To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - moje CA0...

londolut - 04-11-2008, 17:06

Baaardzo długo nic się nie działo w moim Colciku aż tu nagle dziś rano wpakowałem się w dziurę i na oponie od bocznej strony wyskoczył "cyc" :? Byłem przed chwilką u wulkanizatora i okazało się, że opona do wywalenia. Także na lato nowa oponka trafi do Colta. Nie wiem co z felgą - najpierw muszę mieć oponę żeby wyważyć cały zestaw.
No i druga sprawa - dziś dostałem od Mateusza sworznie wahacza, jutro jadę na wymianę i w końcu po pieczątkę, bo jak na razie Colt jeździ z tymczasowym pozwoleniem lecz może poruszać się do 40km/h i bez pasażerów :D

londolut - 06-11-2008, 15:20

Sworznie wahaczy wymienione. Po 4 godzinach walki colt znowu jeździ, tym razem na zimówkach. W przyszłym miesiącu zamówię końcówki drążka stabilizatora (?) i końcówki drążków kierowniczych po czym na zbieżność :)
rosomak1983 - 06-11-2008, 15:30

londolut napisał/a:
Sworznie wahaczy wymienione. Po 4 godzinach walki colt znowu jeździ, tym razem na zimówkach. W przyszłym miesiącu zamówię końcówki drążka stabilizatora (?) i końcówki drążków kierowniczych po czym na zbieżność :)

no zawiecha wazna sprawa...
Moge spytac dlaczego nie ma twojego tematu w spisie nasze miski?
Mozna tylko wejsc bezposrednio ze strony głownej jak masz najswierzszy komentarz...
Toi specjalnie tak czy to jakis bład forum?

karolgt - 06-11-2008, 15:37

rosomak1983 napisał/a:

Moge spytac dlaczego nie ma twojego tematu w spisie nasze miski?
Mozna tylko wejsc bezposrednio ze strony głownej jak masz najswierzszy komentarz...
Toi specjalnie tak czy to jakis bład forum?

u mnie jest ok, widać z Nasze Miśki.

londolut - 06-11-2008, 22:24

rosomak1983 napisał/a:
no zawiecha wazna sprawa...
Bardzo ważna, dlatego postanowiłem się za to zabrać.
rosomak1983 napisał/a:
dlaczego nie ma twojego tematu w spisie nasze miski
Poszukaj dobrze, ja też mam normalnie w tematach w Naszych Miśkach :)
londolut - 29-11-2008, 13:05

Ostatnio zaczęły się u mnie siupy z temperaturą. Silnik nagrzewał się szybko, chłodnica też. Wskazówka po 15km sięgała do 1/3 skali a po włączeniu ogrzewania na 2-gi bieg malała. Po odpaleniu ogrzewania na max wskazówka opadała w oczach. Mimo tego wszystkiego w aucie było ciepło lecz nie dostatecznie. Jakiś tydzień temu podłożyłem termostat z silnika dawcy, który pozostał mi po przebojach z wodą. Dalej było tak samo ale w końcu termostat też nie był nowy. Wczoraj wymieniłem termostat na całkiem nowiuśki. Jak się okazało, japońskie części są wykonane z mosiądzu a szajs z JC z jakiejś tandetnej blachy. Do Colta trafił też nowy płyn chłodniczy - Kuler - firmy K2. Z czasem zaleję coś innego, pewnie Dynagela ale podczas kupowania nie było więcej hajsu :oops: Zobaczymy co teraz powie Colcik.
Rafal_Szczecin - 29-11-2008, 13:12

nie wiem jak u Was ale u nas w sz-n w aszoł (ashaw : ? nie wiem jak to sie pisze ) byla promocja i 4 litrowy preston kosztowal 20 pln :)
pawela - 29-11-2008, 13:36

Cytat:
Do Colta trafił też nowy płyn chłodniczy - Kuler - firmy K2

zalałem to samo w czwartek ;) Ma trochę 'sikowaty kolor' ale ok :P

londolut - 29-11-2008, 13:39

pawela napisał/a:
'sikowaty kolor'
Sikowaty?! :D Normalny kolor płynu chłodniczego :P Taki zielony jak butla z Mountain Dew :D
Rafal_Szczecin napisał/a:
aszoł (ashaw
Auchan może :P ?
Rafal_Szczecin - 29-11-2008, 13:43

londolut napisał/a:
Auchan może

ooo to wlasnie to :D

rosomak1983 - 29-11-2008, 18:27

londolut napisał/a:
pewnie Dynagela

chyba jest optymalny
londolut napisał/a:
aszoł (ashaw
Auchan może :P ?
nie wiem jak u Was ale u nas w sz-n w aszoł (ashaw : ? nie wiem jak to sie pisze )

londolut napisał/a:
Auchan może

ooo to wlasnie to :D

U nas się mówi oszołom :D :D :D

mkm - 29-11-2008, 18:51

londolut, dlaczego K2? Juz chyba lepsze petrygo... Po co kombinowac z jakimis "no name"-ami? Mam nadzieje, ze dlatego, ze nie wiesz czy bedzie wszystko ok? pawela Ty tez zmien ten plyn. Jak lubisz czasem "przylozyc" to dobry plyn to podstawa!
londolut - 30-11-2008, 00:45

mkm napisał/a:
londolut, dlaczego K2?
Facet mówił że jest lepszy od petrygo a droższy był chyba o 2 zł z tego co pamiętam.
mkm napisał/a:
Mam nadzieje, ze dlatego, ze nie wiesz czy bedzie wszystko ok?
To po pierwsze. Po drugie, muszę wypłukać układ chłodniczy a po trzecie słabo z hajsem było. Do końca roku przejeżdżę na tym a później zaleję coś lepszego.

Powiedzcie mi gdzie jest odpowietrznik układu chłodzenia? Czy to może śruba z łbem na imbus, która jest na pokrywce z termostatu?

mkm - 30-11-2008, 13:09

londolut napisał/a:

Powiedzcie mi gdzie jest odpowietrznik układu chłodzenia? Czy to może śruba z łbem na imbus, która jest na pokrywce z termostatu?

Na stronie 18 Twojego tematu masz linki do tematow.

pawela - 30-11-2008, 14:41

kierowałem się tym co londolut. Na razie auto nie dostaje batów bo ślisko i się boję :P Zobaczę jak płyn się zachowuje w normalnej eksploatacji :)