To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Mitsubishi Trójmiasto - Pomorskie - Luźne rozmowy Mitsumaniaków z nad morza ...

sebekColt97 - 17-05-2009, 08:46

ja staram się na drogach nie prowokować innych a na prowokacje nie odpowiadam,nieraz kierowcy BMW na ulicach Malborka chcieli wyścigów w centrum miasta,zatrzymywali na sąsiednim pasie i teksty typu "co leszczu pokaż co potrafisz",albo 'frajerze na co cie stać".Olewam takich ludzi a zwykle w takiej bmce 4-5 osób z browarem i nudzą się chłopaki szukając atrakcji, a co do leszczy to chyba sami o sobie mówili i smutno czasem patrzeć na podrasowane bmki i chłopaków którym ulice w centrum wydają sie torami wyścigowymi. Wiele takich sytuacji miałem, nigdy nie dałem się ponieść emocją, po prostu ulice miast nie są do wygłupów i zabijania siebie lub innych, ale nie każdy to rozumie. Akurat z Bmkami troche cięć miałem, malborski klub tej marki zamiast normalnych spotów organizował uliczne wyścigi, żałosne ale co zrobić. Ciesze sie, że w gronie Mitsumaniaków spotykam normalnych ludzi i można wpadać na fajne spoty.
Anonymous - 17-05-2009, 08:59

sebekColt97 napisał/a:
teksty typu "co leszczu pokaż co potrafisz",albo 'frajerze na co cie stać"

co za debile, z takim czyms na szczescie sie nigdy nie spotkalem

sebekColt97 napisał/a:
podrasowane bmki

taa w wydech jak wiadro :)

sebekColt97 - 17-05-2009, 11:50

deenbe, to grupa ludzi która myślała, że w Malborku są panami dróg i nieraz widziałem podobne zaczepki do sportowych aut innych marek, ale znałem też w Malborku paru kolesi co mieli BMW i nie uczestniczyli w tym forum, wprost sie śmiali z tego całego klubu"Bajeranckie Malborskie Wózki", a teraz na szczeście nie oglądam już tych klubowych podrasowanych cudów. Sam nieraz mam ochote na BMW, ale na razie Japonia górą :) Miło wspominam jedną przygodę, popsuła mi sie Prela i jedyny kierowca który zatrzymał i podrzucił do mechanika to BMW320d, jak widać każda marka ma ludzi OK i wyjątki o których pisałem powyżej.
Krzyzak - 17-05-2009, 17:01

w tygodniu patrzylem na ceny czesci do bmw e39 czy do audi a4 - niestety strasznie drogie sa
podobne elementy do np. galanta EA5 sa czasem 2 a czasem 3x tansze... i przeszla mi ochota na posiadanie bmw...
porownywalem ceny czesci eksploatacyjnych tych samych marek (amortyzatory, klocki hamulcowe, wahacze itp.)

sruba - 17-05-2009, 22:14

Krzyzak napisał/a:
w tygodniu patrzylem na ceny czesci do bmw e39 czy do audi a4 - niestety strasznie drogie sa

Darek - a gdzie je porównywałeś ? tzn. w jakim sklepie ? poza tym zarzuć przykładem, ciekawym różnic :D

Krzyzak - 18-05-2009, 07:01

http://sklep.intercars.com.pl/ (ceny bez znizki klubowej):
A - audi a4 2.0 benz. 2000 r.
B - bmw e39 2.0 benz. 2000 r.
M - galant EA2 2.0 benz. 2000 r.

wahacz trw: A 171-341 zl, B 300-420 zl, M 190-430 zl - yamato

klocki ATE: A 212-953 zł, B 380-450 zl, M 150-160 zl

amortyzator KYB: A 250-280 zl, B 170-913 zl, M 250-330 zl

jak widac ogromna roznica jest np. na klockach
amortyzator do bmw rowniez nie jest tani
wahacze - tu wypada cenowo podobnie, ale trudno zmierzyc jakosc polskiego trw do japonskiego yamato

wiesz - wtedy patrzylem glownie na bmw, bo audi mnie nie interesuje i moze stad roznice byly wieksze; ponadto wzialem prawie podstawowa wersje silnikowa, a potem jeszcze sprawdzalem dla V6, gdzie roznice na rozrzadzie dochodza...

Anonymous - 18-05-2009, 07:44

Krzyzak napisał/a:
http://sklep.intercars.com.pl/ (ceny bez znizki klubowej):
A - audi a4 2.0 benz. 2000 r.
B - bmw e39 2.0 benz. 2000 r.
M - galant EA2 2.0 benz. 2000 r.

wahacz trw: A 171-341 zl, B 300-420 zl, M 190-430 zl - yamato

klocki ATE: A 212-953 zł, B 380-450 zl, M 150-160 zl

amortyzator KYB: A 250-280 zl, B 170-913 zl, M 250-330 zl

jak widac ogromna roznica jest np. na klockach
amortyzator do bmw rowniez nie jest tani
wahacze - tu wypada cenowo podobnie, ale trudno zmierzyc jakosc polskiego trw do japonskiego yamato

wiesz - wtedy patrzylem glownie na bmw, bo audi mnie nie interesuje i moze stad roznice byly wieksze; ponadto wzialem prawie podstawowa wersje silnikowa, a potem jeszcze sprawdzalem dla V6, gdzie roznice na rozrzadzie dochodza...

do e46 po lifcie wahacze sa aluminiowe i przedzial cenowy od 380zl do 1060zl w IC :D

sruba - 18-05-2009, 08:36

Krzyzak napisał/a:
a potem jeszcze sprawdzalem dla V6, gdzie roznice na rozrzadzie dochodza

z rozrządem w V6 jakiejś tam tragedii nie ma. przy mojej ostatniej bytności w Intercarsie policzyłem sobie, że kompletny rozrząd (paski+rolki), filtry (powietrze, paliwo, olej, kabinowy), olej do silnika, olej do skrzyni biegów i filtr do niej, powinien wynieść łącznie jakieś 750 PLN. więc chyba całkiem normalnie. nie wiem jeszcze nic na temat klocków, nie wiem jakie są ceny elementów zawieszenia, ale przy moim aluminium, pewnie prędzej, czy później się dowiem :lol:

sebekColt97 - 18-05-2009, 11:10

inter cars staram omijać kupując części do hondy, zwykle przeraża mnie nieprofesjonalne podejście do klijenta, zdarzyło kilka razy kupić złe części, wiecie dlaczego złe, bo katalogowo niby ok a przy wydaniu w magazynie coś innego mi wydawali, potem magazyn uważa,że to wina sprzedawcy a sprzedawca że magazyn żle pracuje i tak w kółko to słyszałem, mowa o ICars na ul. Chmielnej, tylko i wyłącznie o tej placówce. Teraz jak cos potrzebuje to jade na Słowackiego(Japparts),od ręki i zawsze to co trzeba,nigdy żadnych problemów,ceny konkurencyjne.
Co do cen części do Hondy, to dla przykładu powiem ile rozrząd kosztował:2 paski,2 napinacze, pompa wody, uszczelka pokrywa zaworów - części kupił znajomy po cenach hurtowych ze zniżką,koszt 420zł, plus wymiana w Malborku 230zł=650zł całość, to tak dla orientacji podałem żebyście mieli porównanie mitsu - honda - inne marki.

Krzyzak - 18-05-2009, 12:07

sebekColt97, kupowalem czasami na Slowackiego - dopoki nie zaczalem kupowac ze znizkami wlasnie w IC, ale na Piekarniczej
zapewniam Cie, ze taniej ciezko znalezc - niestety JC ze Slowackiego sa mocno niekonkurencyjni

akbi - 18-05-2009, 14:37

sebekColt97 napisał/a:
ceny konkurencyjne

ceny masz konkurencyjne nie kupując w IC z MItsumaniakowym upustem .... a teraz sobie pomyśl, że ceny w IC masz ok 20-30% tańsze .... i co teraz powiesz :?: :wink:

sebekColt97 - 18-05-2009, 18:12

wiem że ceny w IC nie są wysokie, tylko zwróciłem uwagę na jakość obsługi i pomyłki,ale to chyba domena punktu na Chmielnej. Zdarzało mi się korzystać z IC w Elblągu i tam zawsze solidne podejście i fachowa obsługa, a co do Jappartsu, to zwykle kupuje tam zamienniki i ceny za klocki, filtry czy świece zbliżone do ICars, ale napewno szukając czegoś do zawieszenia, sprawdze zarówno w JP jak i IC, rynek jest taki, że trzeba czasem sie naszukać, ale dzieki temu można zaoszczędzić. Mam nadzieję placówka przy Chmielnej z czasem rozkręci sie i komunikacja działu sprzedaży z magazynem poprawi, na dzien dzisiejszy daje im ocene 1. ICars w Elblągu, bez niczego ocena bdb.
irekmiecz - 06-06-2009, 22:32

Co Wy na to ? :shock: http://www.trojmiasto.pl/...trona=15#opinie
Dopiero dziś to znalazłem

akbi - 06-06-2009, 22:46

pisalismy juz o tym torze w temacie F1
trzymam kciuki za tor w Gdyni

Anonymous - 09-06-2009, 06:52

Że nareszcie w gdańsku świeci słonko i jest milo -dosyć już tego jesiennego lata :druid: