Nasze Miśki - Elegance by Deejay
mkm - 16-01-2014, 21:28
Bartekkita, wszystko zależy od punktu odniesienia.
jak zmieniasz wybite zużyte amortyzatory na nowiuteńkie Kayaby to radośc pełna, bo różnica olbrzymia .
Gorzej gdy wymieniasz kilkunastoletnie Koni na nowiuteńkie Kayaby i nie dość, że nie ma poprawy to jeszcze czujesz znaczne pogorszenie zachowania się auta.
Niemniej stosunek jakośc/cena chyba do tej pory to olbrzymi plus KYB
Krzyzak - 16-01-2014, 21:59
w kombi mam Monroe i coś stuka, w sedanie mam KYB (japan) i jest cicho
reszta przedniego zawieszenia zmieniona na to samo, więc podejrzewam nowe amory
deejay - 16-01-2014, 22:27
Amorki wymienione , jest cisza zobaczymy na jak długo Stan licznika obecnie 225300km
Przy okazji założone nowe śruby ocynkowane i przegląd stanu kielichów , jest igła .
deejay - 21-01-2014, 21:05
Podzielę sie taka małą ciekawostką z ostatnich dni . Otóż od jakiegoś czasu po myciu auta zauważyłem że po prawej stronie słupka od podszybia spływa długo woda , nawet na drugi pod autem pojawiały sie mokre plamy . Więc pierwsze podejrzenia padły na wygłuszenie pod nadkolami , które sam robiłem i zgrzewałem na gorąco . Po zdemontowaniu nadkola , okazało sie że się nie pomyliłem z podejrzeniami Folia ochronna wygłuszenia się po prostu przerwała , więc wygłuszenie zdemontowałem. Na drugi dzień jadąc w deszczowy dzień do pracy , myślałem że mam otwarte okno po prawej stronie , taki szum Jak sie okazało taki szum powstał po zdemontowaniu wygłuszenia nadkola z filcu Człowiek już tak sie przyzwyczaił do wygody i ciszy , że teraz po zdemontowaniu i usłyszeniu szumu go po prostu zamurowało , że takie efekty daje wygłuszenie nadkoli od strony koła .
Krótko mówiąc polecam wszystkim taki zabieg .
DanielBogusz - 21-01-2014, 21:17
Może niedługo wpadniesz na pomysł, by robić jazdy testowe za $$$ ? Tak dla porównania jak powinien sprawować się galant
polaff - 21-01-2014, 21:18
deejay, widzę przednie tarcze też lekko fioletowe masz
Torp12 - 22-01-2014, 09:54
| deejay napisał/a: |
Krótko mówiąc polecam wszystkim taki zabieg . |
No wygłuszyć to miejsce trzeba tylko jak widać Twój patent jest niedoskonały Tylko co innego tam upchać żeby nie chłoneło wody?
Hugo - 22-01-2014, 11:01
| Torp12 napisał/a: | | Tylko co innego tam upchać żeby nie chłoneło wody? | Piankę poliuretanową, taką jak pod panele podłogowe.
http://www.akwarysci.com/...ffa3445acbd070c
Torp12 - 22-01-2014, 11:40
| Hugo napisał/a: | Piankę poliuretanową, taką jak pod panele podłogowe.
|
No to jest jakieś wyjście. Miałeś tak w sporcie z tego co pamiętam. A jak wyglądała sprawa ze zbieraniem się wilgoci w miejscu styku tej pianki z blachą (błotnikiem) ?
Hugo - 22-01-2014, 15:24
| Torp12 napisał/a: | | A jak wyglądała sprawa ze zbieraniem się wilgoci w miejscu styku tej pianki z blachą (błotnikiem) ? | Nie wiem, nie zagladałem tam. | Torp12 napisał/a: | | Miałeś tak w sporcie z tego co pamiętam | Zgadza się.
deejay - 22-01-2014, 22:03
| Torp12 napisał/a: | deejay napisał/a:
Krótko mówiąc polecam wszystkim taki zabieg .
No wygłuszyć to miejsce trzeba tylko jak widać Twój patent jest niedoskonały |
Coś sie pomyśli nad lepszym zabezpieczeniem i zalakowaniem tego wygłuszenia
Skrzypek - 28-01-2014, 17:25
http://www.youtube.com/watch?v=Vf98kTstT80
DJ jakbyś chciał potrenować przed pracą:D, to tu jest odpowiedni symulator:D.
Fragu - 28-01-2014, 20:30
eee to lepsze https://www.youtube.com/watch?v=qxJxJLMFB-4
robertdg - 28-01-2014, 20:45
Ale bzdet, byle Cieć (nie ubliżając Cieciowi) z ulicy mógłby z takimi okularami obsłużyć auto, ale co kiedy śrubka się ukreci, albo ktos zastosował plastykową opaskę zamiast śrub Każda utopia ma swoje wady i zalety
Fragu - 28-01-2014, 20:51
robertdg, wtedy dostajesz komunikat - poczekaj na wersje 2.0
|
|
|