[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Sedan czy Sportback
Anonymous - 28-10-2009, 18:50
Rudy_G napisał/a: | I tak wszyscy będziemy kiedyś jeździć takim cudeńkiem:
|
Mój kolega zwykł mawiać patrząc na bardzo drogie auta: "Słuchaj za dwadzieścia lat będziemy nimi jeździć" Dodam że ma mercedesa z 1990 roku.
lemon - 28-10-2009, 18:51
Raczej sedan, choć sportbacku nie widać.
Trik - 28-10-2009, 21:52
Może raczej sedan cupe
Realista - 29-10-2009, 21:06
Sedan czy Sportback to i tak przy tak niskim zawieszeniu nie nadawałoby się to cudo do jazdy w Polsce. Choć z drugiej strony ostatnio widziałem w Katowicach Ferrari na drodze publicznej.
gonzo79 - 29-10-2009, 22:06
A ja dzisiaj po pierwszej jeździe testowej minąłem się z Irkiem Dudkiem w bramie MOTO Katowice - wjeżdżał swoim Pajero
Jazdę miałem Sportbackiem rocznik 2009 - i miałem wrażenie że jest trochę głośny. Rocznik 2010 ma chyba dodatkowe wyciszenie.
Poza tym rewelka, ale jak mogło być inaczej po przesiadce z Citroena AX
Na początku z żoną zdecydowaliśmy się na sedana, po zajrzeniu do bagażnika miny nam trochę zrzedły. Mamy 4-miesięczną córeczkę, no i trzeba przewozić wózek. Bagażnik sedana jest zauważalnie większy (głębszy), natomiast wykończenie woła o pomstę do nieba.
Chyba podjedziemy z wóżkiem i spróbujemy, do którego lepiej wchodzi )) Poza tym jakby za jakiś czas pojawił sie drugi brzdąc - wózek będzie znów w użyciu...
A co do designu - oba są super i tyle. Z dnia na dzień widzę ich coraz więcej w Katowicach.
Lestat - 30-10-2009, 08:01
Eeee no Realista ja bardzo czesto widze to Ferrari jesli to oczywiscie to o ktorym mysle towarzyszy mu jeszcze czasem Prosche Boxter wlascicielami sa synowie dwoch nadzianych ludkow ze śląska czesto jezdza z Bielska w strone Katowic. A raz widzialem nawet zaparkowane to cacko pod Silesia ))) hehe ludziska przystawali samochodami i robili sobie zdjecia
A co do kwestii Sportbacka - gonzo79 - do Sportbacka na pewno bedzie sie wkladac wszystko latwiej
gonzo79 - 30-10-2009, 08:16
Oczywiście że łatwiej. Tylko że mniej wejdzie.
Musimy się z żoną zastanowić, czy bardziej nam zależy na bezproblemowym przewożeniu wózka raz na 2 tygodnie i super zapakowaniu sie raz na rok przy wyjeździe za granicę, czy też na codziennym łatwym pakowaniu zakupów do bagażnika, który w razie czego można łatwo wytrzeć
Dylemat z gatunku: osiołkowi w żłobie dano...
PS. Ponieważ auto kupimy najwcześniej w kwietniu, to może w roczniku modelowym 2011 poprawią wykończenie bagażnika w sedanie, to poczekam do połowy roku...(Nadziej matką...)
Trik - 30-10-2009, 08:23
Co do pojemności w SB. Wystarczy wyjąć dodatkową podłogę i pojemność bagażnika wzrasta. Pozostanie taka sama szmata i dykta jak w SD
gonzo79 - 30-10-2009, 08:49
Wyjąć jak wyjąć; można ją obniżyć i tę plastikową klapę po prostu położyć niżej.
Trik - 30-10-2009, 10:51
Tak tylko zostaja boczne schowki. Wystarczy odkręcić po jednym wkrecie, może dwa.
piomic - 30-10-2009, 15:05
gonzo79 napisał/a: | poprawią wykończenie bagażnika w sedanie, | Ja sam poprawiłem, kuweta z allegro poniżej stówki i szmaty nie oglądam.
bastek - 02-11-2009, 21:22
gonzo79 napisał/a: | Na początku z żoną zdecydowaliśmy się na sedana, po zajrzeniu do bagażnika miny nam trochę zrzedły. Mamy 4-miesięczną córeczkę, no i trzeba przewozić wózek. Bagażnik sedana jest zauważalnie większy (głębszy), natomiast wykończenie woła o pomstę do nieba.
Chyba podjedziemy z wóżkiem i spróbujemy, do którego lepiej wchodzi )) Poza tym jakby za jakiś czas pojawił sie drugi brzdąc - wózek będzie znów w użyciu... |
ot, to. sam tak zrobiłem. podjechałem na jeździe testowej po dom, przmierzone. do sedana się mieścił. (ja od razu celowałem w sedana). co fajniej, za ok. 2 m-ce wózek się połamał, zakup następnego - przez allegro - okazał się być sporo wyższy. już tak łatwo się nie mieści, ale wchodzi wzdłuż osi auta
chyba do SB by nie wszedł na wysokośc....
piomic napisał/a: | Ja sam poprawiłem, kuweta z allegro poniżej stówki i szmaty nie oglądam. |
polecam! zapgrejdowałem przy tym mamie, tacie, teściowi samochód, przesyłka była gratis
....
poza tym chciałem przypomnieć argument o marznących główkach dzieci....kilka stron wcześniej.... w ten wyjazd nic nie marzało, jak wyciągałem świeczki, czy dokopywałem się do torby z ubraniami:)
mazin - 02-11-2009, 22:07
bastek1 napisał/a: |
poza tym chciałem przypomnieć argument o marznących główkach dzieci....kilka stron wcześniej.... w ten wyjazd nic nie marzało, jak wyciągałem świeczki, czy dokopywałem się do torby z ubraniami:) |
Ale na ten argument ja mam kontrargument - jeśli intensywnie zaparaowują szyby to nie ma szybszego sposobu jak przewietrzenie auta - wystarczy otworzyć drzwi kierowcy i klapę bagażnika w SB. A w sedanie?
No i oczywiście, jak pisałem wcześniej, SB jest o niebo ładniejszy
sla - 02-11-2009, 22:25
bastek1 napisał/a: |
poza tym chciałem przypomnieć argument o marznących główkach dzieci.... |
I jeszcze komary ,no tak już ich teraz nie ma
Trik - 03-11-2009, 00:11
mazin napisał/a: | wystarczy otworzyć drzwi kierowcy i klapę bagażnika w SB. A w sedanie? |
A w sedanie otwierasz drzwi i otwierasz klapę bagażnika, po czym rozkładasz kanapę
|
|
|