[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Tarcze i klocki hamulcowe
Hugo - 16-11-2013, 21:24
| komarsnk napisał/a: | | do zakładania tych talerzyków na bolce? | Jest jazda jak jest zamontowana piasta, co? | komarsnk napisał/a: | | Albo jeszcze lepiej do przytrzymywania bolczyków od tyłu bo to dla mnie było największym wyzwaniem | Nic trudnego. Palcem wskazującym lewej ręki przytrzymujesz bolec od tyłu, a w prawej ręce kombinerki i montujesz talerzyk.
komarsnk - 16-11-2013, 22:12
| Hugo napisał/a: | | Nic trudnego. Palcem wskazującym lewej ręki przytrzymujesz bolec od tyłu, a w prawej ręce kombinerki i montujesz talerzyk. |
Tiaa... Z jednej strony może jest i łatwo bo i dziurka jest na lewą rękę i jest do niej łatwiejszy dostęp. Gorzej jak się robi tą stronę, gdzie dziurka jest głębiej Mi tam ciężko było wsadzić palucha i to jeszcze lewej ręki... Musiałem trochę akrobacji wyczyniać bo u mnie nie ma mowy, żebym szczypce tak precyzyjnie obsłużył lewą ręką
DanielBogusz - 16-11-2013, 22:42
Pisząc takie rzeczy wcale mnie nie nastrajacie pozytywnie do tej roboty
Marcino - 17-11-2013, 02:22
Tu sie nie ma co bać.. za narzędzia i do roboty!!!
robertdg - 17-11-2013, 07:33
| Szafiq napisał/a: | | DanielBogusz napisał/a: | Dziękuję Widzę, że trzeba zdjąć piastę...chyba się na to nie porywam sam |
Nawet jak odkręcisz piastę to są tylko 4 śrubki z tyłu, żadna filozofia a będzie łatwiej. |
Ale o tym, że tarcza kotwiczna będzie luźno latać to nikt nie wspomina, wygodnie to się robi jak mamy tą tarcze stabilnie osadzoną, bo z nowym zestawem spręzynek to trzeba nieco siły użyć aby to poskładac do kupy. Piasta też potrafi zarosnąć w zwrotnicy, jak kto woli
Hugo - 17-11-2013, 09:11
| robertdg napisał/a: | | Ale o tym, że tarcza kotwiczna będzie luźno latać to nikt nie wspomina, wygodnie to się robi jak mamy tą tarcze stabilnie osadzoną | Można w otwory na śruby mocujące piastę dopasować śruby (wystarczą 2 szt.) i przykręcić tarczę kotwiczną
Witek vel Mysza - 17-11-2013, 10:18
| Skyline15 napisał/a: | Tarcza z outlandera ma około 296mm
Miałem tak w byłym galancie (Świeć Panie Nad Jego Duszą)
Zaciski z Legnuma, tarcze i klocki outlander
|
Wg katalogu mikody ma 294mm. Pytanie. Czy ten zestaw wchodzi w felgi 16"?
robertdg - 17-11-2013, 11:14
| Hugo napisał/a: | | robertdg napisał/a: | | Ale o tym, że tarcza kotwiczna będzie luźno latać to nikt nie wspomina, wygodnie to się robi jak mamy tą tarcze stabilnie osadzoną | Można w otwory na śruby mocujące piastę dopasować śruby (wystarczą 2 szt.) i przykręcić tarczę kotwiczną |
Co i tak nie zmieni faktu, że podejście do bolcy zostanie na tym samym poziomie jak było, dodatkowo musimy demontować piaste łudząc się, że wyjdzie lekko (jak ktoś nie będzie wiedział jak zdemontować to zacznie naparzać młotkiem w piaste), nie musi jak nie było długo ruszana, osadzenie jest pasowne, a wilgoć i tak się tam potrafi zebrać.
Jak napisałem wcześniej, co kto woli.
| Witek vel Mysza napisał/a: | | Wg katalogu mikody ma 294mm. Pytanie. Czy ten zestaw wchodzi w felgi 16"? | Wejdzie, bynajmniej powinno, 300mm się mieści spokojnie, ale to też zalezne od konstrukcji zacisku
misjonarz. - 20-11-2013, 06:17
pepi w swoim legnumie ma 16 calowe felgi
czerwony88 - 25-11-2013, 11:28
Używał ktoś: http://allegro.pl/tarcze-...3739172223.html
Jakieś opinie?
Hugo - 25-11-2013, 11:36
Tak, ja. Bez uwag.
Krzyzak - 26-11-2013, 08:51
| czerwony88 napisał/a: | | Jakieś opinie? |
To nie jest Mountain - kupiłem kiedyś te tarcze od tego sprzedawcy w opakowaniu Blue Print i już od 2 lat są na złomie
w sumie chyba po 3 miesiącach były krzywe - odradzam
prawdziwe Nishioka ma czarne pudełka z czerwonym napisem i jest nabity na tarczach producent a to co oni sprzedają to najgorsza plastelina jaką miałem okazję testować
czerwony88 - 26-11-2013, 09:35
| Krzyzak napisał/a: | | To nie jest Mountain |
Właśnie jak dzwoniłem do niego to mówił, że to jednak nie Mountain tylko "coś" w pudełku Blue Print.
To co na tył założyć? Oyodo? Toko?
Owczar - 26-11-2013, 09:37
Ja założyłem boscha. Dobrze wykonane tarcze, pracują bez zarzutu.
Tomek - 26-11-2013, 09:41
to jest Blueprint
właśnie kupiłem takie na tylną oś do galanta
czytałem troche o tarczach i klockach BP, nie spotkałem się z negatywnymi opiniami, każdy chwalił (jeśli chodzi o tył), na przód nie szukałem
[ Dodano: 26-11-2013, 09:42 ]
| Cytat: | | To co na tył założyć? Oyodo? Toko? |
miałem Oyodo na tyle w sedanie, bez rewelacji, ale też i bez większych historii
Toko?? widziałem zdjęcia tarcz po kilku tysiącach - nie założyłbym
|
|
|