Nasze Miśki - Reaktywacja Galanta - Wszyc
Wszyc - 28-05-2010, 20:01
obawiam się że przy moim stanie rzeczy zapcha się w 2h jazdy zrobię sobie oil cach tank jak silnik wyremontuje lub wymienię
wilk88 - 28-05-2010, 20:54
Zależy z czego zrobisz Ja robię z filtru do hydroforu 7 Tam to prawie z "liter" wejdzie
Wszyc - 28-05-2010, 23:05
heh szalony powodzenia w projekcie
Wszyc - 07-06-2010, 22:23
Jupi zero wycieków oleju Misiek nie bierze już oleju tyle wolna odma pomogła wcześniej ciśnienie wywalało olej przez korek i uszczelnienia silnika teraz tylko mgiełka olejowa wydostaje si z odmy zużycie oleju spadło drastycznie jak wcześniej na 500km brał litr oleju tak teraz po przejechaniu już 500km ubył ledwo milimetr ma bagnecie ufff ale kopci z tej odmy nie miłosiernie
Ta odma + dziury w wydechu i z auta kopci wszędzie prócz z rury wydechowej
idas - 07-06-2010, 22:31
| Wszyc napisał/a: | | na 500km brał litr oleju |
a jaki olej tam wlewasz? bo chyba nic powyżej mineralnego się nie opłaca przy takim braniu:)
| Wszyc napisał/a: | | + dziury w wydechu |
Nie wiem jak Twój diesel, ale jak moja corolla miała dziury w tłumiku to po prostu masakra się działa:] traktor to mało, chodziło to niczym czołg:D
Wszyc - 07-06-2010, 23:19
| idas napisał/a: | | :roll: a jaki olej tam wlewasz? bo chyba nic powyżej mineralnego się nie opłaca przy takim braniu:) |
heh co pod ręką było wlewałem półsyntetyk lub mineralny ale teraz już tyle nie bierze tego oleju może by brał jeszcze mniej tego oleju gdybym nie upalał go pod czerwoną kreskę na obrotomierzu
| idas napisał/a: | | Nie wiem jak Twój diesel, ale jak moja corolla miała dziury w tłumiku to po prostu masakra się działa:] traktor to mało, chodziło to niczym czołg:D |
mój za to jest grubo poniżej norm hałasu gdyby hałas był nie znośny albo łamał przepisy to już bym dawno to zrobił
Wszyc - 08-06-2010, 05:52
Padł mi już dawno czujnik temperatury zastanawiam się czy go zastąpić czujnikiem temperatury chłodziwa w raz z wskaźnikiem od np. autogauge który jest bardziej precyzyjny niż oryginał w aucie czy czujnikiem temperatury oleju w raz z wskaźnikiem co prawda bardziej przydatna byłaby temperatura oleju ale zastanawiam się gdzie ja się z czujnikiem wtedy wepnę
Lato się zbliża mam trochę customowe chłodzenie i tak przydało by się jakiekolwiek pojęcie o tym co się tam dzieje pod czas jazdy pod maską
Wszyc - 12-06-2010, 12:35
Wczoraj stukło równo 220tyś km
Wszyc - 12-06-2010, 18:10
Mam walnięty czujnik temperatury tak sobie myślę że może zamiast nowego dołożyć trochę kasy i kupić cały nowy zegar temperatury chłodziwa od np. autogauge z dokładną podziałką bo ten łysy fabryczny wskaźnik mało mi mówi zamontował bym go w miejscu fabrycznego tylko pytanie czy sam czujnik podpasuje do głowicy czy to uniwersalna sprawa czy nie da rady ?
jacek11 - 13-06-2010, 10:16
skala może nie podpasować
Wszyc - 13-06-2010, 18:21
czujnik i zegar od autogague jest w komplecie razem pasują ze sobą i wskaznia są dobre a wyskalowany jest grubo ponad możliwości nagrzania się miśka wiec by pasował tylko bym musiał na nim ustawić alarm o wysokiej temperaturze odpowiednio do swojego miśka
Tylko czy sam nowy czujnik przypasuje do gniazda w głowicy po starym czujniku fabrycznym
jacek11 - 13-06-2010, 19:47
| Wszyc napisał/a: | Tylko czy sam nowy czujnik przypasuje do gniazda w głowicy po starym czujniku fabrycznym |
Przelotkę trzeba wytoczyć
fj_mike - 13-06-2010, 21:09
Wszyc, daj mi dokładne wymiary to mogę taką tobie dorobić.
Maks do końca czerwca podaj mi wymiary, to ci dorobię i przywiozę ze sobą ok. 8 lipca.
Mogę zrobić ze stopu brązu.
Wszyc - 13-06-2010, 21:39
To jeżeli zdecyduję się to Ci dam znać dzięki Ci wielkie muszę się dowiedzieć więcej o czujce z zestawu który planuje kupić
Wszyc - 17-06-2010, 13:18
Jeżeli dorwę prace dorywczą na październik, listopad i grudzień to dieselek będzie prawdopodobnie reaktywowany na zimę do stanu igła wymiana pierścieni uszczelnień silnika jeżeli cylindry będą całą to zaleje się pełny syntetyk bo nowe pierścienie będą w końcu sprawdzi się ogólnie stan silnika w środku oraz się go od świeży bo jest cały brudny od obecnych wycieków z powodu przedmuchów potem malowanie i wtedy autko będzie jeździło spokojnie i czekało na swap silnika oraz reaktywując ten silnik będzie szansa go opchnąć za sensowne pieniądze bo obecnie z tego co mam pod maską poszła by co najwyżej tylko głowica
Ale to na razie gdybania zobaczymy czy będzie praca
fj_mike postaram się w następnym tygodniu na początku dać Ci info co do czujnika tylko Ty mi powiedz z kąd mam wiedzieć jaki u mnie w starym czujniku jest gwint?? ja Ci mogę podać wszystkie wymiary nawet fotkę dać bo ja się nie znam akurat na rodzajach gwintu a nowego czujnika będę znał gwint
|
|
|