To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero Ogólne - * * * WITAM WSZYSTKICH * * *

Karolq00 - 07-01-2015, 18:06

Witam serdecznie. Od kilku miesięcy jestem posiadaczem Pajero II.
Mam nadzieję że forum pozwoli mi na wymianę wiedzy z innymi Mitsumaniakami. :)

coval - 06-02-2015, 09:43
Temat postu: Powitanie i drugi post
Dzień dobry wszystkim

Chciałbym się grzecznie przywitać jako nowy na forum.
Dziękuję za podpowiedź i obiecuję poprawę, bo zaatakowałem najpierw pytaniami.
Jestem szczęśliwym (i wierzę, że tak zostanie) posiadaczem Pajero 5D 3.2 DiD 200km.
To moje pierwsze auto 4x4.
Do tej pory
Corolla, Avensis, Vectra C kombi i Mondeo sedan.
Cel zakupu auta i główne użytkowanei jako duże auto rodzinne.
A dzieciaki koniecznie chciały mieć 3-ci rząd siedzeń.
Alternatywą był Freemont V6 w benzynie.
Z perspektywy pierwszych miesięcy bardzo się cieszę, ze wybraliśmy Miśka.

Jazda wysoko jak w autobusie i wrażenie czołgowatości przebijają wszystko - oczywiście w pozytywnym znaczeniu.

Na razie tylko 3 tyś km i wymiana oleju w silniku i filtra po sugestii w serwisie, że to tak na wszelki wypadek po 3 tysiącach dobrze coby potencjalne opiłki z docierania usunąć.
Padło zasilanie e gnieździe zapalniczki, ale to pewnie jeden bezpiecznik i luz.
Ksenony trochę krótko świecą (na małą odległość) więc poprosiłem o wyregulowanie czy to nei moje subiektywne wrażenie.

Jesteśmy słoikami z Warszawy, napłynęliśmy z żoną z Olsztyna kilkanaście lat temu i tak już zostało.

Raz jeszcze witam i do usłyszenia w postach.
Coval

stefan1989 - 07-03-2015, 11:07

Witam wszystkich.
adanauar - 28-04-2015, 13:30

Witam wszystkich. Od tygodnia jestem posiadaczem PAjero III 3.2 DiD rocznik 2005 przebieg 160 tyś km. Jak na razie rewelacja, i oby tak zostało :mrgreen: Długo wahałem się co kupić, Patrola, Toyotę LC czy Miśka. Ostatecznie wybrałem tego ostatniego, choć przymierzalem się również do Pajero Sport. To już trzeci misiek w domowej stajni, miałem kiedyś Lancera z lat 90-tych i mam Lancera z 2006 roku i to chyba ostatecznie zadecydowało o wyborze kolejnego miśka. Posiadałem również Toyotę 4 runner 3 litry w benzynie, ale niestety musieliśmy się rozstać jakiś czas temu :roll: Pozdrawiam wszystkich.
chris junior - 07-05-2015, 14:44
Temat postu: Powitanie
Nazywam się Chris Junior i od 16 lat naprawiam pralkę:)
Jestem perkusistą zamieszkałym w Krakowie a pochodzę z Bielan k. Oświęcimia
Cóż... postanowiłem dołączyć do społeczności forumowej gdyż zaczynam zbyt intensywnie wydawać pieniądze po zakupie P II 2.8 Long 97rok :)
Zaraził mnie ojciec mojej kobitki - należy do klubu offroadowego KST Zubry.
Póki co kupilem autko ale fotek narazie jedna gdyz stoi w warsztacie i czeka na mody.
Gram na codzień w kilku zespołach gdyby to kogoś interesowało ale może nie będę podawał nazw żeby nie było marketingu na forum:)
Jak ktoś będzie w potrzebie jeśli idzie o kapelę na wszelaką imprezę od wesel do koncertow rockowych z ex wokalista Dzemu - piszcie na priv
Cóż tyle z mojej strony - pozdrawiam wszystkich znawców Pajero!

zibi1973 - 30-05-2015, 15:39
Temat postu: Witam!
Witam wszystkich jako nowy posiadacz Pajero Pinin 1.8 MPI z LPG.
Jak na razie jestem bardzo zadowolony z autka, na trasie (200km) jechało się wygodnie (mam 186cm wzrostu) i byłem zaskoczony, że tak fajnie się prowadzi, żona zadowolona (a do JeePa Cherokee XJ nawet nie chciała wejść...) jeżdzi Pininkiem aż miło patrzeć.
Mam nadzieję, że sprawdzi mi się to autko w lesie.
Pozdrawiam!!!

PrzemoM - 24-09-2015, 23:45

Witam wszystkich!

Przez pięć lat byłem szczęśliwym posiadaczem Vitary używanej jako auto wakacyjno rekreacyjne, przy czym rekreacja w moim wydaniu to przejazd polną dróżką a nie przedzieranie się przez drogę czołgową na bagnach. Rodzina mi się powiększyła i wyższego komfortu się zachciało, więc rozglądam się za Pajero II. Żona za to rozgląda się za innymi pojazdami, ale mam nadzieję, że z Waszą pomocą zgromadzę argumenty za Mitsu. Ale to już temat na zupełnie inny temat, który mam zamiar założyć.

pozdrawiam,
Przemek

jawaldek - 25-09-2015, 12:25

PrzemoM napisał/a:
Rodzina mi się powiększyła i wyższego komfortu się zachciało, więc rozglądam się za Pajero II
Lubicie podróżować, zwiedzać, nocować na łonie natury ??? To Misiek jak w sam raz :) a co można zrobić to moja własna podpowiedź https://youtu.be/uu12pjngoSk
Witaj na forum :)

PrzemoM - 25-09-2015, 20:50

Jawaldek, no rewelacja. Kamper bez kampera. Ostatnio widziałem starego Land Criusera z domkiem na plecach wykonanym metodą chałupniczą. I śmieszne i straszne :) . Ale jak sobie przypomnę pakowanie do Vitary zestawu troje dorosłych + dziecko na dwutygodniowy wyjazd nad jezioro (do domku) to moje było śmieszniejsze. A jak się pakowałem spowrotem, to już było straszne, bo doszedł świeżo kupiony rowerek i helowy balon z Zygzakiem, który leciał do przodu przy każdym hamowaniu:) Trasa około 500 km. Za mała dla mnie ta Vitka, chociaż long.
pozdrawiam,
Przemek

Radek J - 30-09-2015, 09:48
Temat postu: Powitanie
Od dwóch tygodni jestem posiadaczem Pajero II.Mam jeszcze Viertarkę 1.68v to Królowa Błota :D Misiek do błota nie pójdzie, przynajmniej na razie :D .Pozdrawiam Wszystkich Pajeromaniaków
filipej - 11-11-2015, 19:36

Witam wszystkich i pozdrawiam
lesheq - 02-01-2016, 16:16

Dzień Dobry drodzy Mitsumaniacy (Pajeromaniacy),

Jestem Leszek, nie mam jeszcze Pajero, ale przemyślenia ostatnich tygodni skłaniają mnie do kupna takowego pojazdu. Nie mam żadnego doświadczenia w jeździe tego typu samochodem (dużym suvem jeździłem tylko jako pasażer i to kilka razy w życiu), ale Pajero IV ma w sobie to coś, co powoduje, że chcę nim jeździć. Kilka lat temu znajomi mówili - "nie kupuj Saaba, bo drogi w eksploatacji, trudny w naprawie itp." Na szczęście ich nie posłuchałem, bo jakieś wewnętrzne "ja"mówiło"kup Saaba, bo jest tak brzydki, że aż piękny" :-) Nie żałuję, że kupiłem, ale teraz przyszedł czas na coś większego,i tym czymś chyba będzie Pajero IV. Dlatego też będę niezwykle wdzięczny za odpowiedź na kilka pytań dotyczących Pajero IV,które zadam na forum. Z góry przepraszam, że niektóre mogą się wydawać nieco naiwne czy oczywiste,ale jestem laikiem w temacie aut 4x4. Pozdrawiam wszystkich

Leszek

PajeroGdynia - 10-01-2016, 21:45

Witam wszystkich bardzo serdecznie w dziale Pajero. Pozdrawiam wszystkich. Moje Pajero to II 2.8 TD 96 rok Long 4M40. Potrzebuję trochę porad ponieważ muszę Miśka trochę podreperować.
mrq1976 - 10-01-2016, 22:27
Temat postu: Witam Wszystkich
Jestem Marcin, mam Space Gear 4WD - pozdrawiam serdecznie z Krakowa.
majrena - 11-01-2016, 14:03

Witam Wszystkich!
Mam na Marlena. Aktualnie jeżdżę Stilo 1.9 JTD, ale z racji zamieszkania w górzystym terenie i marnych dróg w okolicy mam wielką ochotę wymienić auto na Pajero Pinin 1.8 MPI. Rozważałam opcję Ravki 4, ale zauroczenie Pininkiem jest silniejsze, tymbardziej nakręcona filmikami z YouTube w terenie :D ...
Jako kobita ;-) opowiadam się za wersją 3drzwiową (to ma być drugie auto)... Rozterki wzbudza jedynie ilość miejsca z tyłu :-D - proszę się nie śmiać, ale w promilu 200-300 km nie mogę nigdzie obejrzeć takiej wersji... Z tyłu mam przewozić dzieci. Póki co chłopcy jeżdżą w fotelikach... Jeśli ktoś będzie tak miły to proszę o ewentualne racjonalne foto lub info. Z góry dziękuję... Żeby nie było, że baba i dużo gada, tym sposobem kończę oficjalne powitanie. Oby do następnego... Z misiakiem w garści :-D