To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Mazowieckie - Spotkanie na drodze ;)

uszatek1973 - 08-12-2013, 17:36

Dzis kolo 14 ciemny lancer kombi na Sieleckiej przy Gagarina,tak szybko kierownik wskoczyl i odjechal a ja obok wychodziłem z czerwonego MSS
ustas - 10-12-2013, 14:53

cns80 napisał/a:
Kolega z poobijanej srebrnej Carismy na blachach BL z Mitsumaniaczymi podkladkami jak się będzie pod CNK pchał do końca prawym a później wciskał na lewy to niech się nie dziwi że przyjezdnych w Warszawie nie lubią :axe:

To byłem ja. Przy CNK była zmiana organizacji ruchu na skrzyżowaniu i lewoskręt został mocno utrudniony. Następnym razem już dużo wcześniej trzymałem lewy pas.
W Warszawie mieszkam od 98r, jeżdżę od 2000.
Codziennie pokonuję odcinek Stara Miłosna do Ożarowa i z powrotem. Za każdym razem widzę dziesiątki aut, które np. jadąc za mną zmieniają pas, mijają mnie prawo skrętem i wciskają się parę aut dalej. Około 98% rejestracji w takich przypadkach jest z Warszawy... Poza Warszawą na trasach mazowieckich i nie tylko w kretyńskich i chamskich zachowaniach na drodze dominują Warszawiacy. Niech się kolega nie dziwi, że nadal mam Łomżyńskie numery (podatki płacę w Warszawie). Kultury i sprawności jazdy mógłby się uczyć ode mnie nie jeden kierowca z Warszawy. Zawsze jak mnie się pytają skąd jestem wymieniam Warszawę i Łomżę. Niech kolega nie myśli sobie, że Warszawa jest pępkiem świata. Mieszkam w Warszawie z wyboru i bardzo lubię to miasto. Irytują mnie teksty pt.: "my wielcy, szlachetnie urodzeni Warszawiacy, jeżdżący najlepiej na świecie, nie lubimy przyjezdnych, a jazda pasem do końca i wciskanie się przed innych należy się tylko nam".
Widziałeś kolego jedną sytuację w okolicznościach o których napisałem. Nie oceniaj tak kategorycznie, bo pozory mogą mylić.
Pozdrawiam,Tomek

Grzejnik - 10-12-2013, 20:34

Witam poszukuje czarnego Galanta EAxA/W w sedanie. Na masce miał japoński napis i zdawało mi się że spojler z tyłu. Niesamowicie wyglądał, dlatego szukam właściciela żeby zobaczyć chociażby zdjęcia tego cuda w całej okazałości ^^ Widziany parę dni temu na pasie do skrętu w prawo w z ulicy Radzymińskiej do ulicy szwedzkiej.
bongo_22 - 10-12-2013, 21:04

Witamy na forum Grzejnik :-) Zacznę od małego sprostowania, galant EAxA - sedan, EAxW - kombi. EAxA/W nie występuje, chyba, że u pana Heńka w stodole co to jednego z dwóch zespawał ;-) . Natomiast odnośnie Twojego pytania to chodzi Ci prawdopodobnie o tego rekina -> http://www.youtube.com/watch?v=a3BNEIoMjx0 , który należy do Marcelinho.
Grzejnik - 10-12-2013, 21:26

bongo_22, Dzięki za wytłumaczenie, myślałem że tu chodzi o oznaczenie wersji z roczników 97-04.
Tak chodziło mi dokładnie o niego :3 Dzięki wielkie, wyszukałem po jego postach tematu z tym autem. Niesamowicie podoba mi się ten galant i właśnie w tym stylu chciałbym zrobić swojego(oczywiście nie dokładną kopie żeby nie było plagiatu) tyle że ja bardziej poluje na silnik 2.5 v6.

bongo_22 - 10-12-2013, 21:45

Grzejnik, proszę bardzo :-) i życzę udanego polowania
m6riano - 10-12-2013, 22:38

Grzejnik, Jak masz troszke więcej kasiurki to idź w JDM i kup VR4:
http://www.youtube.com/watch?v=9nDLlX6bARA

Grzejnik - 10-12-2013, 23:21

m6riano No z kasą to nie za bardzo.. słyszałem o vr4, przeczytałem chyba wszystkie tematy na forum o nich. Ale niestety nie na moją kieszeń, wiem że normalny galant nie jest też tani, ale po tym jak przejechałem się sedanem z 98r 2.5 v6 ze zdrowym silnikiem zakochałem się w tym aucie. A i jeśli miałbym trochę więcej środków na koncie to szukałbym(Na tym forum chyba lepiej tego nie mówić :P ) jakiegoś bmw typu e30 z pakietem mpower, nissana 240sx, opla cadetta c coupe itp ponieważ uwielbiam tylny napęd, bo głownie oprócz mojego golfa to każde auto którym jeździłem go miało. Ale w galancie jest coś co mnie mega zauroczyło. Mam jeszcze czas na kupno bo uprawnienia mogę otrzymać dopiero za rok, dlatego szukam jakiegoś tańszego gala do zabawy przy nim. W tym celu golf idzie na sprzedaż jak zapewne moje biedne kawasaki. bo niestety jednym i drugim w zimę trudno się poruszać.
m6riano - 10-12-2013, 23:39

jak chcesz RWD i MITSU to szukaj STARIONA..;-)
http://www.youtube.com/watch?v=FTZN423c-xA

[ Dodano: 10-12-2013, 23:42 ]
http://www.youtube.com/watch?v=XnMKdnih34g

Grzejnik - 10-12-2013, 23:58

Fajny nawet, podobny do porsche 944. Tylko jest parę rzeczy które go dyskwalifikują:
-2/3 drzwi, czteroosobowy
-cena(zakupu jak i późniejszych części)
-silnik doładowany(też cena, jednak regeneracja czy naprawa turbo to kosztowna sprawa)
No i ciekawi mnie spalanie.
Po za tym w Rwd są dodatkowe koszta jak wał, półosie, dyfer :/ wszystko to już przeżyłem przy poprzednich autach w rodzinie. Zabawa zabawą ale trzeba zachować trochę rozsądku niestety ;/

m6riano - 11-12-2013, 00:21

no Starion to koszt zakupu min 10 kafli+kolejne(min.) 10 jeśli chcesz zrobić mody pod drift
Grzejnik - 11-12-2013, 01:10

No na to mnie nie stać, z resztą bez modów też można czasami bokiem polatać. Nie mówię oczywiście o lataniu po winklach bokiem, tylko o czasami rzuceniu go na zakręcie. Po za tym takim autem nie da się jeździć na co dzień, w e36 mieliśmy szpere 80%, jazda była fajna dopóki nie przekroczyłeś 80km/h albo nie padał deszcz :evil: więc chyba jednak zostanę przy galu i mam nadzieję że dołączę niedługo do rodzinki mitsumaniaków
m6riano - 11-12-2013, 01:27

Prośba do moda o przeniesienie dyskusji do szałtboxa...

[ Dodano: 11-12-2013, 01:27 ]
Grzejnik, dyskusje przenieśmy tu":

http://forum.mitsumaniaki...1102&start=1785

milo - 23-12-2013, 17:32

Wtorek 17-stego koło godz 20 biały Galant EA rej WG. W-wa trakt brzeski :)
Marcelinho - 23-12-2013, 20:03
Temat postu: Mitsubishi Galant 2.4 GDI RalliArt
Pozdrawiam kierownika Czarnego Avanca sedan spotkanego na Radzymińskiej w kierunku Obi po 18