To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] LPG W 2.5 V6 / 2.0 16V

madź - 25-03-2014, 15:10

tomek84, w woj. Śląskim jest gościu, który dobrze zakłada instalację na Techu. Jakbyś był zainteresowany to mogę wysłać dane na PW.
plecho1 - 25-03-2014, 17:38

Z tego co się orientuję, to Tech ze Stagiem maja takie same wiązki a do innych instalek Tech oferuje specjalne przejściówki. Kabelek do połączenia jest taki sam i nawet mogą być zainstalowane sterowniki od Staga. Też słyszałem o tych zakłóceniach w CB ale też osobiście CB nie używam.
Tomek - 25-03-2014, 21:25

Cytat:

tomek84, w woj. Śląskim jest gościu, który dobrze zakłada instalację na Techu. Jakbyś był zainteresowany to mogę wysłać dane na PW.

byłbym zainteresowany, gdyby nie jeden czynnik - czas, którego po prostu nie mam
jestem co prawda zdania, że po dobry montaż mogę pojechać dalej, ale nie mam teraz czasu
no i też posiadając staga nie będę płakać, zwłaszcza, że wydaje się znalazłem dobry zakład

Marcino - 25-03-2014, 22:41

madź napisał/a:
stosując techa, kme silver i omvl części pod maskę wraz z pełnym okablowaniem kosztują jedynie 950zł

oczywiście można pójść w droższe części (tech224/kme gold/hana lub barracuda), jednakże powyższy zestaw wychodzi najlepiej pod względem stosunku cena/jakość

Gdzie można to kupić w dobrych cenach?

plecho1 - 25-03-2014, 23:09

Tu mają dobre ceny i spory wybór http://www.drypa.pl/menu1_STRONA_GLOWNA.html
madź - 26-03-2014, 12:31

Najtaniej w Polsce taki zestaw ma Jacuś:
http://www.phjacus.pl/A14...drow-p1732.html
Kupując via forum www.lpg-forum.pl przez PW do użytkownika Jacuś otrzymujesz zestaw za 950zł.

plecho1 - 26-03-2014, 18:05

Faktycznie, w Megapolu wychodzi chyba ponad 1000zł.
Marcino - 26-03-2014, 19:14

Dzieki, może skorzystam bo mnie Vialle zaczyna denerowować. A tam są tylko 4 cylindry to bedzie jeszcze taniej:), ale za to inną butle pewnie bede musiał.
Łysy88 - 26-03-2014, 19:26

madź napisał/a:
Najtaniej w Polsce taki zestaw ma Jacuś:
http://www.phjacus.pl/A14...drow-p1732.html
Kupując via forum www.lpg-forum.pl przez PW do użytkownika Jacuś otrzymujesz zestaw za 950zł.

Do tego jeszcze miedź, gumowe przewody, zbiornik, wielozawór do zbiornika, i pare innych pierdół :P Fakt że warsztaty montujące LPG kupują to w hurcie za grosze pewnie.

madź - 26-03-2014, 22:16

Oferta podana przeze mnie to hurtownia, najtańsza wg. użytkowników lpg-forum.
Do takiego zestawu można spokojnie na oko dodać 1500 złotych (przewody, zbiornik i inne pierdoły oraz robocizna) i mamy cenę brutto. :roll: A pomyśleć, że niektóre serwisy za około 4000 złotych wrzucają instalacje na Valtekach i Zavoli. :lol:

plecho1 - 26-03-2014, 22:27

Żerowanie na ludzkiej nieświadomości i tyle dlatego dobrze, że są takie fora jak nasze :)
Marcino - 30-03-2014, 16:57

Tutaj najaktywniejszy dział LPG więc pytam....
Czym wyczyścić zbiornik LPG w środku? Ropa, benzyna, benzna lakowa, nitro ..????
I co by się stało jakby do pustego zbiornika LPG wlać trochę specyfika który się daje do paliwa do czyśzczenia wtrysków i pozniej dolać do tego LPG i tak pojeżdzić?

Łysy88 - 30-03-2014, 17:08

Co do warsztatów jeszcze.. Ja mógłbym dać i 4 tys za instalacje, pod warunkiem że pod każdym względem byłaby wykonana zgodnie ze sztuką, po czym wyregulowana z AFR na hamowni.
Owczar - 30-03-2014, 22:59

Z tym AFR w wolnossącym aucie to bez przesady :) Można bez tego wyregulować jak należy ;)
Marcino - 30-03-2014, 23:50

Co do czyszczenia zbiornika to dla potomnych:
Najpierw wydmuchałem sprężarką co się dało, ponieważ w środku był coś ala zardzewiały to użyłem odrdzewiacza do stali i żeliwa - 25% kwas fosworowy - wlałem całego litra, wypłukałem zbiornik, postało i tak sobie zrzarło rdzę, wytałem szmatą, pożniej wlałem ON czyli ropą wypłukałem cały jeszcze raz, odessałem co nie mogłem wylać, odstał na boku, wytarłem co się dało i bomba, czyściutki. Wg mnie jest zakonserwowany, nawet jak LPG rozpuści ON to poda na wtryski i się spali:)
Dodatkowo przed zatankowaniem i zamontowaniem pompy wlałem trochę pereparatu do czyśzczenia wtrysków STP, zatankowałem LPG i wszytko smiga narazie jak trzeba.