Nasze Miśki - Historia mojego upartego Miśka czyli Projekt C58/3A
Hubeeert - 01-04-2010, 21:59
Po długich bojach samochód wreszcie zarejestrowany.
Niestety do wymiany jest większość zawieszenia.
Jak będę miał wene to opiszę.
gigant87 - 01-04-2010, 23:00
Hubeeert napisał/a: | Po długich bojach samochód wreszcie zarejestrowany. |
Prima Aprilis?
Hubeeert - 02-04-2010, 08:01
Byłby ale zarejestrowałem 31 marca.
Historia długa i zniechęcająca.
Wszyc - 02-04-2010, 09:11
no to fajnie że w końcu się udało powodzenia w pracach przy miśku
Rusza piękna pogoda czas dłubania przy autach
Hubeeert - 06-04-2010, 21:01
Po 4 miesiącach udało się zarejestrować Galanta.
Boje były ze wszystkim i w końcu dzięki Policji, miłej Pani Naczelnik d/s obywatelskich z Białołeki, mojemu samozaparciu, chamstwu pań w US, wkurzeniu na ubezpieczenie itd itd udało mi się samochodem pojechac do Mechanika czyli szwagra Ariaadny.
Niestety Bandyta cierpi na schorzenie a właściwie martwice zawieszenia. Oprócz tego o czym pisałem juz poprzednio do listy doszły amortyzatory i niestety sprężyny bo GTi z pneumatycznym zawieszeniem ma inne niż GTi ze zwykłym o czym nie chciał wiedziec poprzedni właściciel samochodu.
Zabawki zostały skompletowane dzięki japaneze (czekam jeszcze tylko na potwierdzenie w sprawie sprężyn) i całość poleci do mechanika.
Wymieniam
prawy drążek kier + końcówkę
komplet gum z zawieszenia
komplet amortyzatorów (+ komplet dodatków typu mocowania amorków) i sprężyn
komplet tarcz i klocków
przewody hamulcowe przód (4szt) na produkt firmy HEL(L)
kompletny rozrząd z pompą wody
komplet pasków
komplet kabli
komplet filtrów
komplet płynów
Do uszczelnienia idzie pokrywa zaworów (leci spod niej)
W dalszej kolejności do wymiany i zrobienia polecą:
przewody hamulcowe na tył
spryskiwacze reflektorów
pranie wnętrza
jakieś audio
regulowane reflektory przednie
PS
Dziękuję Bartkowi za konsultacje, pomoc i cierpliwość.
macia - 06-04-2010, 21:36
No widzę, że lista całkiem spora się uzbierała Ale spoko, będzie cieszyć później, sam to przechodziłem A potem ludzie Ci powiedzą: 5 tysięcy?! Za takie auto?! Przecież można kupić za 2 tys.! Podliczmy same części, które wymieniłeś już nawet bez robocizny, która też kosztuje i mamy odpowiedzi na wiele nurtujących tapeciarzy pytań
PS. W mojej wersalce właśnie jesteśmy na etapie wymiany przekładni, bo luzy były już niekiepskie. Ale nie mogę się doczekać przesiadki z czarnego gokarta na białą wersalkę
Hubeeert - 06-04-2010, 22:20
macia napisał/a: | W mojej wersalce właśnie jesteśmy na etapie wymiany przekładni, bo luzy były już niekiepskie. | Na przekładni, sankach, czy może drążkach? macia napisał/a: | A potem ludzie Ci powiedzą: 5 tysięcy?! Za takie auto?! Przecież można kupić za 2 tys.! | Za samochód 3800
Za części do tej pory - nie wiem ile Mam nadzieję, że mniej niż za samochód
macia - 06-04-2010, 22:25
Przekładnia niestety i to na bank, gdzie indziej żadnych luzów JUŻ nie mam i nic nie hałasuje. He, też nie liczyłem wydatków do tej pory, zresztą po co? Ma być zwarty i gotowy
Maretzky85 - 06-04-2010, 23:05
Hubeeert, będzie pneumatyczne zawieszenie nadal ? Czy wymieniasz na zwykłe ?
W każdym razie powodzonka życzę. Na pewno po tych zabiegach będziesz nim jeździł z bananem na gębie
Hubeeert - 07-04-2010, 16:54
Nie będzie pneumatycznego - komplet amortyzatorów to koszt 6-10tys zł. Cały system na razie zostaje w samochodzie, jednak niewykluczony jest jego demontaż w przyszłości.
Gazowe KYB są całkiem dobre a jedyny obecnie problem to niedostępność nowych sprężyn. Tzn niedostępność w Polsce bo w UK są dostępne od ręki...
Hubeeert - 28-04-2010, 17:57
Bandyta robi się na Sląsku.
Zamówiłem kompletne zawieszenie i czekac musze tylko na spręzyny z KYB.
Plan na następny etap:
węże od wody
przewody hamulcowe - reszta
tylna klapa
kolejny etap - spód - ruda wylazła spod progu z prawej i antykorozja od spodu
Jak tylko to zrobię - biorę się za Mirage. Jak tylko skończę - Bandzior idzie na sprzedaż.
pawliku - 28-04-2010, 18:01
Hubeeert napisał/a: | robi się na Sląsku | daj namiary to pojadę go pooglądać
Hubeeert napisał/a: | Jak tylko skończę - Bandzior idzie na sprzedaż | ooo a czemu tak?
Bartek - 28-04-2010, 18:06
pawliku, czytaj za zrozumieniem......
Jak skończy Mirage
pawliku - 28-04-2010, 18:10
ach no wiem wiem że jak skończy mirage
londolut - 28-04-2010, 19:03
Hubeeert, a Mirage też siedzi na Śląsku czy dalej u CNSa na posesji? Gdzie dokładnie Bandzior będzie robiony?
|
|
|