Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. VIII REASUMPCJA
jacek11 - 12-06-2024, 16:52
U nas ziemia klasy 6z. Czyli nawet trawa nie chce rosnąć Co prawda, Ulka już raz kosiła, tą małą podkaszarką elektryczną, ale teraz postanowiłem wyciągnąć poważniejszy sprzęt.
joujoujou - 13-06-2024, 00:04
U mnie w tym sezonie koszone już 4 albo i 5 razy. Co dwa tygodnie.
Krzyzak - 13-06-2024, 07:39
jacek11 napisał/a: | nas ziemia klasy 6z. | Znam to, u mnie też klasa 6, glina. W niektórych miejscach aby coś wkopać musiałem kilofa używać.
Ale kosiłem w tym roku z 3-4 razy. Od ubiegłego roku wiosną sypię wapno do odkwaszenia i miejscami potem nawozem sypię - mam takie małe trawniki od strony drogi. Plus system nawadniania - w ubiegłym roku wywiercona studnia, w tym roku odmulona bo ciągnęło kurzawkę ale po ok. 10 motogodzinach pracy i 5 naprawach (z czego pierwsza w serwisie, który co prawda odrzucił zgłoszenie reklamacyjne, ale "w drodze wyjątku jednorazowo" naprawił - pompę zwaną antypiaskową, odrzucił z powodu znalezienia drobinek piasku...) w końcu jest klarowna woda. Do tego fajny zraszacz rotacyjny i podlewam, kiedy chcę, chociaż w tym roku pada częściej niż standardowo. Maj był suchy, ale czerwiec to już chyba z 3x padało - niezwykłe jak na ten teren...
AidsD - 13-06-2024, 09:20
Dzień Dobry
Ja tam pelargonie na parapecie podlewam codziennie
Marcino - 13-06-2024, 10:06
Krzyzak napisał/a: | w ubiegłym roku wywiercona studnia, w tym roku odmulona bo ciągnęło kurzawkę ale po ok. 10 motogodzinach pracy i 5 naprawach (z czego pierwsza w serwisie, który co prawda odrzucił zgłoszenie reklamacyjne, ale "w drodze wyjątku jednorazowo" naprawił - pompę zwaną antypiaskową, odrzucił z powodu znalezienia drobinek piasku...) w końcu jest klarowna woda. |
Elegancko ze masz i działa. A ja mając ten sprzet ciagle nie mam swojej studni... ale mam sprzęt do wiercenia:)
Krzyzak - 13-06-2024, 12:38
Marcino napisał/a: | ale mam sprzęt do wiercenia:) | tu tylko czas i sporo siły potrzeba... w końcu się dokopiesz - ale jak to było w kawale "boże ty mi daj wygrać... bóg: ty też mi daj szanse i kup los!" - samo się nie wywierci, zatem do pracy rodacy
tak - bardzo dziękuję raz jeszcze za pożyczenie sprzętu, bo wiadomo, że bez niego tej studni by nie było
a wczoraj wybuchłem magnetowid - uruchomiony pierwszy raz po 21 latach, wybuchł kondensator foliowy
w domu wciąż śmierdzi spalenizną...
Bizi78 - 13-06-2024, 13:22
Cytat: | a wczoraj wybuchłem magnetowid |
Co ty chciałeś oglądać na vhs, studniöwkę
joujoujou - 14-06-2024, 00:01
Krzyzak napisał/a: | 3x padało | U mnie 3x nie padało.
Krzyzak - 14-06-2024, 06:54
Bizi78 napisał/a: | Cytat: | a wczoraj wybuchłem magnetowid |
Co ty chciałeś oglądać na vhs, studniöwkę |
Jak będziesz na zlocie to się dowiesz
pamar - 14-06-2024, 20:21
Krzyzak napisał/a: | a wczoraj wybuchłem magnetowid - uruchomiony pierwszy raz po 21 latach, wybuchł kondensator foliowy
w domu wciąż śmierdzi spalenizną... |
Krzyzak napisał/a: | Jak będziesz na zlocie to się dowiesz |
To masz zamiar spaleniznę zakonserwować i przywieźć czy jak?
A swoją drogą mam tylko dwa czy trzy skąpe nagrania zlotowe niestety, jeden z dojazdu na zlot w Lublinie (chociaż było też fajne wideło z powrotu 12 miśków razem z Niemcami), drugi z dyskoteki z tańcami wyginańcami i trzeci film z meczu w Wilkasach - genialny zlot! Pamiętacie ten deszcz?
[ Dodano: 14-06-2024, 20:26 ]
...bardzo brakuje mi bezpośrednich rozmów z Wami
joujoujou - 15-06-2024, 12:55
Dzień dobry. I już.
Krzyzak - 15-06-2024, 19:07
pamar napisał/a: | Pamiętacie ten deszcz? | oczyście - jak maretzky próbował podczas ulewy ogniska rozpalać...
pamar napisał/a: | masz zamiar spaleniznę zakonserwować | video już naprawione - kondensator foliowy teraz łatwo kupić
joujoujou - 17-06-2024, 01:00
Dobry wieczór i dobra kawa.
Bizi78 - 17-06-2024, 09:11
Bry kawosze .
Wreszcie urlop .
Marcino - 17-06-2024, 14:53
Dobry dobry.
|
|
|