą biegunkę!
Tak też się stało. Podróżnik nie przewędrował ani kilometra w ciągu następnego tygodnia z powodu ostrej biegunki.
Po powrocie do domu opowiedział historię swoim przyjaciołom i ci również dostali tygodniowego ataku ostrej biegunki. Oni opowiedzieli historię swoim znajomym i sytuacja się powtórzyła. I tak krąży ta historia po świecie do dzisiejszego dnia...
A dziś dotarła do ciebie... |
Przeczytałem...
jeżeli to prawda,i jutro dostanę biegunki,to wprowadzam się do Twojej ubikacji,na ten czas nieszczęsny,i będę potrzebował dostępu do internetu,i wyżywienia oczywiście
mjsystem - 26-02-2013, 23:16
| sveno napisał/a: | | Ty masz obowiązek posprzątać po swoim domowym psie bez względu na to gdzie on postanowi to zrobić |
Z wielu powodów nie jestem w stanie podołać wszystkim obowiązkom. I tak niech już pozostanie
| jacek11 napisał/a: | | jeżeli to prawda,i jutro dostanę biegunki,to wprowadzam się do Twojej ubikacji,na ten czas nieszczęsny,i będę potrzebował dostępu do internetu,i wyżywienia oczywiście |
...i frytki do tego Ale na browara jak najbardziej zapraszam
wojzi - 26-02-2013, 23:27
mjsystem przeczytałem. Jak jutro będę musiał wziąść L4 to będę wiedział przez kogo
Krzyzak - 26-02-2013, 23:42
| mjsystem napisał/a: | Ja mam las i nie muszę | jeśli masz prywatny i ogrodzony las, to nie musisz
jeśli nie, to musisz - ustawa o utrzymaniu porządku i czystości w gminach - każda gmina ma obowiązek takie coś w formie ustawy sformułować
przykład z mojej gminy:
| Cytat: |
DZIENNIK URZĘDOWY
WOJEWÓDZTWA POMORSKIEGO
Gdańsk, dnia 25 września 2006 r. Nr 100
Poz. 2045 (...)
Rozdział 7
Obowiązki osób utrzymujących zwierzęta domowe
oraz gospodarskie
Art 22
1. Osoby utrzymujące psy lub inne zwierzęta domowe są
zobowiązane do sprawowania opieki nad tymi zwierzętami,
w taki sposób, aby zwierzęta te nie zakłócały
spokoju i nie stanowiły zagrożenia oraz uciążliwości
dla otoczenia.
2. Właściciele zwierząt domowych zobowiązani są
zabezpieczyć miejsca ich przebywania przed samodzielnym
opuszczaniem tych miejsc oraz zapewnić
należyty dozór, szczególnie, w sytuacji, gdy zwierzę
nie jest uwiązane lub znajduje się w pomieszczeniu
nie posiadającym zamknięcia albo na terenie nie
posiadającym ogrodzenia.
3. Właściciele zwierząt domowych są zobowiązani do
usunięcia spowodowanych przez nie zanieczyszczeń
w miejscach służących do użytku publicznego, takich
jak ulice, chodniki, skwery itp.
Art 23
1. W miejscu publicznym psy mogą być wyprowadzane
tylko na smyczy. Zwolnienie psa ze smyczy jest
dozwolone tylko w miejscach mało uczęszczanych
i pod warunkiem, że pies ma kaganiec a właściciel
(opiekun) ma możliwość sprawowania bezpośredniej
kontroli nad jego zachowaniem. |
ps.1 - bezpośrednia kontrola = max. 1m od właściciela (interpretacja policji)
PS.2 do lasu państwowego NIE WOLNO Ci wchodzić z psem - było wiele przypadków, kiedy mały piesek dosłownie drasnął np. sarnę a jej delikatna skóra rozerwała się na całej długości... nie muszę pisać w jakich męczarniach takie zwierzę zdycha
[ Dodano: 26-02-2013, 23:44 ]
| mjsystem napisał/a: | Z wielu powodów nie jestem w stanie podołać wszystkim obowiązkom. I tak niech już pozostanie | czyli nie powinieneś mieć zwierząt, skoro nie masz dla nich czasu...
wojzi - 27-02-2013, 00:18
Czyli jak sąsiadce na wsi kury na chwilę wylecą z podwórka i łażą po drodze gruntowej po której jeżdżę tylko ja i 4 inne domostwa w przysiółku i jej ta kura nasra na tej drodze, a właściwie nie na drodze, bo robi zazwyczaj w krzakach obok to sąsiadkę mogę pociągnąć o nieprzestrzeganie przepisów prawa Paranoja. To dobrze, że ja niezbyt praworządny jestem i nie pisałem do tej pory na bidulę donosów.
Ale może zacznę
fergul11 - 27-02-2013, 00:46
| mjsystem napisał/a: | | A dziś dotarła do ciebie... | No niech mnie uziemi po tej historyi na porcelanie to Ty będziesz mieć przesrany tydzień znajde po rurach
Tak tylko dla Twojej wiedzy że Irlandczycy też kopczyki z kamieni układają ...
| wojzi napisał/a: | | i jej ta kura nasra na tej drodze | ...ale gdzie Rzym , a gdzie Krym?
Nie porównuj kurzenczej kupy do psiego gówna na chodniku czy tam w lesie ,przepisy przepisami ,ale na leśnej ścieżce patrol policyjny to jak wygrać 6 w totka ,politycy też powinni być nieskazitelni i prawdomówni a nie są ,no chyba że są ,a ja się mylę .
a pro po , wiecie jak mi rano lekko .....idzie
cns80 - 27-02-2013, 08:00
| Krzyzak napisał/a: | | każda gmina ma obowiązek takie coś w formie ustawy sformułować | Uchwały. Gminy nie wydają ustaw (na szczęście).
mjsystem - 27-02-2013, 08:32
| Krzyzak napisał/a: | mjsystem napisał/a:
Z wielu powodów nie jestem w stanie podołać wszystkim obowiązkom. I tak niech już pozostanie
czyli nie powinieneś mieć zwierząt, skoro nie masz dla nich czasu... |
Ależ wręcz odwrotnie(gdzie napisałem, że nie mam dla nich czasu?). Mam dwa psy. Mam dwa koty. Chodzę z psami na spacerki z miłą chęcia i bez względu na porę roku.
| Krzyzak napisał/a: | ps.1 - bezpośrednia kontrola = max. 1m od właściciela (interpretacja policji)
PS.2 do lasu państwowego NIE WOLNO Ci wchodzić z psem - było wiele przypadków, kiedy mały piesek dosłownie drasnął np. sarnę a jej delikatna skóra rozerwała się na całej długości... nie muszę pisać w jakich męczarniach takie zwierzę zdycha |
Ja zobaczysz serenkę u nas w lasku, to będzie
Lasek odcięty przez drogę S1 i osiedla. A co do kupek...
| Krzyzak napisał/a: | Właściciele zwierząt domowych są zobowiązani do
usunięcia spowodowanych przez nie zanieczyszczeń
w miejscach służących do użytku publicznego, takich
jak ulice, chodniki, skwery itp. |
... o miom lasku nie napisali.
Darek, sam wiesz, że to chore przepisy. Jak napisał:
| fergul11 napisał/a: | ...ale gdzie Rzym , a gdzie Krym?
Nie porównuj kurzenczej kupy do psiego gówna na chodniku czy tam w lesie ,przepisy przepisami ,ale na leśnej ścieżce patrol policyjny to jak wygrać 6 w totka ,politycy też powinni być nieskazitelni i prawdomówni a nie są ,no chyba że są ,a ja się mylę . |
Swoją drogą u nas patrol jeździ regularnie. Psy biegają luzem i robią kupki. Nigdy nikogo patrol jeszcze nie zatrzymał.
| Cytat: |
mjsystem przeczytałem. Jak jutro będę musiał wziąść L4 to będę wiedział przez kogo |
....na własną odpowiedzialność....
| fergul11 napisał/a: | | pro po , wiecie jak mi rano lekko .....idzie |
...chciałbym zdementować te pogłoski, że przyczyną było czytanie...
fergul11 - 27-02-2013, 09:22
| mjsystem napisał/a: | | ...chciałbym zdementować te pogłoski, że przyczyną było czytanie.. | ...no i dobrze że to pogłoski , batonik w normie ,ale żeby w przyrodzie równowaga była , zdechł konwerter na antenie i od wczoraj nie mam cyfrowego polsrata .
źona ma dziś wolne więc zajmiemy się od rana rekreacją jak w temacie .
Nie pro... tylko re...
Krzyzak - 27-02-2013, 09:31
| mjsystem napisał/a: | | Swoją drogą u nas patrol jeździ regularnie. Psy biegają luzem i robią kupki. Nigdy nikogo patrol jeszcze nie zatrzymał. |
spoko, jednak nadal uważam, że powinniśmy równać w górę a nie w dół
każdy chce mieć przyjemności bez obowiązków, jednak biorąc zwierzę trzeba mieć na uwadze, że przez te 15 lat trzeba się nim odpowiednio zajmować
fergul11 - 27-02-2013, 09:36
| Krzyzak napisał/a: | | jednak biorąc zwierzę trzeba mieć na uwadze, że przez te 15 lat trzeba się nim odpowiednio zajmować |
|
|
|