To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] LPG W 2.5 V6 / 2.0 16V

Owczar - 24-03-2014, 21:41

Panowie, kto miał przyjemność bawić się LPGTechem? Mam zamiar zanabyć do lexa z adaptacją OBD. OBD głównie pod kątem tego, że przez BT w telefonie będę mógł sobie podejrzeć sondy, korekty itd. Na lexus forum mocno mi poleca parę osób i zastanawiam się jak wygląda funkcjonalność w stosunku do staga.
madź - 24-03-2014, 23:21

Tech 224 przewyższa funkcjonalnością Stag 300.
Do teraz żałuję, że założyłam instalację na Stagu widząc dwa miesiące później możliwości Techa.
Na pewno po końcu gwarancji na instalację zmienię centralkę na Tech.

plecho1 - 24-03-2014, 23:35

Ja mam starego Techa 504 bez podłączenia pod OBD i mimo tego sprawuje się świetnie a regulacja jest banalna. Kiedy widzę, jak się muszą najeździć np. posiadacze Staga aby dobrze ustawić instalkę na mapki , to na ich miejscu od razu bym zmienił sterownik na Techa.
Owczar - 25-03-2014, 09:35

No to chyba nie ma się co zastanawiać. Aplikacja na telefon wygląda świetnie i ma większą funkcjonalność niż myślałem :)
Łysy88 - 25-03-2014, 11:54

madź napisał/a:
Tech 224 przewyższa funkcjonalnością Stag 300.
Do teraz żałuję, że założyłam instalację na Stagu widząc dwa miesiące później możliwości Techa.
Na pewno po końcu gwarancji na instalację zmienię centralkę na Tech.

Tu się zgodzę, sam mam chętkę na LPGTecha, Galanta już kupiłem ze Stagiem.

Marcino - 25-03-2014, 13:20

Jak mi się kolejny raz wysypie instalacja Vialle w Peugocie to się zastanowię się na Tech-em, słyszałem już dobre opinie o nim.
Tomek - 25-03-2014, 13:40

szkoda tylko, że w Krakowie nie idzie znaleźć ogarniętego zakładu, który zakłada LPGTech
znalazłem jeden dobry (znaczy polecany w necie) zakład, ale terminy bardzo odległe
gość twierdzi, że Tech jest spoko, ale nie montuje tego póki co, bo Tech generuje zakłócenia (problem dla użytkowników CB)

Marcino - 25-03-2014, 13:49

tomek84 napisał/a:
ale nie montuje tego póki co, bo Tech generuje zakłócenia (problem dla użytkowników CB)

NO to u mnie jest przeszkodą.. może filtry trzeba poprawić:)

Tomek - 25-03-2014, 13:52

Marcino napisał/a:

NO to u mnie jest przeszkodą.. może filtry trzeba poprawić:)

nie wiem na ile to prawda, ale tak mówił

u mnie nie ma znaczenia, bo CB nie używam i nie będę
jednak - terminy ma odległe, więc odpada

Owczar - 25-03-2014, 13:53

tomek84 napisał/a:
gość twierdzi, że Tech jest spoko, ale nie montuje tego póki co, bo Tech generuje zakłócenia (problem dla użytkowników CB)

Nie słyszałem takiej opinii, ale sprawdzę w praktyce. Jak dla mnie to po prostu wymówka, bo jakby nie było trzeba ogarnąć nowy program, nowy interfejs. Zawsze lepiej klepać to co się zna i potrafi. Ma to też sens. W zasadzie na stagu większość silników pracuje i będzie pracowało. Sterowniki sprawdzone, wygrzane itd.

Tomek - 25-03-2014, 13:58

Owczar napisał/a:
Jak dla mnie to po prostu wymówka, bo jakby nie było trzeba ogarnąć nowy program, nowy interfejs.

ale gość to już montował
poleca go także struna na jednym forum, a ten jeśli chodzi o LPG to wie co mówi
pytanie było konkretnie pod lpgtecha, gdzie montują

także nie jest to tak, że sobie zadzwoniłem do speca od staga z pytaniem, czy by się dla mnie nie nauczył nowego interfejsu
zresztą dopiero na końcu rozmowy powiedział o tym CB

Ty Marcin pewnie założysz do Lexa i będzie cacy, ja mówię jedynie co usłyszałem

[ Dodano: 25-03-2014, 14:00 ]
sam bym też chętnie założył tego techa, ale nie ma gdzie

[ Dodano: 25-03-2014, 14:01 ]
użyłem googla

na LPG forum cały temat: http://lpg-forum.pl/zaklo...214-t25388.html

zaznaczam, że nie czytałem i nie będę czytał tego tematu, bo nie mam czasu
ale poczytaj, jak masz czas

pzdr

Owczar - 25-03-2014, 14:15

tomek84 napisał/a:
ale gość to już montował
poleca go także struna na jednym forum, a ten jeśli chodzi o LPG to wie co mówi
pytanie było konkretnie pod lpgtecha, gdzie montują

Chyba, ze tak :) Jeśli struna go poleca to musi być ok.

tomek84 napisał/a:
Ty Marcin pewnie założysz do Lexa i będzie cacy, ja mówię jedynie co usłyszałem

Podejrzewam, że na same zakłócenia ma wpływ wiele czynników. W jednym aucie np słyszałem w radio obroty silnika, a w innym to samo radio działało ok. Też mi się nie chce czytać tematu.

Swoją drogą, podobno Tech jest pnp do wiązki staga. Nie wiem tylko które sterowniki z którymi, bo różnice na pewno jakieś będą.

To jednak zakładasz w kombi gaz?

[ Dodano: 25-03-2014, 14:16 ]
Tak BTW jako gazownik też bym nie eksperymentował tak od razu z nowościami. Lepiej niech inni potestują, a ja będę miał mniej reklamacji.

Tomek - 25-03-2014, 14:20

Owczar napisał/a:

To jednak zakładasz w kombi gaz?

jeszcze myślę nad tym, ale chyba tak

szykują mi się 3 większe wyjazdy w maju i czerwcu, a to mi zwróci już z 1/3-1/2 kosztu instalacji

poza tym poczyniłem większą inwestycję teraz i większe wolne środki (na zakup prawdziwego auta) będę miał dopiero za 1.5 roku, a do tego czasu nie będę przecież się coltem turlać, a Galant jest w przyzwoitym stanie
trzeba mu tylko LPG i rozrząd

Owczar - 25-03-2014, 14:27

Też miałem dylemat czy zakładać teraz do lexusa, bo przebiegi roczne będą maks 7k. Ale stwierdziłem, że potem będę wszędzie galantem jeździł, bo taniej ;) Druga sprawa, że ma służyć do większych prędkości przelotowych i zwiedzania krajów ościennych, więc takie wycieczki jak u Ciebie, dość szybko powinny zwrócić inwestycję. Ja mam ten komfort, że jak zakłada mi brat w mojej asyście, to płacę w zasadzie za materiały.

Im szybciej założysz, tym bardziej będzie się opłacało :)

Tomek - 25-03-2014, 14:28

Owczar napisał/a:
Ja mam ten komfort, że jak zakłada mi brat w mojej asyście, to płacę w zasadzie za materiały.

no to niebywały plus

Owczar napisał/a:

Im szybciej założysz, tym bardziej będzie się opłacało :)

zdaje sobie sprawę z tego
jakbym założył 4 miesiące temu, byłbym 6 stówek do przodu :mrgreen: :mrgreen:

no, ale ...
jak się zdecyduję to za 2 tygodnie montaż