[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Rozpórka przednia, górna
Juiceman - 25-01-2013, 05:08
Była już chyba dyskusja o spięciu dołu xD w konkluzji, której wyszło że w galu nie ma potrzeby spinać dołu do normalnej jazdy po trasie/mieście. Nie wiem czy przypadkiem to nie było parę stron wcześniej.
m6riano - 25-01-2013, 05:35
A może by kolejne jakieś zbiorowe zamówienie?
Hugo - 25-01-2013, 07:47
Odpowiedź od sprzedającego te rozpórki:
"witam.
jest lakier proszkowy podobny do chromu..
zalecany jest montaz rozpórki na aucie takk jak stoi..\"
Wezmę taką, ale na razie się wstrzymam, bo sa wazniejsze wydatki. Ważne, ze jest coś pomiędzy bardzo drogim oryginałem z VR-r, a tym PROSPORT czy jakoś tak badziewiem za 120 zł. m6riano napisał/a: | A może by kolejne jakieś zbiorowe zamówienie? | Jestem pierwszy na liście
Anonymous - 28-01-2013, 20:22
nie ma to jak jedyna aluminiowa rozporka w europie z dozywotnia gwarancja na wady fabryczne http://forum.mitsumaniaki...r=asc&start=135
m6riano - 28-01-2013, 20:41
A gdzie taka dorwałeś i za ile szmalcu?
Anonymous - 28-01-2013, 20:59
pisalem o kosztach dwie strony wczesniej - swojego tematu http://forum.mitsumaniaki...r=asc&start=105 u dolu strony
link juz nie hula wiec wklejam swiezy http://www.heeltoeauto.co...2001-mg101.html
WreX - 29-01-2013, 09:48
He he, za 200$ to chyba oryginał od VR'ki się bardziej opłaca..
Fajnie, że masz dożywotnią gwarancje ale... ta o której wyżej piszemy również taką ma i wg mnie dzięki temu, że to jednolita konstrukcja będzie twardsza niż Twoja, bo ta ma śruby przy zaczepach na kielichy. Tak wiem, że wszystko zależ od tego jak to jest zrobione. Ale za taką cenę jakoś mnie nie przekonuje.. tym bardziej aluminium...
Chciałbym taką rozpórkę z nioloxu zobaczyć ;D
Tomek - 29-01-2013, 13:25
WreX napisał/a: |
Fajnie, że masz dożywotnią gwarancje ale... ta o której wyżej piszemy również taką ma i wg mnie dzięki temu, że to jednolita konstrukcja będzie twardsza niż Twoja, bo ta ma śruby przy zaczepach na kielichy. Tak wiem, że wszystko zależ od tego jak to jest zrobione. Ale za taką cenę jakoś mnie nie przekonuje.. tym bardziej aluminium... |
i o te właśnie śruby się rozchodzi
zwróć uwagę, że oryginał też jest skręcany, z powodu jakiegos
krzychuzzz - 29-01-2013, 14:06
tomek84 napisał/a: | WreX napisał/a: |
Fajnie, że masz dożywotnią gwarancje ale... ta o której wyżej piszemy również taką ma i wg mnie dzięki temu, że to jednolita konstrukcja będzie twardsza niż Twoja, bo ta ma śruby przy zaczepach na kielichy. Tak wiem, że wszystko zależ od tego jak to jest zrobione. Ale za taką cenę jakoś mnie nie przekonuje.. tym bardziej aluminium... |
i o te właśnie śruby się rozchodzi
zwróć uwagę, że oryginał też jest skręcany, z powodu jakiegos |
A moim zdaniem jest to tylko gdybanie ponieważ jeszcze nikt nie udowodnił wyższości rozpórek skręcanych od nieskręcanych i odwrotnie i nie pisze dlatego że mam rozpórkę staffa a nie ori.
robertdg - 29-01-2013, 15:29
Rozpórka sztywna przenosi wyższe napręzenia na elementy mocujące, widziałem kilka auta na sztywnych rozpórkach gdzie było ewidentnie widać to, że rozpórka w jakimś stopniu pracuje na elementach mocowanych, były to auta klasy cywilnej no i rozpórki napewno nie były produktem klasy, jakości zalecanej przez producenta. Grnt by to było dobrze wykonane, kazdy wybierze to co dla niego będzie odpowiednie
krzychuzzz - 29-01-2013, 18:29
robertdg napisał/a: | Rozpórka sztywna przenosi wyższe napręzenia na elementy mocujące, widziałem kilka auta na sztywnych rozpórkach gdzie było ewidentnie widać to, że rozpórka w jakimś stopniu pracuje na elementach mocowanych, były to auta klasy cywilnej no i rozpórki napewno nie były produktem klasy, jakości zalecanej przez producenta. Grnt by to było dobrze wykonane, kazdy wybierze to co dla niego będzie odpowiednie |
Owszem , zgoda pytanie tylko jak rozpórka była zakładana (i tu też ile głów tyle opinii). Bo widziałem takich asów którzy montowali zozpórkę na podniesionym samochodzie a potem się dziwili że im szyby pękają
Anonymous - 29-01-2013, 20:41
WreX napisał/a: | Chciałbym taką rozpórkę z nioloxu zobaczyć ;D | niolox to stal uzywana do produkcji nozy http://www.knives.pl/forum/index.php?topic=67661.0
This steel is a patented alloy of a single steel mill. It is patented for use in cutter knives in the alimentary industry. It's a stainless steel that contains
0,8 % carbon
12,7 % chromium
1,1 % molybdenum
0,8 % vanadium and
0,9 % niobium
It's the niobium that gives this steel it's special properties. Niobium has a very strong affection towards carbon and will, together with the molybdenum and the vanadium, avoid that too much carbon will go into chromium carbides. Hence, even with relative low chromium concent there is enough free Cr to make the blades stainless. At the same time and even more important, niobium carbides are a lot smaller than chrommium carbides AND will fall out INTRAcrystalline. Chromium carbides always fall out INTERcrystalline, at the grain boundaries, and will hence weaken the joints between the grains and make a blade brittle and the edge relatively rough. So the niobium stainless steels (there are 3 on the market) are sharper, tougher and hold an edge a lot longer than any chromium alloy. That's the reason why i use them. Ah, the heat treatment is the same as for 440B with an optional cryo quench being optimal for top performance.
rozporka jest z alu stosowanym np w lotnictwie
"Alutec strut bars help enhance vehicle stability & handling capability. Available in aerospace grade aluminum & carbon fiber for selected models. Aluminum series are constructed from grade 6061 (main tower bar) aerospace aluminum with the strut bar mountings using grade 7005 aerospace aluminum – supplied mainly by Alcoa USA, the same company supplying to Boeing for construction of aeroplanes! Alutec breaks tradition by manufacturing an entire strut bar piece from aerospace aluminum, even the strut mounts. Most other brands use cheaper metals such as steel for strut mounts to keep manufacturing costs low. As Alutec’s parent company is a major global raw aluminum materials supplier, Alutec is able to manufacture all its strut bars entirely using aerospace aluminum, yet priced them competitively against brands made from inferior materials. This unique construction is hardly adopted in the market today and has 2 main advantages – Aerospace aluminum has superior tensile strength (Alutec strut bar tensile strength are certified between 29.5kg/mm2 to 42kg/mm2 ) & it’s also super lightweight. All Alutec strut bars come anodized & CNC-machined and weigh just 1.5kg (with the exception of special edition models)!! Alutec strut bars enhance a vehicle’s stability during cornering, reducing suspension tower flex effectively. "
alu 6061 ma sklad
6061 has a density of 2.70 g/cm³ (0.0975 lb/in³).
[edit]
Chemical composition
The alloy composition of 6061 is:
Silicon minimum 0.4%, maximum 0.8% by weight
Iron no minimum, maximum 0.7%
Copper minimum 0.15%, maximum 0.40%
Manganese no minimum, maximum 0.15%
Magnesium minimum 0.8%, maximum 1.2%
Chromium minimum 0.04%, maximum 0.35%
Zinc no minimum, maximum 0.25%
Titanium no minimum, maximum 0.15%
Other elements no more than 0.05% each, 0.15% total
Remainder Aluminium (95.85%–98.56%)
[ Dodano: 29-01-2013, 20:43 ]
edit
duzo by pisac ktora lepsza...
mnie sie najbardziej podoba ta co mam a wiem ze mam nie byle co ...i to dwie sztuki
WreX - 29-01-2013, 22:01
@up, doskonale wiem, ze do nozy sam mam taki nozyk z nioloxu, ale ta stal ma niesamowita udarnosc i moze byc hartowana nawet do 62hrc, czego chciec wiecej? Ultra twarde i nie do zlamania ani wygiecia
Ile chcesz za tą drugą sztukę ;> ?
m6riano - 13-03-2013, 07:47
Widział/słyszał ktoś kiedyś o takiej rozpórce:
http://allegro.pl/rozpork...3096746423.html
?
inq - 13-03-2013, 14:38
Wygląda jakby ktoś w garażu skrócił i zanitował ją. A firma robi przyzwoite graty ale raczej do germańców. Na ich stronie to tylko BMW mają także pewnie rzeźba.
|
|
|