Problemy techniczne - Ceramizer - regeneracja silnika
BeNeK - 13-02-2011, 14:58
Panowie a jakie specyfiki lejecie ?
JA chce sobie zmówić ten http://moto.allegro.pl/ce...1444835719.html
LanciGD - 13-02-2011, 17:19
Gdzieś czytałem że ten ceramizer to jedna wielka ściema , a ten test z hondą został źle wykonany bo nie spuścili całego oleju z silnika, ponoć jeszcze gdzieś zostało z 0,5 czy 1 litr i dobrze o tym wiedzą a ale oczywiście ujawnić to już problem bo za duża kasę przynosi to CUDO
BeNeK - 13-02-2011, 18:44
to jak myslicie czym zalać , może coś polecicie ? :]
szpala85 - 13-02-2011, 22:21
BeNeK, ja używam Ceramizera dokładnie tego co chcesz kupić do wyciszenia popychaczy i jak na razie działa .... wlewam raz na 5 tyś km i mam ciszę i spokój .... w moim przypadku to działa tylko i wyłącznie na popychacze żadnego tam wzrostu mocy ani mniejszego spalania nie zauważyłem ..... ( może też nie bierze mi oleju ale to może dla tego że zmieniłem styl jazdy od kiedy benzyna podrożała )
więc BeNeK, po co chcesz Ceramizer ?
SiM - 15-02-2011, 00:45
| LanciGD napisał/a: | | No to jeszcze ja dorzucę swoje 3 grosze ;] Zalałem do miśka preparat Firmy STP - chociaż to chyba bez różnicy , no cóż powiem szczerze że zaobserwowałem po jakimś czasie że na pewno jest cichszy i elastyczniejszy i pali dużo mniej oleju ale przeraziła mnie gęstość tego środka , Dokładnie konsystencja gluta ... sprawę przemyślałem i doszedłem do wniosku że zbliża się zima i będą problemy z odpaleniem i spuściłem to COŚ i zalałem świeży olej Castrola z czego jestem naprawdę teraz dumny. Czy zauważyłem jakieś negatywne skutki? Nie,chociaż nie wiem jak wygląda silnik od środka i chyba nawet nie chcę wiedzieć , wiem że na pewno nie zaleje już czegoś takiego przynajmniej tak taniego do silnika bo pewności nigdy niema |
taki gęsty glut to pewnie motodoktor a nie ceramizer.
coolluk - 21-02-2011, 18:02
Panowie co sadzicie o takim produkcie nie wiem czy to ceramizer ale firma ma pochlebne opinie moze ktos juz stosowal ? :
http://olejemidland.pl/sk...pychaczami-/162
kleryk-3kgt - 05-11-2011, 08:49
To jest sprawdzone (WYNN) http://allegro.pl/wynn-s-...1905637166.html pomaga, nie szkodzi.
| Hugo napisał/a: | Ja zastosowałem to "łajno" do silnika.
Z tego co wyczytałem pomaga w silnikach Fordów, Fiatów, Polonezów, w Żuku, Renaultów, itp. Jakoś nie słyszałem żeby pomógł japońskiemu silnikowi. Mój się totalnie rozszczelnił po przejechaniu 500 km. Wcześniej był idealnie suchutki. Remont silnika był nieunikniony i teraz mam spokój.
Powiem raz jeszcze: ceramizer bardziej działa na psychikę tego kto go zastosował niż na silnik (chyba, że zadziała, ale efekt jest przeważnie odwrotny od zamierzonego) |
W moim 3000GT były przedmuchy na zimnym silniku.
Obecnie pod zastosowaniu ceramizera, przedmuchy zniknęły a wcisnąłem tylko 4g. ( jedną tubkę )
Popychacze przestały poklepywać.
Mam problem z przedmuchem w Hyundaiu Accencie ( takiego kupiłem ), po zastosowaniu ceramizera, przedmuch może trochę się zmniejszył.
Wnioskuję że czytanie instrukcji pomaga. Natomiast nie pomoże żaden cudowny środek chemiczny, na silnik który jest mocno zaniedbany.
| Havoc napisał/a: | | Czyli jak na razie widzę że zmienia się podejście do tego środka, coraz mniej negatywnych opinii na ten temat. Co z remontem silnika w razie w. ? Ktoś wspomniał że skleja na tyle że nie idzie później nic rozebrać i jak już coś padnie poważniejzsego to motor do wywalenia. |
Słuchaj ich dalej, będziesz w zimę jeździł cabrio
CZYTAJCIE INSTRUKCJĘ OBSŁUGI!
|
|
|