Forum ogólne - Kultura jazdy na drogach itp itd ...poraz któryś tam ...
krzychu - 20-06-2010, 12:53
robertdg napisał/a: | że po płynie do płukania ust, mozna wydmuchać podobną wartość |
Po niektórych płynach do spryskiwania szyb czy odświeżaczu do ust także. Ale policjanci to nie frajerzy i jak drugie badanie (po 15 minutach) pokazuje że masz 0 albo drastycznie mnie to kapują o co chodzi.
robertdg - 20-06-2010, 12:59
krzychu napisał/a: | Ale policjanci to nie frajerzy i jak drugie badanie (po 15 minutach) pokazuje że masz 0 albo drastycznie mnie to kapują o co chodzi. | No widzisz, ale czasami zdarzają się wyjatki, gościowi z Piekar Śląskich zabrali prawko, bo w wydychanym powietrzum mial ponad pół promila, nadgorliwych funkcjonariuszy nie interesowało to ze po 15 min wynik był nizszy.
akbi - 20-06-2010, 13:11
robertdg, jesteś tego pewien, że tak właśnie było i że podałeś wszystkie szczegóły ...bo z tego co wiem, to aby zabrać prawko, to trzeba mieć wyniki z krwi a nie z dmuchania (moje twierdzenie opieram na kilku takich potwierdzonych przypadkach)
robertdg - 20-06-2010, 13:16
Jestem pewien że tak było, bo gość musi oczekiwać miesiąc czasu na wyniki badania krwi
http://www.grupaimage.com...rmacja&id=16733
http://interwencja.interia.pl/news?inf=1492119
http://www.sfora.pl/Nie-w...rawko-a20842-30
P.S. w żaden sposób nie podważam Twojego doświadczenia oraz wiedzy, ani nikogo innego z forum, pisze o nadgorliwym funkcjonariuszu.
akbi - 20-06-2010, 13:27
robertdg napisał/a: | gość musi oczekiwać miesiąc czasu na wyniki badania krwi |
nie chce czegoś przekręcić, ale wg mnie wyniki uzyskujemy tego samego dnia (co najwyżej dnia następnego) ...upewnię się jutro.
mismen1980 - 20-06-2010, 13:28
[/quote] nie widziałem, ale słyszałem ostatnio ciekawostke, że po płynie do płukania ust, mozna wydmuchać podobną wartość [/quote]
no sorry ale chyba ten płyn musiał by mieć na etykiecie Złoty klas czy jakoś podobnie żeby nadmuchać 0,79mg bo to prawie 1,7 promile. Rozumiem że można z różnych leków lub owoców nadmuchać kilka setnych mg, ale i tak moim zdaniem tolerancja alkoholu za kierownicą to jedna wielka BZDURA. Osobiście pochodzę z Czech gdzie nie ma tolerancji na alkohol i też sobie radzą. A takie tłumaczenia że to lek czy coś podobnego rozwiązują próbką krwi bo wtedy już nie da się oszukać czy to alkohol czy coś innego.
akbi - 20-06-2010, 13:28
robertdg napisał/a: | pisze o nadgorliwym funkcjonariuszu |
tak tak ...rozumiem , takiego spotkać to przekleństwo.
robertdg - 20-06-2010, 13:34
akbi napisał/a: | nie chce czegoś przekręcić, ale wg mnie wyniki uzyskujemy tego samego dnia (co najwyżej dnia następnego) ...upewnię się jutro. | obejrzyj reportaż w 2-gim podanym przeze mnie linku, przekonasz się dlaczego to wszystko tak opieszale idzie.
mismen1980, zapoznaj się z informacjami z linków które podałem wyżej, w jednym jest reportaż, z rękawa to sobie tych informacji nie wyciągnąłem
mismen1980 - 20-06-2010, 13:36
robertdg napisał/a: | pisze o nadgorliwym funkcjonariuszu. | no to jest temat sam dla siebie, bo jak mowią u nas ambitny głupiec to gorzej niż największy wróg. A najgorsze jest że jak cię taki nie udu... na czymś to znajdzie coś innego bo jak wiadomo nie ma na świecie idealów.
[ Dodano: 20-06-2010, 13:39 ]
robertdg napisał/a: | akbi napisał/a: | nie chce czegoś przekręcić, ale wg mnie wyniki uzyskujemy tego samego dnia (co najwyżej dnia następnego) ...upewnię się jutro. | obejrzyj reportaż w 2-gim podanym przeze mnie linku, przekonasz się dlaczego to wszystko tak opieszale idzie.
mismen1980, zapoznaj się z informacjami z linków które podałem wyżej, w jednym jest reportaż, z rękawa to sobie tych informacji nie wyciągnąłem |
fajny link co do przelicznika promil, ale tutaj podane jest przelicznik na mg/L w krwi ale policja oblicza na mg/L w wydychanym powietrzu a tutaj przelicznik jest 2,100 * x mg/L = ilość promile
spown - 20-06-2010, 15:03
Paweł_BB napisał/a: | Gościu po autostradzie na 110 km/h jechał ponad 170 km/h a potem wydmuchał 0,79 mg |
Ja widziałem od momentu jak go mieli już w aucie, więc nie wiem czy o tego chodzi - jechał ze spotkania absolwentów szkoły oficerskiej?
Paweł_BB - 20-06-2010, 16:08
spown napisał/a: | Ja widziałem od momentu jak go mieli już w aucie, więc nie wiem czy o tego chodzi - jechał ze spotkania absolwentów szkoły oficerskiej? |
Tak, to ten.
Morfi - 20-06-2010, 20:27
Nie robi się badania krwi. Jak masz promile to dmuchasz 3 razy w odległosci ok co 10 min. Jezeli bys miał mocno opadający to moga wziąść Cie na badanie krwi, które wynik pokazuje po 0,5 godz.
Wiem to na 100% nie pytać skąd
rosomak1983 - 20-06-2010, 23:40
Panowie a tak nie badajac sie po ilu godzinach od picia mozna siasc za kółko.. mowa o takim upojeniu dosc dosc.
wash - 21-06-2010, 00:06
rosomak1983 napisał/a: | Panowie a tak nie badajac sie po ilu godzinach od picia mozna siasc za kółko.. mowa o takim upojeniu dosc dosc. |
Można sobie teoretycznie sprawdzić na stronach typu:
http://alkomaty.biz/index.php?p=virtualalyser
Ale to i tak nie odzwierciedla tego ile tak naprawdę będziesz trzeźwiał, bo zależy to od:
samopoczucia, tego co zjadłeś, metabolizmu, jaki alkohol piłeś i wiele wiele innych rzeczy. Generalnie najlepiej kupić zwykły alkomat i się sprawdzić. Ewentualnie podejść na posterunek i poprosić ładnie policjantów, żeby przebadali. Ja raz tak się badałem i nie robili problemów.
A najlepiej to następny dzień po grubej imprezie przeleżeć w domu na kanapie.
akbi - 21-06-2010, 06:52
rosomak1983 napisał/a: | Panowie a tak nie badajac sie po ilu godzinach od picia mozna siasc za kółko.. mowa o takim upojeniu dosc dosc. |
po 3 dniach ...zwłaszcza dla bezpieczeństwa innych osób na i przy drodze.
|
|
|