To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Sedan czy Sportback

Anonymous - 28-10-2009, 18:50

Rudy_G napisał/a:
I tak wszyscy będziemy kiedyś jeździć takim cudeńkiem:

Mój kolega zwykł mawiać patrząc na bardzo drogie auta: "Słuchaj za dwadzieścia lat będziemy nimi jeździć" :D Dodam że ma mercedesa z 1990 roku. :)

lemon - 28-10-2009, 18:51

Raczej sedan, choć sportbacku nie widać. :lol:
Trik - 28-10-2009, 21:52

Może raczej sedan cupe :biggrin:
Realista - 29-10-2009, 21:06

Sedan czy Sportback to i tak przy tak niskim zawieszeniu nie nadawałoby się to cudo do jazdy w Polsce. Choć z drugiej strony ostatnio widziałem w Katowicach Ferrari na drodze publicznej.
gonzo79 - 29-10-2009, 22:06

A ja dzisiaj po pierwszej jeździe testowej minąłem się z Irkiem Dudkiem w bramie MOTO Katowice - wjeżdżał swoim Pajero :)

Jazdę miałem Sportbackiem rocznik 2009 - i miałem wrażenie że jest trochę głośny. Rocznik 2010 ma chyba dodatkowe wyciszenie.
Poza tym rewelka, ale jak mogło być inaczej po przesiadce z Citroena AX :)

Na początku z żoną zdecydowaliśmy się na sedana, po zajrzeniu do bagażnika miny nam trochę zrzedły. Mamy 4-miesięczną córeczkę, no i trzeba przewozić wózek. Bagażnik sedana jest zauważalnie większy (głębszy), natomiast wykończenie woła o pomstę do nieba.
Chyba podjedziemy z wóżkiem i spróbujemy, do którego lepiej wchodzi :) )) Poza tym jakby za jakiś czas pojawił sie drugi brzdąc - wózek będzie znów w użyciu...

A co do designu - oba są super i tyle. Z dnia na dzień widzę ich coraz więcej w Katowicach.

Lestat - 30-10-2009, 08:01

Eeee no Realista ja bardzo czesto widze to Ferrari jesli to oczywiscie to o ktorym mysle ;-) towarzyszy mu jeszcze czasem Prosche Boxter ;-) wlascicielami sa synowie dwoch nadzianych ludkow ze śląska ;-) czesto jezdza z Bielska w strone Katowic. A raz widzialem nawet zaparkowane to cacko pod Silesia ;-) ))) hehe ludziska przystawali samochodami i robili sobie zdjecia ;-)

A co do kwestii Sportbacka - gonzo79 - do Sportbacka na pewno bedzie sie wkladac wszystko latwiej ;-)

gonzo79 - 30-10-2009, 08:16

Oczywiście że łatwiej. Tylko że mniej wejdzie.
Musimy się z żoną zastanowić, czy bardziej nam zależy na bezproblemowym przewożeniu wózka raz na 2 tygodnie i super zapakowaniu sie raz na rok przy wyjeździe za granicę, czy też na codziennym łatwym pakowaniu zakupów do bagażnika, który w razie czego można łatwo wytrzeć
Dylemat z gatunku: osiołkowi w żłobie dano...

PS. Ponieważ auto kupimy najwcześniej w kwietniu, to może w roczniku modelowym 2011 poprawią wykończenie bagażnika w sedanie, to poczekam do połowy roku...(Nadziej matką...)

Trik - 30-10-2009, 08:23

Co do pojemności w SB. Wystarczy wyjąć dodatkową podłogę i pojemność bagażnika wzrasta. :D Pozostanie taka sama szmata i dykta jak w SD :lol:
gonzo79 - 30-10-2009, 08:49

Wyjąć jak wyjąć; można ją obniżyć i tę plastikową klapę po prostu położyć niżej.
Trik - 30-10-2009, 10:51

Tak tylko zostaja boczne schowki. Wystarczy odkręcić po jednym wkrecie, może dwa.
piomic - 30-10-2009, 15:05

gonzo79 napisał/a:
poprawią wykończenie bagażnika w sedanie,
Ja sam poprawiłem, kuweta z allegro poniżej stówki i szmaty nie oglądam.
bastek - 02-11-2009, 21:22

gonzo79 napisał/a:
Na początku z żoną zdecydowaliśmy się na sedana, po zajrzeniu do bagażnika miny nam trochę zrzedły. Mamy 4-miesięczną córeczkę, no i trzeba przewozić wózek. Bagażnik sedana jest zauważalnie większy (głębszy), natomiast wykończenie woła o pomstę do nieba.
Chyba podjedziemy z wóżkiem i spróbujemy, do którego lepiej wchodzi )) Poza tym jakby za jakiś czas pojawił sie drugi brzdąc - wózek będzie znów w użyciu...

ot, to. sam tak zrobiłem. podjechałem na jeździe testowej po dom, przmierzone. do sedana się mieścił. (ja od razu celowałem w sedana). co fajniej, za ok. 2 m-ce wózek się połamał, zakup następnego - przez allegro - okazał się być sporo wyższy. już tak łatwo się nie mieści, ale wchodzi :) wzdłuż osi auta
chyba do SB by nie wszedł na wysokośc....

piomic napisał/a:
Ja sam poprawiłem, kuweta z allegro poniżej stówki i szmaty nie oglądam.

polecam! zapgrejdowałem przy tym mamie, tacie, teściowi samochód, przesyłka była gratis :)

....

poza tym chciałem przypomnieć argument o marznących główkach dzieci....kilka stron wcześniej.... w ten wyjazd nic nie marzało, jak wyciągałem świeczki, czy dokopywałem się do torby z ubraniami:)

mazin - 02-11-2009, 22:07

bastek1 napisał/a:

poza tym chciałem przypomnieć argument o marznących główkach dzieci....kilka stron wcześniej.... w ten wyjazd nic nie marzało, jak wyciągałem świeczki, czy dokopywałem się do torby z ubraniami:)

Ale na ten argument ja mam kontrargument - jeśli intensywnie zaparaowują szyby to nie ma szybszego sposobu jak przewietrzenie auta - wystarczy otworzyć drzwi kierowcy i klapę bagażnika w SB. A w sedanie? ;-)
No i oczywiście, jak pisałem wcześniej, SB jest o niebo ładniejszy ;-)

sla - 02-11-2009, 22:25

bastek1 napisał/a:

poza tym chciałem przypomnieć argument o marznących główkach dzieci....

I jeszcze komary :mrgreen: ,no tak już ich teraz nie ma

Trik - 03-11-2009, 00:11

mazin napisał/a:
wystarczy otworzyć drzwi kierowcy i klapę bagażnika w SB. A w sedanie?

A w sedanie otwierasz drzwi i otwierasz klapę bagażnika, po czym rozkładasz kanapę :wink: