[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Lancer Sportback
krzychu - 02-05-2009, 12:16
jaca71 napisał/a: |
1,6 dało się kupić grubo poniżej 50kzł. Raz prawie wyjechałem z salonu za 46900zł...
|
My tu chyba gadu gadu o Intense bo tam inny zawias jest i silnik (2.0) a cena referencyjna zdaje się 74 tys. Kierownica lepsza niż w Evo X w którym ostatnio siedziałem. No to można powiedzieć że cena podobno ale gadżetów mniej było.
Krzychu
Ps. Pojawił się Rallart sedan na stronie
jaca71 - 02-05-2009, 12:32
krzychu napisał/a: | My tu chyba gadu gadu o Intense bo tam inny zawias jest i silnik (2.0) a cena referencyjna zdaje się 74 tys. |
2.0 to wtedy kiedy się mu przyglądałem to się chyba sport nazywał
Czyli co? CY w wersji Intens jeździ słabiej od CS? I tak się nie smucę... Dla mnie samochód z bajerów musi mieć: termometr i podłokietnik reszta zbędna
krzychu - 02-05-2009, 12:35
jaca71 napisał/a: |
2.0 to wtedy kiedy się mu przyglądałem to się chyba sport nazywał |
No nazywał się z początku przy Intense zrobili nowe zderzaki dołożyli climatronika i jakieś duperele. Z prowadzeniem nic nie robili.
Krzychu
tomekrvf - 02-05-2009, 20:48
sla napisał/a: | Ale wygląd, kompletna porażka. |
Wyglądem się nie jeździ więc to nie jest minus
sla - 02-05-2009, 22:16
Masz rację, ale przyjemnie jest zerknąć na coś ładnego. Mitsu od czasu Galanta nie ma nic ładnego i intrygującego. A sama jazda to trochę mało. Osobiście czekam na nową Mazdę 3, która w obu wersjach wygląda nieporównywalnie ładniej od paskud ze stajni Mitsu. Nie wiem dlaczego Mitsu ma tylko ładne auta na etapie concept car a w produkcji wychodzi jakiś mieszaniec zalatujący tandetą z powodu braku dbałości o szczegóły i braku jakichkolwiek smaczków.
Hubeeert - 02-05-2009, 22:17
tomekrvf napisał/a: | Wyglądem się nie jeździ więc to nie jest minus |
Wiesz... jak wstydzisz się wsiadając to jest
gzesiolek - 03-05-2009, 00:45
Kurcze jeszcze pare postow sla i sie zalamie, ze ciezko zarabiane pieniazki wydalem najgorzej jak moglem... a bylo nadal jezdzic 13letnia Hondka a pieniazki wydac na wakacje i piwo... w Civicu przynajmniej plastiku bylo mniej i byl jakis taki bardziej gustowny...
Inna sprawa, ze przy zakupie autka (szukalem takiego za ok 60tys (30k gotowka, 30k w ratach) z automatyczna klima i zeby palil w miescie max jak moja staruszka, no i nowke z salonu bo nie mialem czasu na poszukiwania i sprawdzanie uzywek).
Zwiedzilem naprawde wiele salonow i porownalem wiele autek (salony Toyoty, Mazdy, Nissana, Hondy, Forda, Seata, Skody, Volkswagena, Suzuki) i naprawde na tym tle, az tak strasznie to nowe Mitsu nie wypada... tzn. jak wydajesz 100k PLN, masz juz wybor, jak chcesz wydac ok 60k przy dobrym kredytowaniu to niestety wybor jest dosc mocno ograniczony...
Lancer nie jest idealem, ale nie jest tez az taka tandeta i paskuda w tym segmencie jak to z zalem wyraza co chwile sla. Po prostu brakuje mu dopieszczenia. Sadze, ze Mitsu mogloby niewielkim kosztem znacznie go poprawic i to bez przesadnego podnoszenia ceny...
Aha aktualnie dostepna Mazda 3 tez mi sie strasznie podoba(la), ale naprawde niewiele jest lepsze wnetrze, slabiutkie fotele (jak dla mnie, tak jak w nowym Civicu za male, dobrze trzymaja w zakrecie, ale krotkie siedzisko i niskie oparcie), mniej miejsca dla rodzinki, troszke wiekszy bagaznik w sedanie, aha i w 60k PLN, wersja tylko z klima reczna i silnikiem 1,6 benzyna. Nie wiem jak bedzie z nowka Mazda i w czym az tak ja poprawili ze sie az tak sla zakochal...
Cezarito - 03-05-2009, 11:32
Witam wszystkich.
Jestem tu nowiutki, zarażony już bakcylem mitsu- maniakarskim mimo, że nie mam jeszcze samochodu tej marki. Dopiero przymierzam się do jego kupna, a właściwie decyzja została już przeze mnie podjęta, w środę dokonuję wpłaty zaliczki na Lancera SB w wersji wyposażeniowej "Invite".
Długo dumałem nad tym jaką wersję wziąć, stanęło w końcu na tej, w wyższej wersji przeraził mnie rozmiar kół, jak też i pozostałe wyposażenie nie jest mi aż tak potrzebne, przynajmniej nie kosztem paru tysiączków.
Czytałem mnóstwo mnóstwo rzeczy na temat tegoż auta, ten oto post przeczytałem od deski do deski i bardzo się cieszę z jego istnienia, dowiedziałem się wielu rzeczy które nie zaskoczą mnie już po zakupie auta Wiem na co się przygotować, moja decyzja jednak nie ulega zmianie.
Mam jednak jedno pytanko do Was, bo już od czytania tych wszystkich danych trochę zgłupiałem- mianowicie jak to jest z tymi łopatkami zmiany biegów przy kierownicy ? Kiedy one występują ? W jakiich modelach ? Czy trzeba je osobno dokupić Czy występuje ona w manualnej skrzyni ? W sumie fajna sprawa, nigdy nie miałem z takimi styczności.
Z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam wszystkich mitsumaniaków.
Uwex - 03-05-2009, 11:46
Cezarito - dużo więcej na temat nowego Lancera znajdziesz tu . W tym temat o skrzyni
CVT . Jest to skrzynia automatyczna .
Cezarito - 03-05-2009, 11:49
No tak, tak też wynikało z mojego logicznego myślenia. Wolę manuala.
Dzieki za odpowiedź
sla - 03-05-2009, 12:03
gzesiolek napisał/a: |
Lancer nie jest idealem, ale nie jest tez az taka tandeta i paskuda w tym segmencie jak to z zalem wyraza co chwile sla. |
Nie napisałem że Lancer jest tandetny, tylko że zalatuje tandetą, a to jest duża różnica. A właśnie w szczegółach tkwi istota. To że inne samochody nie są lepsze nie jest usprawiedliwieniem że z moją ulubioną marką jest coś nie tak. Równaniem do wzorców negatywnych nie zbuduje się prestiżu. Osobiście wolałbym aby był to samochód świetnie wykończony w środku, zrobiony z dobrych materiałów gdzie wyposażenie dodtkowe konfiguruję jak chcę i na jakie mnie stać niż mieć wszystkie gadżety i tandetne plastiki ze szmatą w bagażniku nawet w najdroższej wersji. Porównajcie A3, C30 ,samochody w tej samej klasie. Można zrobić elegancko i ze smakiem, a cenowo niewiele odbiegają.
jaca71 - 03-05-2009, 14:48
sla napisał/a: | Porównajcie A3, C30 ,samochody w tej samej klasie. Można zrobić elegancko i ze smakiem, a cenowo niewiele odbiegają. |
Pudło, pudło i jeszcze raz pudło. Porównaj sobie Lancera z golfem, leonem, focusem czy tez mazda 3. Golfa VI w środku nie macałem, nowej mazdy tez ale cała resztę tak i Lancer od Golfa V, Leona, Focusa i mazdy 3 nie odbiega jakością a od niektórych jest zdecydowanie lepszy np. leon i focus masakra. Volvo i audi to jednak klasa wyżej tzw. premium.
sla - 03-05-2009, 17:08
A dlaczego nie mozna równać do klasy premium, C30 i A3 kupisz za 60-70 tys., a Lancer w cenie o wiele wyższej jest tak samo tandetny jak w wersji najtańszej. Że coś innego jest marne nie znaczy że jest ok. Muszę przyznać że dosyć dziwny tok rozumowania.Słabość własną usprawiedliwiać słabością innych.
gzesiolek - 03-05-2009, 18:44
sla napisał/a: | C30 i A3 kupisz za 60-70 tys |
1. Znajdz mi A3 za 60tys. chyba ze mowisz o sprowadzanych 2-3 letnich... zwlaszcza jak ktos szuka autka dla rodzinki czyli 4-5D
2. C30 tez fajne autko (no moze poza tylkiem, ale to kwestia gustu), ale wygodne dla 2 osób... ja zastanawialem sie nad S40, ale w 70tys sie nie zmiescilem...
sla - 03-05-2009, 19:27
No może trochę przesadziłem, ale niewiele
Audi A3 Attraction 1.6 75 kW (102 KM) 5 biegów
Reflektory ksenonowe plus ze światłami do jazdy dziennej LED (z układ zmywania reflektorów)
Klimatyzacja elektroniczna
Obręcze ze stopów metali lekkich 6,5J X 16 6-ramienne z oponami standardowymi
Koło zapasowe dojazdowe
Lusterka zewnętrzne ogrzewane
Audi Parking System (z tyłu)
Radioodtwarzacz CONCERT z odtwarzaczem CD, mp3 + 10 głośników
Cena A3 Limited Edition : 77 723,00 zł brutto .
Volvo C30 kosztuje od 63tys. zaś S40 od 69tys.
Musisz przyznać że ceny dosyć porównywalne z Lancerami, a jakość wykończenia nieporównywalna. I są to ceny katalogowe od których mozna jeszcze coś wytargować.
|
|
|