To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Elegance by Deejay

mkm - 16-01-2014, 21:28

Bartekkita, wszystko zależy od punktu odniesienia.
jak zmieniasz wybite zużyte amortyzatory na nowiuteńkie Kayaby to radośc pełna, bo różnica olbrzymia :wink: .
Gorzej gdy wymieniasz kilkunastoletnie Koni na nowiuteńkie Kayaby i nie dość, że nie ma poprawy to jeszcze czujesz znaczne pogorszenie zachowania się auta.

Niemniej stosunek jakośc/cena chyba do tej pory to olbrzymi plus KYB :wink:

Krzyzak - 16-01-2014, 21:59

w kombi mam Monroe i coś stuka, w sedanie mam KYB (japan) i jest cicho
reszta przedniego zawieszenia zmieniona na to samo, więc podejrzewam nowe amory

deejay - 16-01-2014, 22:27

Amorki wymienione , jest cisza zobaczymy na jak długo :wink: Stan licznika obecnie 225300km
Przy okazji założone nowe śruby ocynkowane i przegląd stanu kielichów , jest igła .

deejay - 21-01-2014, 21:05

Podzielę sie taka małą ciekawostką z ostatnich dni . Otóż od jakiegoś czasu po myciu auta zauważyłem że po prawej stronie słupka od podszybia spływa długo woda , nawet na drugi pod autem pojawiały sie mokre plamy . Więc pierwsze podejrzenia padły na wygłuszenie pod nadkolami , które sam robiłem i zgrzewałem na gorąco . Po zdemontowaniu nadkola , okazało sie że się nie pomyliłem z podejrzeniami :wink: Folia ochronna wygłuszenia się po prostu przerwała , więc wygłuszenie zdemontowałem. Na drugi dzień jadąc w deszczowy dzień do pracy , myślałem że mam otwarte okno po prawej stronie , taki szum :shock: Jak sie okazało taki szum powstał po zdemontowaniu wygłuszenia nadkola z filcu :wink: Człowiek już tak sie przyzwyczaił do wygody i ciszy , że teraz po zdemontowaniu i usłyszeniu szumu go po prostu zamurowało :) , że takie efekty daje wygłuszenie nadkoli od strony koła .
Krótko mówiąc polecam wszystkim taki zabieg .

DanielBogusz - 21-01-2014, 21:17

Może niedługo wpadniesz na pomysł, by robić jazdy testowe za $$$ ? :p Tak dla porównania jak powinien sprawować się galant
polaff - 21-01-2014, 21:18

deejay, widzę przednie tarcze też lekko fioletowe masz
Torp12 - 22-01-2014, 09:54

deejay napisał/a:

No wygłuszyć to miejsce trzeba tylko jak widać Twój patent jest niedoskonały :) Tylko co innego tam upchać żeby nie chłoneło wody?

Hugo - 22-01-2014, 11:01

Torp12 napisał/a:
Tylko co innego tam upchać żeby nie chłoneło wody?
Piankę poliuretanową, taką jak pod panele podłogowe.
http://www.akwarysci.com/...ffa3445acbd070c

Torp12 - 22-01-2014, 11:40

Hugo napisał/a:
Piankę poliuretanową, taką jak pod panele podłogowe.

No to jest jakieś wyjście. Miałeś tak w sporcie z tego co pamiętam. A jak wyglądała sprawa ze zbieraniem się wilgoci w miejscu styku tej pianki z blachą (błotnikiem) ?

Hugo - 22-01-2014, 15:24

Torp12 napisał/a:
A jak wyglądała sprawa ze zbieraniem się wilgoci w miejscu styku tej pianki z blachą (błotnikiem) ?
Nie wiem, nie zagladałem tam.
Torp12 napisał/a:
Miałeś tak w sporcie z tego co pamiętam
Zgadza się.
deejay - 22-01-2014, 22:03

Torp12 napisał/a:
deejay napisał/a:

No wygłuszyć to miejsce trzeba tylko jak widać Twój patent jest niedoskonały :)

Coś sie pomyśli nad lepszym zabezpieczeniem i zalakowaniem tego wygłuszenia :wink:

Skrzypek - 28-01-2014, 17:25

http://www.youtube.com/watch?v=Vf98kTstT80

DJ jakbyś chciał potrenować przed pracą:D, to tu jest odpowiedni symulator:D.

Fragu - 28-01-2014, 20:30

eee to lepsze https://www.youtube.com/watch?v=qxJxJLMFB-4 :P
robertdg - 28-01-2014, 20:45

Ale bzdet, byle Cieć (nie ubliżając Cieciowi) z ulicy mógłby z takimi okularami obsłużyć auto, ale co kiedy śrubka się ukreci, albo ktos zastosował plastykową opaskę zamiast śrub :P Każda utopia ma swoje wady i zalety ;-)
Fragu - 28-01-2014, 20:51

robertdg, wtedy dostajesz komunikat - poczekaj na wersje 2.0 :P