[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] LPG W 2.5 V6 / 2.0 16V
Tomek - 22-01-2014, 12:11
Marcino napisał/a: |
W dowód ci wbiiją jak masz butle homologowaną i dostaniesz "fakturę" z zakładu montażu..:) |
fakturę i homologację na całą instalację
[ Dodano: 22-01-2014, 12:11 ]
papiery na butlę są potrzebne dopiero na przeglądzie
plecho1 - 22-01-2014, 14:30
Czy z tą butlą to jesteś na 100% pewien? Ja słyszałen, że od stycznia 2013 coś się zmieniło i nr. seryjny butli jest powiązany z vinem auta w bazie danych Stacji Kontroli Pojazdów jeśli butlę nie wymieni się na nową, to wyjdzie to przy badaniu technicznym. To co napisałem nie jest w 100% pewne bo nie drążyłem tematu.
goofy_LLE - 22-01-2014, 15:33
Ja wymieniałem w czerwcu 2013 roku w samochodzie ojca. Diagnosta w OKP wziął papiery na gaz i mówi, że sie skończyła homologacja na butle. Ja mu podałem papiery od używanej butli, którą założyłem dzień wcześniej. Wziął je wpisał w komputer numer nowej butli i tyle.
plecho1 - 22-01-2014, 17:38
Jeśli tak jest do bardzo dobrze bo mam roczną używaną butlę i myślałem, że się zmarnuje.
Witek vel Mysza - 22-01-2014, 18:43
Bo teoretycznie masz zakaz montażu używanych elementów instalacji gazowych, w tym zbiornika LPG. Natomiast w praktyce nie ma ewidencji. I używaną można traktować jako np. 2-3 letni leżak magazynowy.
matrixadam - 25-01-2014, 21:56
Hej! Mam delikatny problem z gazem, mianowicie po zimnej nocy (tak jak teraz ok. -17 stopni) podczas przełączania się auta na gaz obroty spadają, wyłącza się wszystko (m.in. wspomaganie kierownicy, hamowania) i samochód gaśnie. Poradziłem sobie z tym problemem wyłączając gaz zaraz po odpaleniu i jak widzę, że temperatura jest ok, to wtedy sam włączam gaz. Jest to rozwiązanie chwilowe i chciałbym to naprawić. Mam do zrobienia jeszcze mapowanie, jednakże nie znalazłem w Gdańsku żadnego gazownika który chętny by był do zrobienia tego porządnie. Czy możecie kogoś polecić, ewentualnie ktoś z Gdańska lub okolic pomógłby zrobić mapy? Oczywiście ładnie się odwdzięczę
Marcino - 25-01-2014, 22:50
NIe mam za dużo wolnego czasu ale jak masz syetem Staga to w czwartek mogę ci to ogarnąć. Będę w okolicach Matarni ....popołudniu daj znać.
arturj123 - 04-02-2014, 21:28
Jakim przewodem najlepiej wykonać połączenie sonda lambda-sterownik?
Jakiś konkretny przykład przewodu ekranowanego?
nabucha - 06-02-2014, 06:30
Witam
Z moim problemem zostałem odesłany właśnie tutaj.
Być może to co napiszę będzie trochę naiwne ale zupełnie nie znam się na samochodach dlatego proszę o wyrozumiałość.
Auto z instalacją LPG. Od jakiegoś czasu zauważyłem dość dziwne zachowanie a mianowicie, już po przełączeniu na LPG i normalnej jeździe jest OK dopiero przy gwałtownym dodaniu gazu (np. przy wyprzedzaniu) przełącza się samoczynnie nazad na benzynę.
Pomaga dopiero zatrzymanie i ponowne uruchomieniu samochodu aż do kolejnego gwałtownego przyśpieszenia.
A druga sprawa to mam wrażenie, że wzrosło mi zużycie gazu. Dotychczas po zatankowaniu do pełna (palą się 4 diody) i w trasie przy stałej prędkości pierwsza dioda gasła po przejechaniu 28km a teraz gaśnie już po 17km.
Jeśli chodzi o typ instalacji to niewiele wiem. Kupiłem auto już z instalacją i w papierach była BRC Genius mb i Europa 2 tylko, że po włosku no i gwarancja z Czakram
Mitsubishi Galant kombi '98 2.0 benzyna 136KM automat
VIN: JMBLREA2WVZ000838
Łysy88 - 06-02-2014, 07:57
nabucha napisał/a: | Auto z instalacją LPG. Od jakiegoś czasu zauważyłem dość dziwne zachowanie a mianowicie, już po przełączeniu na LPG i normalnej jeździe jest OK dopiero przy gwałtownym dodaniu gazu (np. przy wyprzedzaniu) przełącza się samoczynnie nazad na benzynę.
Pomaga dopiero zatrzymanie i ponowne uruchomieniu samochodu aż do kolejnego gwałtownego przyśpieszenia. |
Któryś parametr pracy staje się skrajny. Obstawiam ciśnienie, przy pełnym bucie reduktor mówi dobranoc. Sprawdzisz to tylko podłączając pod komputer. Najlepsza diagnoza to w czasie jazdy.
Marcino - 06-02-2014, 10:22
Niestety Brc jest mało popularne na forum, pewnie będziesz musiał podjechać do kogoś kto ma program i interfejs do BRC.
Ale może być że ciśnienie pada. Kiedy wymieniane filtrki?
nabucha - 06-02-2014, 12:16
a to tam też są jakieś filtry, które należy wymieniać?
plecho1 - 06-02-2014, 12:22
Są a w zasadzie powinny być 2, jeden fazy ciekłej przed reduktorem, najprawdopodobniej jest to jeden element wraz z elektrozaworem. Drugi, fazy lotnej, powinien być gdzieś na wężu gazowym po między reduktorem a listwą wtryskową.
nabucha - 06-02-2014, 12:25
Aha, człowiek uczy się całe życie.
Czy tym może zająć się dowolny warsztat?
Czy też musi być autoryzowany do takiej instalacji?
Marcino - 06-02-2014, 12:58
Jak masz instalacje na gwarancji to jedz do autoryzowanego przedstawiciela BRC, a jak nie to niech ci to przejrzy zakład który jest polecany i ogarnia BRC. W szczecinie napewno jest ktoś godny polecenia, poszukaj na forum, popytaj ludzi z regionu.
|
|
|