[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Tarcze hamulcowe, klocki hamulcowe - Lancer CYxA
sportowy - 26-04-2011, 20:53
apikus napisał/a: | Ja wymieniłem przednie na ATE 24.0126-0134.1 276 x 26 x 24,4 V plus klocki TRW GDB3287 zakupione w Inter Cars. | Dzięki za informacje jeśli możesz to napisz ile zrobiłeś już na tych tarczach i najważniejsze czy jesteś zadowolony. bo przyznam szczerze ,że chętnie ściągnę twoje rozwiązanie. Pozdrawiam i dziękuję.
apikus - 26-04-2011, 23:05
sportowy napisał/a: | ile zrobiłeś już na tych tarczach |
Na razie za mało, żeby coś powiedzieć (około 500 km), ale przynajmniej drgania z kierownicy zniknęły całkowicie. Na poprzednich przy lekkim hamowaniu było czuć drgania.
Jeszcze zmienię tył - tarcze blue print i klocki TRW, bo niestety wcześniej kupiłem tylne tarcze, ale mimo zapewnień sprzedawcy nie pasowały (otwór centrujacy za duży). Innych tarcz nie znalazłem - w rozsądnej cenie oczywiście.
Beny_s - 27-04-2011, 01:06
MichalRej trochę cieplej się zrobiło jak sprawują się tarcze i klocki. Może nie porównujmy tego do telepiących się ori, ale czy ponownie byś je założył?
Kurcze trochę drogawe to rozwiązanie, ale właśnie wybieram się na 2 przetaczanie tarcz i pewnie trzeba będzie się na coś zdecydować.
Na tyle co przeglądałem to forum to nikomu nie wymienili tarcz na nowe (tylko przetaczanie).. może ktoś próbował z reklamacją do MMC
piomic - 27-04-2011, 10:09
Beny_s napisał/a: | nie porównujmy tego do telepiących się ori | Moje się nie telepią, nie ma drgań czy bicia.
Tylko zużywają się równomiernie z klockami, 1:1 — 60 000 wykończyło przód.
michaello - 27-04-2011, 10:40
apikus napisał/a: | Na razie za mało, żeby coś powiedzieć (około 500 km), |
apikus daj znac czy te tarcze (nie) piszcza.
apikus - 27-04-2011, 23:48
U mnie nic nie piszczy.
tomekrvf - 03-05-2011, 00:06
Co do tarcz do Lancera CY, CX to w Intercars mają Brembo w super cenie czyli 148PLN sztuka. Numer katalogowy 09.A148.10
mobista - 25-05-2011, 11:00
Szkoda, że w/w tarcze brembo nie są nawiercane
baszek - 08-07-2011, 18:03
No i stało się - wali po kierownicy przy hamowaniu = tarcze pokrzywione. Co sensownego mogę teraz wrzucić z zamienników na przód (bo jak wyczytałem tarcz ASO nie ma co kupować drugi raz)? Te tarcze brembo co ktoś tu pisał to pasują do naszego? Klocki brembo też są do kompletu ?
Jaki komplet polecacie na przód - taki sensowny żeby na nim pojeździć dłużej niż na osprzęcie ASO? By the way w aso coś koło 1500zł chcą za komplecik na przód (tarcze-klocki).
krzychu - 08-07-2011, 18:12
można też ATE - 24.0126-0134.1 (gładka - powinna pasować) + klocki TRW jeśli nie przeszkadza pylenie.
baszek - 08-07-2011, 18:15
krzychu napisał/a: | można też ATE - 24.0126-0134.1 (gładka - powinna pasować) + klocki TRW jeśli nie przeszkadza pylenie. |
Jeśli istnieje zestaw brembo to wydaję mi się że będzie lepszy - o ile takowy jest - na brembo.pl nie idzie się do niczego dogrzebać. A do tych TRW nie ma tarcz też TRW ?
krzychu - 08-07-2011, 18:23
Brembo jest takie sobie w tej klasie podstawowej. Mają Brembo MAX, ale nie ma do Lancera.
ATE jednak poważniejsza firma, mają chyba klocki z tym że parę osób miało TRW i raczej się nie skarżyli, do tego są tanie i miękkie (mnie nagrzewają tarcze).
MichalRej - 08-07-2011, 20:09
Po ponad pół rocznym testowaniu innowacyjnego kompletu w miśku, mogę już na pewno coś więcej powiedzieć...
Więc tak:
- przy zwykłym użytkowaniu różnica w hamowaniu jest niezauważalna (przynajmniej tak mi się wydaje, trzeba by zrobić test jakiś na standardowym komplecie i u mnie na tym)
Ale czuć dużą różnice w sile hamowania gdy tarcza się rozgrzeje, klocek znacznie lepiej klei się tarczy, minusem przy rozgrzanej tarczy jest to że jest ona dość głośna (mi to nie przeszkadza )
- do dnia dzisiejszego tarcze zdążyły już kilka razy dostać po dupie dość porządnie, i ani razu hamulca nie brakło, i tarcze są całe, jak nóweczki...
- kolejnym plusem (w moim przypadku na pewno) jest to że klocki wydzielają bardzo małe ilości pyłu, a u mnie przy białych felgach było by to bardzo widoczne...
Wiec puki co, ja jestem bardzo zadowolony z dokonanego zakupu, bo seryjny komplet był dla mnie porażką...
krzychu - 08-07-2011, 23:11
A to co zamontowałeś?
MichalRej - 08-07-2011, 23:19
krzychu napisał/a: | A to co zamontowałeś? |
Nie pamiętasz krzychu tematu...??
Nawet gadaliśmy na PW na ten temat... info jest na wcześniejszych stronach, ale powtórzę dla leniuchów
Tarcze SP Performance Cross Drilled Silver
Klocki Hawk Performance HPS
|
|
|