Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. V czyli REKREACJA
mjsystem - 27-02-2013, 16:32
| fergul11 napisał/a: | | zdechł konwerter na antenie i od wczoraj nie mam cyfrowego polsrata . |
To u Was też jest takie ustrojstwo jak Polsrat???
| fergul11 napisał/a: | źona ma dziś wolne więc zajmiemy się od rana rekreacją jak w temacie .
Nie pro... tylko re... |
Pro to będzie wtedy jak Ty też będziesz miał wolne
| Krzyzak napisał/a: | spoko, jednak nadal uważam, że powinniśmy równać w górę a nie w dół
każdy chce mieć przyjemności bez obowiązków, jednak biorąc zwierzę trzeba mieć na uwadze, że przez te 15 lat trzeba się nim odpowiednio zajmować |
Tez tak uważam. Ale nie mieszkam w centrum przy skwerze z trzema klombami tylko przy lesie. Zawsze trzeba brać pod uwagę rozsądek i kompromis między nierealnymi przepisami a ogólnymi zasadami.
fergul11 - 27-02-2013, 19:16
| mjsystem napisał/a: | | To u Was też jest takie ustrojstwo jak Polsrat? |
...ano jest
upalił się przewód w konwerterze , ale wymieniam dziada , bo coś w nim padło i tylko mam w SD , żadnego HD | mjsystem napisał/a: | | Pro to będzie wtedy jak Ty też będziesz miał wolne | tak właśnie dziś było
mjsystem - 27-02-2013, 20:03
| fergul11 napisał/a: | mjsystem napisał/a:
Pro to będzie wtedy jak Ty też będziesz miał wolne
tak właśnie dziś było
_________________ |
Czyli było PRO
misjonarz. - 27-02-2013, 21:42
a za 9 miesięcy...
fergul11 - 27-02-2013, 22:23
oj wam wszystko kojarzy się z (chlebem)
żona miała wolne i ja miałem wolne , córka w szkole , ale była rekreacja nie prokreacja
było tak i tak i tak .
O 3 w nocy Mąż budzi Żonę i podaje jej szklankę wody i 2 aspiryny.
Żona: Zwariowałeś, po co mnie budzisz?
Mąż: Masz kochanie tabletki na ból głowy.
Żona: Przecież nic mnie nie boli idioto!
Mąż: MAM CIĘ!!!
Uwex - 28-02-2013, 07:40
... można sprawdzić gdzie nie tankować : oszuści, od 2 str. jest spis stacji.
mjsystem - 28-02-2013, 15:35
| Uwex napisał/a: | | ... można sprawdzić gdzie nie tankować : oszuści, od 2 str. jest spis stacji. |
Niby nie jestem zaskoczony, ale myslałem, że te czasy zanikają
Tomek - 28-02-2013, 15:46
| mjsystem napisał/a: | | Uwex napisał/a: | | ... można sprawdzić gdzie nie tankować : oszuści, od 2 str. jest spis stacji. |
Niby nie jestem zaskoczony, ale myslałem, że te czasy zanikają |
jakoś paliwa to jedno, ale co ze stacjami, na których walą ludzi jawnie na ilości zatankowanego paliwa ??
ja osobiście mogę podać 2 stacje w KRK, gdzie tankuje się butlę LPG ponad stan (sic!)
przepraszam, nie 2, a 3 stacje
znajoma zatankowała kiedyś litrów LPG ponad pojemność całkowitą butli (!!)
zadzwoniła po policję, policja nawet niechętnie przyjechała, a przyjechali może tylko dlatego, że ona sama pracuje w policji, zgłosiła oszustwo, ale i tak musiała najpierw zapłacić to co "zatankowała", a na końcu prokuratura umorzyła śledztwo ze względu na brak znamion przestępstwa
no jaja
sveno - 28-02-2013, 16:25
| tomek84 napisał/a: | | znajoma zatankowała kiedyś litrów LPG ponad pojemność całkowitą butli (!!) | to już przekręt na całego.
Swoją drogą dużo jest stacji gdzie oszukują o 10-20% co ciężko jest normalnie sprawdzić, ale jak ma się dobrze skalibrowane UKP...
Kiedyś myślałem o tym, żeby założyć w małopolskim temat z listą stacji które mają przekręcone dystrybutory jak np. BP na Walerego Sławka w Krakowie (kilka tankowań przymusowych bo po drodze i zawsze 2-3l więcej i to tylko na 30 litrów, niż to co UKP wyliczył i do tego mają najdroższy gaz w okolicy) no i lista stacji które są godne polecenia jak np. Orlen na Wielickiej (aktualnie w przebudowie) a teraz Orlen na Armii Krajowej: tylko 2 razy tam tankowałem ale zawsze weszło tyle ile powinno z dokładnością do dziesiątych części litra, a i cena bezkonkurecyjna bo jak wszędzie był po 2.7zł/l to oni mieli 2.62 . Lukoil na Opolskiej też był ok.
Tomek - 28-02-2013, 16:34
| sveno napisał/a: | | np. Orlen na Wielickiej (aktualnie w przebudowie) |
aktualnie ponownie otwarty
| sveno napisał/a: | | Lukoil na Opolskiej też był ok. |
ta jest na mojej czarnej liście
sveno, UKP nie jest też dobrym odnośnikiem, bo jedna stacja nabije Ci do większego ciśnienia, druga do mniejszego
generalnie to ilość LPG ciężko zmierzyć
sveno - 28-02-2013, 16:40
| tomek84 napisał/a: | aktualnie ponownie otwarty | no to koniec z przymusowymi tankowaniami na BP
| tomek84 napisał/a: | ta jest na mojej czarnej liście
| iloś ok, jakość gazu to swoją drogą...
| tomek84 napisał/a: | | sveno, UKP nie jest też dobrym odnośnikiem, bo jedna stacja nabije Ci do większego ciśnienia, druga do mniejszego | a to nie jest tak, że zawór przy butli odbija, a nie zawór przy dystrybutorze? Pytam poważnie.
Nawet jeśli masz rację i jedna stacja nabija pod większym ciśnieniem, czytaj więcej gazu, to kolejne tankowanie na tej samej stacji powinno być zgodne ze wskazaniami UKP, a na ww BP ZAWSZE było więcej "dolane" nawet tankując 2 razy pod rząd do pełna u nich.
Tomek - 28-02-2013, 16:43
| sveno napisał/a: | no to koniec z przymusowymi tankowaniami na BP |
dokładnie, dla mnie też
już ze 3 tankowania zaliczyłem,
| sveno napisał/a: | | a to nie jest tak, że zawór przy butli odbija, a nie zawór przy dystrybutorze? Pytam poważnie. |
tak jest chyba
ale pojedź do italii, gość mi zawsze zatankował do pełna, a potem jeszcze "ręcznie" ze 2-3 litry, żeby dobić do jakiegoś równego rachunku
ogólnie na uczciwej stacji UKP sprawdza się, ale nie wierzyłbym w to aż tak bardzo (w granicach 0,5 litra)
| sveno napisał/a: | | na ww BP ZAWSZE było więcej "dolane" nawet tankując 2 razy pod rząd do pełna u nich. |
na którym?
na walerego sławka koło Castoramy?
sveno - 28-02-2013, 16:52
| Cytat: | na którym?
na walerego sławka koło Castoramy? | tak, ogólnie nie polecam tej stacji, ceny z kosmosu, czasami trzeba czekać aż ktoś łaskawie Ci przyjdzie i zatankuje LPG, no i jeszcze ten licznik litrów
Tomek - 28-02-2013, 16:55
| sveno napisał/a: | | Cytat: | na którym?
na walerego sławka koło Castoramy? | tak, ogólnie nie polecam tej stacji, ceny z kosmosu, czasami trzeba czekać aż ktoś łaskawie Ci przyjdzie i zatankuje LPG, no i jeszcze ten licznik litrów |
tankowałem tam chyba ze 2 razy, z lenistwa, bo już byłem w Casto
i ogólnie to się zgadzam, ceny z kosmosu, a obsługa pracuje za karę
koszmarek - 28-02-2013, 20:00
poproszę dobry sposób na migrenę. Najlepiej taki, żeby nie wracała co wieczór.
|
|
|