To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Soczewki w galancie EA

clown79 - 02-11-2011, 04:12

panowie i panie mam zapytanie lub prosbe moze ktos z was bylby zainteresowany przerobieniem lamp przednich na soczewkowe do galanta wersja angielska i ich sprzedaza prosilbym propozycje na priwa dodam ze jestem laikiem jesli chodzi o te sprawy i niepodejme sie sam takiej przerobki a widze ze wiekszosc z was zrobila to profesjonalnie wiec moze ktos by podjol sie takiej przerobki prosze o info na pw koszt itp bede b wdzieczny pozdrawiam
SPIDER-ek - 04-11-2011, 16:40

Montował ktoś takie coś?

http://allegro.pl/lampy-m...1903315645.html

ok. wszystko jasne: nie posiadaja homologacji europejskiej :) więc po co to sprzedawać???

m6riano - 04-11-2011, 16:51

Jak stanieją do 99zł/szt to możesz mi SPIDER-ek kupić na gwiazdke albo na urodziny...;-)
robertdg - 04-11-2011, 21:26

SPIDER-ek, te lampy nawet nie pasują P&P do europejskiego EA :P
MATTNATTS - 04-11-2011, 21:45

SPIDER-ek napisał/a:
Montował ktoś takie coś?

http://allegro.pl/lampy-m...1903315645.html

Forumowicz Uśmiech82 o ile się nie myle ma zamontowane takie same lampy tylko czarne.
Podobno była rzezba z uchwytami.Te lampy są chyba z Gala robionego na US.

Hugo - 31-01-2012, 15:09

http://allegro.pl/soczewk...2087488990.html
Przypadkiem znalazłem tą aukcję. Kto pierwszy ten lepszy. Soczewki od Megane "za darmo"!

MATTNATTS - 31-01-2012, 15:24

Te soczewki na bank pasują p&p do Gala?Jeżeli tak to co jeszcze jest potrzebne do zrobienia soczewek?
superson123 - 31-01-2012, 16:04

Mam do Was takie pytanie co sadzicie o soczewce D1S pasowała by taka do galanta? Czy lepiej nie kombinować i założyć normalna na H7 jak większość z Was?
komarsnk - 31-01-2012, 16:16

Hugo napisał/a:
http://allegro.pl/soczewki-h7-valeo-maskownice-idealne-i2087488990.html
Przypadkiem znalazłem tą aukcję. Kto pierwszy ten lepszy. Soczewki od Megane "za darmo"!

Tylko te maskownice jakieś takie mongolskie :mrgreen:
Hugo - podobno już założyłeś soczewy do siebie. Opisz jak przebiegały prace, z czym były trudności (zdjęć pewnie nie masz) no i najważniejsze - jaki rezultat :)
Fotki z końcowego efektu też by się przydały ;)

Hugo - 31-01-2012, 17:21

MATTNATTS napisał/a:
Te soczewki na bank pasują p&p do Gala?
Nie pasują p&p do Gala, bo Renault nie produkowało nigdy reflektorów do Galantów :wink: . Trochę rzeźby (napewno duużo mniej niż w moim przypadku) i zamontujesz.
komarsnk napisał/a:
Hugo - podobno już założyłeś soczewy do siebie. Opisz jak przebiegały prace, z czym były trudności (zdjęć pewnie nie masz) no i najważniejsze - jaki rezultat
Fotki z końcowego efektu też by się przydały
Nie fotek nie mam, bo jest to strasznie mozolna i delikatna robota, i jak dla mnie nieco stresująca (największy strach był żeby nie zbić kloszy). Jakieś tam fotki po montażu sa w moim temacie w dziale "Nasze Miśki".

Mam przy okazji pytanie do tych co zamontowali soczewki: jak wiadomo soczewka silnie skupia światło i przechodzi ono przez klosz reflektora kołem o średnicy (przynajmniej u mnie) mniej wiecej średnicy soczewki, ale do rzeczy. Jak miałem ori lampy nic nie było widać, a teraz po zamontowaniu soczewki na kloszu widać mnóstwo, i tu własnie nie wiem, odpysków od zewnątrz albo drobinek kurzu od środka (z tym, że klosze po odklejeniu od lamp myłem od środka i tylko 1 dzień leżały w pokoju, w którym nikt nie przebywał, więc raczej sie nie zakurzyły). Zauważyliście coś takiego u siebie? Gdyby nie to byłoby miodzio (nie licząc odcisków paluchów na soczewkach, których w pośpiechu nie przetarłem przed przyklejeniem kloszy, ale już sie prawie wypaliły) :lol:

Zhan - 31-01-2012, 17:28

Hugo, a jak wrażenia po zamontowaniu? lepiej świecą soczewki od zwykłych lamp?
radek79 - 31-01-2012, 17:33

Hugo napisał/a:
Mam przy okazji pytanie do tych co zamontowali soczewki: jak wiadomo soczewka silnie skupia światło i przechodzi ono przez klosz reflektora kołem o średnicy (przynajmniej u mnie) mniej wiecej średnicy soczewki, ale do rzeczy. Jak miałem ori lampy nic nie było widać, a teraz po zamontowaniu soczewki na kloszu widać mnóstwo, i tu własnie nie wiem, odpysków od zewnątrz albo drobinek kurzu od środka (z tym, że klosze po odklejeniu od lamp myłem od środka i tylko 1 dzień leżały w pokoju, w którym nikt nie przebywał, więc raczej sie nie zakurzyły). Zauważyliście coś takiego u siebie? Gdyby nie to byłoby miodzio (nie licząc odcisków paluchów na soczewkach, których w pośpiechu nie przetarłem przed przyklejeniem kloszy, ale już sie prawie wypaliły) :lol:

tak jest i w moim galu

major - 31-01-2012, 18:36

Hugo napisał/a:
Jak miałem ori lampy nic nie było widać, a teraz po zamontowaniu soczewki na kloszu widać mnóstwo, i tu własnie nie wiem, odpysków od zewnątrz albo drobinek kurzu od środka

u mnie tak samo tam gdzie pada światło widać na szkle (paprochy, odpryski) więc podejrzewam, że tak ma być :wink:

Hugo - 31-01-2012, 19:52

Zhan napisał/a:
Hugo, a jak wrażenia po zamontowaniu? lepiej świecą soczewki od zwykłych lamp?
Ogólnie wrażenia wzrokowe-bezcenne (uwielbiam to wyraźne odcięcie wiązki światła). Co do jakości świecenia jest minimalnie jaśniej (i to na starych żarówkach no name), długość świecenia również podobna, ale... już jadą nowe żarówki +50% więcej światła :wink: Generalnie muszę zaznaczyć, że soczewki montowałem tylko i wyłącznie ze względu na walory wizualne, bo nie miałem nigdy zastrzeżeń do jakości świateł w EA.
radek79 napisał/a:
tak jest i w moim galu
major napisał/a:
u mnie tak samo
No to luz.
Marcinchojnacki - 31-01-2012, 22:17

clown79, jest gość który to robi cena z soczewkam do galana ok400zł. Jak bedzies zainteresowany podam Ci namiary