[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Naprawa nadkoli
Hugo - 28-03-2012, 17:50
sampler napisał/a: | blachy nie przylegaja do siebie szczelnie. Obie sa wywijane do srodka nadkola pod katem 90 stopni i co okolo 5 cm zgrzewane. Calosc jest tylko lakierowana. Aby to dobrze zrobic trzeba zabezpieczyc blachy od gory czyli od strony bagaznika jak i od dolu czyli na laczeniu blach od strony nadkola | Tak zrobiłem i dziwne, że rozgrzany wosk tam nie trafił (pistolet z rurką gumową i rozpylaczem).
sampler - 28-03-2012, 20:21
Hugo napisał/a: | Tak zrobiłem i dziwne, że rozgrzany wosk tam nie trafił (pistolet z rurką gumową i rozpylaczem). |
Pytanie podstawowe jaki srodek zastosowales?
[ Dodano: 28-03-2012, 20:24 ]
wicek napisał/a: |
Powiedz czy to jest jedyny sposób, czy jeden z lepszych? |
Jak zrobisz to porzadnymi srodkami z inhibitorami korozji typu tectyl czy noxudol to uwierz poskutkuje. Jezeli kogos nie stac to moze nawet na krotka mete uzyc zuzytego oleju silnikowego od wewnatrz na pol roku zda egzamin. Oczywiscie jeden warunek musi byc spelniony. Nie moze tam juz byc znacznej korozji bo blacha przezarta na wylot juz nie jest do uratowania.
Hugo - 28-03-2012, 21:19
sampler napisał/a: | Pytanie podstawowe jaki srodek zastosowales? | Boll do profili zamknietych, ale co by dały te Twoje noxudole i inne cuda jeśli konserwacja nie miała szans tam dotrzeć?
fergul11 - 28-03-2012, 22:38
poddaje sie ...
Chyba mam w posiadaniu jakis ewenement na skale swiatowa bo zero zabezpieczen i uzywany do jazdy codziennej bez sladow rdzy
ps; jak nazywa sie ten srodek do posmarowania ogniska korozji ktory ja zatrzymuje i zmienia kolor na szary twardniejac przy tym ?
sampler - 29-03-2012, 07:42
Hugo napisał/a: | sampler napisał/a: | Pytanie podstawowe jaki srodek zastosowales? | Boll do profili zamknietych, ale co by dały te Twoje noxudole i inne cuda jeśli konserwacja nie miała szans tam dotrzeć? |
no to juz wyjasniam. Bo boll to namiastka zreszta sam go kiedys uzywalem hehe.
Roznica wzgledem noxudola 700 jest taka ze boll nie ma inhibitorow korozji czyli powinno sie go nakladac dopiero na podklad reaktywny bo nie zatrzymuje korozji, druga sprawa noxudol ma silne wlasciwosci penetrujace. Przy roznicy 10 zl warto isc w markowe produkty tectyl ml i noxudol 700 jest tez cos z loctite ale ich nie uzywalem.
Szwagroz - 29-03-2012, 08:00
fergul11, zapytaj Edd`a China z Wheeler Dealers, on w jednym z odcinków stosował to, zdaje się że do jakiejś toyoty
Giziu - 29-03-2012, 11:29
Ja we wszystkich swoich autach robiłem w takiej kolejności:
Brunox (tam gdzie rdza), Zink Spray, Chlorokauczuk, Guma - po takim zabiegu nie widziałem jeszcze rdzy w miejscach konserwowanych. W profile noxudol 750.
spiwoormc - 12-04-2012, 19:35
Witam
Ponieważ przymierzam się do podobnej operacji z moim Galantem, pozwolę sobie odświeżyć temat.
Zdecydowałem się na reperaturki i oddanie samochodu do blacharza/lakiernika.I tu pojawiły się 2 problemy:
Po pierwsze wszyscy lakiernicy, z którymi rozmawiałem, twierdzą że po zamontowaniu reperaturek i pomalowaniu nadkoli, powinno się jeszcze założyć nadkola plastikowe, które chroniłyby te ranty w Galancie przed dostawaniem się tam wody i ponownym atakiem rdzy.W Galancie fabrycznie montowane są tylko plastiki z przodu, o tylnych nikt nie pomyślał.Podobno do wielu marek samochodów dostępne są właśnie takie nadkola, które zakłada się po reperowaniu błotników.Niestety, po przeszukaniu wielu stron sklepów motoryzacyjnych, nadal nie mogę znaleźć nadkoli do Galanta.
Stąd moje pytanie: może ktoś, kto wcześniej interesował się tym tematem, znalazł wspomnianą rzecz?
Po drugie poszukuje sprawdzonego blacharza/lakiernika któremu mogę oddać moje maleństwo bez ryzyka zawału, z tytułu spartolonej roboty.Jestem z Częstochowy, ale gotowy jestem odstawić auto gdzieś dalej, jeżeli tylko będę wiedział, że warto.Oczywiście w granicach rozsądku-do Szczecina z nim nie pojadę Jakieś propozycje?
seb96222 - 12-04-2012, 20:05
Kolege znajdz te nadkola lepiej. u mnie bylo to malowane i pierwsza wilgoc i wyszly kropki, male bo male ale wyszly. Powodzenia
Juiceman - 12-04-2012, 21:21
Blacharza mogę polecić Tobie z okolic Wrocławia. KucharZ u niego robił ( fotki w temacie). Nadkoli plastikowych nigdy nie było do Galanta. Więc polecam blacharza zmienić.
Grunt to dobra konserwa od zewnątrz i od wewnątrz
seb96222 - 12-04-2012, 21:34
Zgadzam sie. u mnie spierniczyl konserwacje ta od wewnatrz nadkoli i wyszloale sie poprawi:D
deejay - 12-04-2012, 21:55
Juiceman napisał/a: | Blacharza mogę polecić Tobie z okolic Wrocławia. KucharZ u niego robił |
Nie tylko on , ja rówież polecam Mariusza
Tomek - 12-04-2012, 22:33
deejay, a nie masz fotek, jak zrobił w środku auta? po otwarciu drzwi
deejay - 12-04-2012, 22:44
tomek84 napisał/a: | deejay, a nie masz fotek, jak zrobił w środku auta? po otwarciu drzwi |
Nie mam , ale obiecuje ci ze jest tak zrobione , że nawet spawu nie czuc pod palcem
Chłopina ma fach w reku , lepszego nie znam
Tutaj u Michała w temacie masz więcej fotek .
http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=75
Ps Mariusz robi wszystko na gotowo pod lakiernika , gumuje nadkola szczelnie i maluje specjalnym podkładem antykorozyjnym . Lakiernik ma tylko do wyprowadzenia błotniki na koniec konserwacja woskiem od wewnątrz .
KucharZ - 13-04-2012, 14:24
Przeklejam fotki tutaj, żęby zdjęcia były w jednym miejscu
Zrobione reperaturki u mnie w Galancie
|
|
|