Off Topic - Na kogo zagłosujemy ??
akbi - 10-10-2007, 20:48
Hubeeert napisał/a: | :roll: Każdy złodziej to pijak bo każdy pijak to złodziej. |
Aga napisał/a: | nie uogólniaj Akbi - jak często się tu na forum słyszy ! |
racja ...sorki
igi - 11-10-2007, 07:47
Szkoda że na te żubry na górze nie można głosować
Anonymous - 11-10-2007, 13:30
igi napisał/a: | Szkoda że na te żubry na górze nie można głosować |
to może i lepiej? nie słyszałeś o ukąszeniu przez żubra filipińskiego?
Marcin-Krak napisał/a: | I dlatego najlepiej nie głosować |
zasłyszane hasła zachęcające do wzięcia udziału w głosowaniu:
"Babcie do urn !!!"
i
"Spotkajmy się w lokalu"
cns80 - 12-10-2007, 09:37
akbi napisał/a: | Dla czerwonego elektoratu woda ognista jest czym najzupełniej normalnym ... jak herbata dla Ciebie czy dla mnie | Słowiańska tradycja
CichyTom napisał/a: | Może dla Ciebie cns80 to jest normalne, może tego nie dostrzegasz, może wolisz to widzieć po swojemu, czyli słyszysz tylko to, co ktoś mówi, natomiast nie postrzegasz w jaki sposób mówi | No widzisz. Dla mnie jest ważne co kto robi, później co kto mówi, a na końcu jak mówi. Premier jest świetny w tym jak mówi: "Wolacy" i "wogle" itd.
CichyTom napisał/a: | Natomiast wolałbym żebyś podzielił się z nami swoją opinią dotyczącą powodów tego, że w ostatnich dniach znowu PiS ucieka PO w sondażach. Ja po tym co widziałem w niedzielę mam swoją wersję. A Ty? | Sądzę że tak naprawdę nie interesuje cie moje zdanie, więc przytoczę kilka ogólników, a ty wybierz sobie któryś i skomentuj:
bla, bla, bla, deficyt ludzi myślących, bla, bla, bla,
bla, bla, bla, zakłady bukmaherskie, bla, bla, bla,
bla, bla, bla, odwoływanie się do podstawowych lęków i fobii, bla, bla, bla,
bla, bla, bla, mówienie tego co lud chce słyszeć, a nie tego co realne, bla, bla, bla,
bla, bla, bla, walka z układem, bla, bla, bla,
bla, bla, bla, czterech ministrów otwierających kawałek drogi, bla, bla, bla,
Dla kogoś kto nie rozumie manipulacji ten wspaniały szoł medialny jest niczym prawda objawiona.
Marcin-Krak napisał/a: | A jakby się cofnąć wstecz- to można odnieść inne wrażenie | A można się cofnąć do przodu ?
Dużo osób zarzuca Tuskowi że jest za miękki, ale jego elektorat zarzuca mu że wpisuje się w styl Jarka. To może jakiś specjalista się wypowie jak być twardym i kulturalnym w rozmowie z Jareczkiem ?
Konwencja PO była utrzymana w ciekawym i dość niebagatelnym stylu (nie mówię że skutecznym). Konwencja PiS wyglądała jak n-ty zjazd KC PZPR. Ale Jarek stara się przemówić do ludzi, którzy nie potrafili przystosować się do demokracji i kapitalizmu (W takim wydaniu jakie miało miejsce w Polsce po 89) i z utęsknieniem wypatrują komunizmu licząc że państwo im znowu da. Jeśli chodzi o skuteczność to PiS na pewno ma większą. Tylko ja nie lubię obłudy
Aga - 12-10-2007, 09:59
cns80 napisał/a: | Ale Jarek stara się przemówić do ludzi, którzy nie potrafili przystosować się do demokracji i kapitalizmu (W takim wydaniu jakie miało miejsce w Polsce po 89) i z utęsknieniem wypatrują komunizmu licząc że państwo im znowu da. Jeśli chodzi o skuteczność to PiS na pewno ma większą. Tylko ja nie lubię obłudy |
popieram !
to jest odpowiedź dla tych co to nazywają zwolenników LIDu "komuchami"
bardziej komuchami są ci co za komuną tęsknią, jak napisano powyżej
Student - 12-10-2007, 10:26
Najgorsze dla Mnie jest to, że Kaczor żeruje na najbardziej podłych zachowaniach ludzi takich jak : zawiść, obłuda, zakłamanie.
Nigdy nie powiem że PiS jest gorszy od PO albo że PO ma wszystko lepsze ale nie lubię państwa policyjnego, nie lubię być rządzonym przez gości którzy niczego w życiu nie osiągnęli poza oczywiście polityką gdzie głosuje na nich wątpliwy elektorat osób które wszystkim wszystkiego zazdroszczą itp.
Dosyć mam mówienia, że wszyscy przed PiS byli źli i zmarnowali szanse.
Dosyć mam obrażania przez kurdupla ludzi zasłużonych dla RP 2,3,4 a nawet 5-tej.
Pytam się gdzie był Kaczor w latach 90-tych za jakim stołem siedział i z kim dzielił majątek narodowy, wtedy mu to nie przyszkadzało.
A kurdupel jest tak pamiętliwy że po 15 latach zemścił się na prezesie Mojej firmy, który miał odmienne zdanie , odwołując go o 23.00 w nocy za pomocą faxu, a gdzie po raz kolejny szacunek dla człowieka który zarobił więcej kasy poprzez swoje zarządzanie firmą dla RP niż Kaczor zrobił przez swoje całe rządy.
Są tylko jedne słowa: „ Spie....j dziadu.....”
sruba - 12-10-2007, 10:37
Aga napisał/a: | popieram !
to jest odpowiedź dla tych co to nazywają zwolenników LIDu "komuchami"
bardziej komuchami są ci co za komuną tęsknią, jak napisano powyżej |
ale LID to komuchy i nawet najglupsza wypowiedz, program polityczny, czy czyn prezesa Jarosława, tego nie zmieni.
btw. Student, tak z ciekawosci - gdzie pracujesz ?
na pohybel czarnym i czerwonym
Student - 12-10-2007, 11:11
Jak powiem że współprację z MSWiA , MSZ, NBP itp. to trochę rozjaśni.
A pracuję w jednej ze Spółek Skarbu Państwa, która produkuje bardzo specyficzne rzeczy.
Jak to spółka jesteśmy narzędziem w rękach rządzących (a na pewno władze naszej Spółki)
Poprzedni prezes przeżył 10 lat na stanowisku i nie ma człowieka który złe słowo powie na Jego temat.
Co ciekawe razem z kurduplami byli w jednej partii ale odmienność zdań ich rozdzieliła, on poszedł w naprawienie Państwa poprzez biznes oni poprzez politykę.
No i po wielu latach przypomnieli sobie o Nim
Nawet SLD nie traktowało tak ludzi jak PiS
A co do firmy:
Przez 15 lat nie doczekaliśmy się statusu "Narodowej......i dalej nazwa" tak jak to jest w każdym normalnym Państwie.
Mimo że stawia się nam najwyższe wymagania w klasie "SICRET" (jesteśmy jedynym przedsiębiorstwem w RP, które ma certyfikat UE w tej klasie), to nic nie robi w kierunku zapisów prawnych.
Oczywiście ktoś powie że maży Mi sie monopol, nic z tych rzeczy , marzą mi sie takie same prawa dla wszystkich i takie same warunki ale dla określonych klas produktów bez polityki i nacisków.
A co do samego kurdupla :
Za karę że załoga zrobiła protest przeciwko odwołaniu prezesa i oflagowała zakład to nie dostaliśmy podwyżki w 2007 chyba miało być jakieś 30zł.
A podczas nielegalnego wejścia przez PiS na zakład posłużono się sfałszowanymi przepustkami
Więc w sprawę Blidy, Krauzego i innych też nie wierzę bo wiem do czego ta ekipa jest zdolna.
JCH - 12-10-2007, 11:37
Student napisał/a: | ak powiem że współprację .... to trochę rozjaśni. | Student, dowód mi trzeba wymienić. Da się coś szybciej
Student - 12-10-2007, 12:11
Masz na PW odpowiedź.
Anonymous - 12-10-2007, 12:15
Szkoda że dzisiejsza debata będzie podobna do poprzedniej- myślałem że wyciągnął jakieś wnioski bo ostatnia wg mnie była beznadziejna,chaotyczna i wiele nie wnosiła....... no ale zobaczymy.
cns80 - 12-10-2007, 14:07
Student napisał/a: | Jak powiem że współprację z MSWiA , MSZ, NBP itp. to trochę rozjaśni. | Pamiętam jak byliście oflagowani. Ładny protest.
Krzyzak - 12-10-2007, 14:49
dzis jak jechalem autem, to w radiu podawali sondaze przedwyborcze
zastanawia mnie, jaka krotka pamiec maja ludzie - jak niedawno rzadzil sld i jakie byly wtedy afery i korupcja...
a teraz ci sami ludzie sa na 3 miejscu...
masakra - nie wiem, jak mozna glosowac na alkoholikow (Kwasniewski), cynikow (Miller) czy czlowieka, ktory bedac w moim wieku, nie potrafi sie dobrze wyslowic (Olejniczak)
Anonymous - 12-10-2007, 14:54
Krzyzak wszyscy kradną i na prawo i na lewo.................dlatego tak jest jak jest w kraju
A co powiesz na to jak jeden z ministrów AWS był tylko po podstawówce
karolgt - 12-10-2007, 14:55
Krzyzak napisał/a: |
zastanawia mnie, jaka krotka pamiec maja ludzie - jak niedawno rzadzil sld i jakie byly wtedy afery i korupcja...
a teraz ci sami ludzie sa na 3 miejscu...
masakra - nie wiem, jak mozna glosowac na alkoholikow (Kwasniewski), cynikow (Miller) czy czlowieka, ktory bedac w moim wieku, nie potrafi sie dobrze wyslowic (Olejniczak) |
ja tamtych "rządów" z racji wieku zbyt dobrze nie pamietam, ale z jednej strony slysze jak ludzie na poprzednie rządy narzekają, jak narzekaja na komune która kiedyś była, a potem i tak idą na tych samych ludzi głosować
|
|
|