To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Radio fabryczne w lancerze - problemy i usterki.

berladi - 10-03-2013, 20:09

Dzięki Trik, ale niestety nie pomogło.Jakieś inne pomysły?
Arqu - 10-03-2013, 23:09

berladi napisał/a:
Dzięki Trik, ale niestety nie pomogło.Jakieś inne pomysły?

Wymiana radia.
Ja u siebie nie sprawdzałem czy naprawi się po odłączeniu aku, od razu wymieniłem radio.

mjsystem - 10-03-2013, 23:44

Arqu napisał/a:
A tak z innej beczki, czy radio się wyłącza samo po jakimś czasie w samochodzie bez odpalonego silnika?

Fabryczne radio wyłącza się automatycznie po 30 minutach.

modzel84 - 11-03-2013, 07:17

też miałem ten problem, okazało się że to radio było trafione i wymienili mi je na gwarancji
Arqu - 11-03-2013, 14:44

modzel84 napisał/a:
też miałem ten problem, okazało się że to radio było trafione i wymienili mi je na gwarancji

Niestety jak mam auto z października 2009 to radio po gwarancji i trzeba było iść w koszty.
A ma ktoś rozpiskę wtyczek z tyłu radia, chciałbym uruchomić je "na stole"

apikus - 11-03-2013, 16:10

Zobacz tu:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=3446

pablo diablo - 12-03-2013, 10:28

Trik napisał/a:
pablo diablo, Zwykłe radio ma taką opcję. Kliknij lewym pokrętłem TUNE na 2 sec potem klikaj aż dojdziesz do konkretnej opcji. Najpierw będzie balans LR potem ten drugi balans FR. Rozdział 5 instrukcji.

O tuż moje zwykłe radio tego nie posiada rok 2010 nawet zobaczyłem w instrukcji tego niema
owszem jest Balance ale lewych i prawych głośników nic na temat przód i tył czyżby były rożne wersje ? a możne jakaś funkcja blokuje ta funkcje ?

Arqu - 12-03-2013, 14:38

pablo diablo napisał/a:
Trik napisał/a:
pablo diablo, Zwykłe radio ma taką opcję. Kliknij lewym pokrętłem TUNE na 2 sec potem klikaj aż dojdziesz do konkretnej opcji. Najpierw będzie balans LR potem ten drugi balans FR. Rozdział 5 instrukcji.

O tuż moje zwykłe radio tego nie posiada rok 2010 nawet zobaczyłem w instrukcji tego niema
owszem jest Balance ale lewych i prawych głośników nic na temat przód i tył czyżby były rożne wersje ? a możne jakaś funkcja blokuje ta funkcje ?

A pozycji FADER ten nie masz?

mjsystem - 12-03-2013, 18:39

Arqu napisał/a:

Jest na pewno. Jeśli masz 6 głośników, to nie ma innej opcji :wink:

pablo diablo - 12-03-2013, 18:56

Arqu napisał/a:
pablo diablo napisał/a:
Trik napisał/a:

Zwracam honor panowie wszystko jasne przepraszam za zamieszanie poprostu inaczej jest to nazwane niż było sugerowane

Trik - 12-03-2013, 20:07

pablo diablo napisał/a:
poprostu inaczej jest to nazwane niż było sugerowane

Eeee. Bo ja angielskiego dobrze nie znam. :oops: i nie pamiętałem jak to brzmiało z angielska. :wink:

mjsystem - 12-03-2013, 20:21

pablo diablo napisał/a:
Zwracam honor panowie wszystko jasne przepraszam za zamieszanie poprostu inaczej jest to nazwane niż było sugerowane

... a nie mówiłem? :lol:

zdebel - 26-06-2015, 16:42
Temat postu: Radio dotykowe
Witam!

Ostatnio w moim miśku z 2015 pojawił się taki problem. Mam to nowe dotykowe radyjko, po odpaleniu auta po kilkunastu sekundach słuchania mp3 z pena idzie takie głosne JEBS (pewnie głosniki) i się radio restartuje. Po restarcie długo nie pojawia się USB. Wiecie może jak to radio sie nazywa, jakieś dane techniczne, manual cokolwiek? Na FM itp. niby nic isę nie dzieje. Na razie zwalam winę na pena, poprobuję z innymi.

jj2010 - 02-12-2015, 19:52

Witam
Nie mogę znaleźć odpowiedzi na swój problem..tzn
Dziś podczas wymiany płyty cd wyskoczył komunikat Error 3 - nie pobiera wkładanej płyty rockford fosgate - fabryczny..
ASO - tylko wymiana sprzętu ( sugerowana)
Czy ktoś miał taki problem ? i jak z nim sobie poradzić ?
Pozdrawiam.

tokyo - 02-12-2015, 23:05

Witam
wysypal sie prawdopodobnie naped cd - maja racje odnosnie radia
Jak bedziesz kupowal nowe/z 2 reki to pomysl o kupnie radyjka z obsluga usb/bt wieksze mozliwosci